Βαλβέρδε: «Όλα παίζονται στο Κύπελλο!»

Δημήτρης Τομαράς
Βαλβέρδε: «Όλα παίζονται στο Κύπελλο!»

bet365

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε σε τηλεοπτική του συνέντευξη υπογράμμισε πως με τον Ατρόμητο τα πάντα θα παιχθούν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ αναφέρθηκε και στο παιχνίδι της Κυριακής στο Περιστέρι.

Στη NOVA και τον συνάδελφο Νίκο Γαβαλά έδωσε συνέντευξη ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Πιο συγκεκριμένα είπε:

Θ' αντιμετωπίσετε δύο φορές τον Ατρόμητο σε διάστημα μίας εβδομάδας. Πόσο διαφορετικός είναι ο αγώνας του πρωταθλήματος σε σχέση με τον τελικό του κυπέλλου;

Είναι πολύ σημαντική η διαφορά. Στο πρωτάθλημα λίγα παίζονται και για τις δύο ομάδες. Εμείς είμαστε πρωταθλητές και ο Ατρόμητος έχει ήδη προκριθεί στα πλέι-οφ. Όμως στο Κύπελλο παίζονται όλα. Οπότε είναι πολύ μεγάλη η διαφορά.

Παρόλα αυτά θέλουμε να νικήσουμε την Κυριακή. Ίσως παίξει ρόλο αναφορικά με τον τελικό. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα θέματα τα οποία θέλουμε να λάβουμε υπόψη μας για να φθάσουμε στο παιχνίδι του τελικού.

Στο δυναμικό του Ατρόμητου βρίσκονται ο Μήτρογλου και ο Τάτος, οι οποίος παίζουν δανεικοί απ' τον Ολυμπιακό. Τι εικόνα σχηματίσατε για τους δύο ποδοσφαιριστές στη χρονιά που φεύγει;

Είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν δουλέψει πάρα πολύ για να βρεθεί ο Ατρόμητος στην 3η θέση. Έχουν κάνει μία καταπληκτική σεζόν. Σίγουρα βοήθησαν πολύ γιατί ο Ατρόμητος σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς πάλευε για την τρίτη θέση. Σίγουρα είναι σημαντικοί για την ομάδα τους. Ελπίζω στο μέλλον ν' αποτελέσουν σημαντικό κομμάτι του Ολυμπιακού.

Πόσο ιδιαίτερος είναι για εσάς ο αγώνας του Περιστερίου, με την έννοια πως θα καθίσετε για τελευταία φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού σε αγώνα του πρωταθλήματος;

Εδώ και λίγες εβδομάδες όλα τα παιχνίδια ήταν σημαντικά. Στην αρχή γιατί ήταν το τελευταίο στο Καραϊσκάκη. Μετά ήταν γιατί νικήσαμε 4-0. Τώρα είναι το τελευταίο του πρωταθλήματος. Μετά είναι ο τελικός του Κυπέλλου. Οπότε όλα τα παιχνίδια έχουν μία ιδιαίτερη σημασία εδώ και λίγες εβδομάδες.

Προσπαθώ να το αντιμετωπίσω φυσιολογικά και με ηρεμία. Αυτό που ήθελα ήταν το τελευταίο παιχνίδι να το παίξουμε ενώ είμαστε πρωταθλητές. Αυτό το έχουμε καταφέρει. Και αυτό είναι το σημαντικό.

Επιστρέφοντας στην Ισπανία και όταν σας ρωτήσουν τη γνώμη σας για το ελληνικό πρωτάθλημα, τι θα πείτε;

Αυτό που λέω πάντα. Ότι είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που είναι δύσκολο να το κερδίσεις. Πάντα προσπαθούσα πολύ και ήθελα να το κατακτήσουμε. Σίγουρα βελτιώνεται καθώς κυλάνε τα χρόνια. Αλλά φαίνονται και οι οικονομικές δυσκολίες που έχουν οι ομάδες στο να αποκτούν παίκτες. Αλλά αυτό συμβαίνει και στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Την Παρασκευή ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έπλεξε το εγκώμιο σας με αφορμή την αποχώρησή σας απ' την Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλα είπε πως είστε σωστός, έντιμος, σοβαρός και 100% επαγγελματίας. Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο γι' αυτό;

Κατ' αρχήν θέλω να τον ευχαριστήσω για όλα αυτά τα καλά λόγια. Και να προσθέσω πως απ' την πρώτη στιγμή που ήρθα εδώ, προσπάθησα να δώσω ένα υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο στον Ολυμπιακό. Πιστεύω πως τα έχουμε καταφέρουμε να δούμε το σημείο που είμαστε.

Επίσης πιστεύω πως και ο ίδιος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει συνεισφέρει απ' την πλευρά την ομάδας του ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλοι οι άνθρωποι που έρχονται απ' το εξωτερικό στην Ελλάδα, προσπαθούν να κάνουν το ίδιο. Αυτό που θέλουμε είναι να προσφέρει ο καθένας μας στην ομάδα του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα