Το μεγάλο ξενέρωμα και ο Ερνέστο!

Το μεγάλο ξενέρωμα και ο Ερνέστο!

Δημήτρης Τομαράς
Το μεγάλο ξενέρωμα και ο Ερνέστο!

bet365

Ο Ολυμπιακός με την ήττα από την Κέρκυρα πλήγωσε το πρεστίζ του. O ρεπόρτερ των ερυθρόλευκων στο gazzetta.gr, Δημήτρης Τομαράς γράφει για το τελευταίο φετινό ματς στο Καραϊσκάκη που προκάλεσε μεγάλο ξενέρωμα στις κερκίδες.

«Δεν γίνεται να βλέπουμε τέτοια εικόνα»

Ο κόσμος του Ολυμπιακού για ακόμα μία φορά ήταν συνεπέστατος στο κάλεσμα της ΠΑΕ. Κατέκλυσε την Κυριακή το Καραϊσκάκη και στήριξε εκ νέου με όλες του τις δυνάμεις την αγαπημένη του ομάδα στο ματς με την Κέρκυρα, που ήταν σαν μία γιορτή και σαν μία μορφή φιέστας για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Άλλωστε ήταν το τελευταίο φετινό παιχνίδι των Πειραιωτών στο φαληρικό γήπεδο για το πρωτάθλημα.

Ο κόσμος όμως δεν είδε αυτά που ήθελε. Οι φίλαθλοι στις κερκίδες περίμεναν να παρακολουθήσουν ένα πολύ καλό θέαμα. Να δουν έναν καλό Ολυμπιακό να νικά τους Φαίακες και να δίνει και πάλι χαρά στους οπαδούς του και στον κόσμο του γενικότερα.

«Δεν γίνεται να βλέπουμε τέτοια εικόνα. Ο Ολυμπιακός είναι πάντα Ολυμπιακός και πρέπει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να νικά όποιο και εάν είναι το ματς», έλεγαν σαφώς απογοητευμένοι ένθερμοι υποστηρικτές των Πειραιωτών μετά το παιχνίδι.

Μπορεί η γιούχα να μην ήταν τόσο μεγάλη και να προήλθε από μερίδα του κόσμου, όμως η πίκρα και το ξενέρωμα δεν περιγράφονταν. Στις κερκίδες το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό, ενδεικτικό και των απαιτήσεων που υπάρχουν από αυτήν την ομάδα.

Βέβαια λίγο μετά τις αποδοκιμασίες ο κόσμος χειροκρότησε τους ποδοσφαιριστές και των δύο αντιπάλων ενώ έδειξε και σωστή συμπεριφορά στην φάση του γκολ του Ιωάννου, όπου επιβράβευσε με χειροκρότημα τον σκόρερ των Φαιάκων, ο οποίος σημείωσε ένα όμορφο γκολ. Ακόμα και έτσι πάντως οι φίλαθλοι άλλα περίμεναν και άλλα είδαν.

Περίμεναν τους παίκτες αλλά...

Αντικείμενο συζήτησης και σχολιασμού στις εξέδρες πάντως αποτέλεσε και το ότι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, όπως γράψαμε ξανά, δεν βγήκαν μετά ποτέ στο γήπεδο ούτε για να κάνουν τον γύρο του θριάμβου για τον τίτλο ούτε για να μοιράσουν τις 300 μπάλες στον κόσμο.

Ο κόσμος ήθελε να δει τους αγαπημένους του παίκτες μετά το πέρας της αναμέτρησης, παρά την πίκρα που τους προκάλεσαν η εικόνα και η ήττα. Αντιθέτως είδε να του μοιράζουν τις μπάλες άνθρωποι του Ολυμπιακού και παιδιά από τις Ακαδημίες. Κάποιοι πάντως τόνιζαν πως ήθελαν να δουν νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα, όπως τους Παπάζογλου και Φετφατζίδη...

Υπόσχεση για ανάκαμψη και σούπερ εμφάνιση στον τελικό!

Από μέρους τους πάντως οι παίκτες του Ολυμπιακού και προβληματίστηκαν και στεναχωρήθηκαν πολύ για το πρόσωπό τους κόντρα στην Κέρκυρα. Στις μεταξύ τους κουβέντες στα αποδυτήρια συμφώνησαν ότι θα πρέπει να κάνουν το come back.

Επίσης έλεγαν ότι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν μία πολύ καλή εμφάνιση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ατρόμητο, όπου ο μεγάλος τους στόχος δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, που θα τους οδηγήσει στο φετινό νταμπλ. Οι ίδιοι κατάλαβαν πολύ καλά πόσο πλήγωσαν τον κόσμο τους σε έναν αγώνα - γιορτή και πόσο πολύ απογοήτευσαν και τον προπονητή τους, Ερνέστο Βαλβέρδε, αλλά και την διοίκηση και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

And what about Ernesto?

Για το τέλος αφήσαμε το μεγάλο κεφάλαιο γύρω από την παραμονή ή όχι του Ερνέστο Βαλβέρδε στο τιμόνι της ομάδας. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί σε καθημερινή βάση όλους όσοι έχουν σχέση με τον Ολυμπιακό.

Πάρα πολλοί ήταν οι φίλαθλοι που ρωτούσαν την Κυριακή στο γήπεδο το τι θα γίνει με τον Ισπανό και το κατά πόσον μπορεί να βρει λύση με το οικογενειακό του πρόβλημα. Η οικογένεια για τον Βαλβέρδε είναι ότι πιο ιερό και αποτελεί το κύριο μέλημά του στην παρούσα φάση.

Το σημαντικό 'αγκάθι' είναι πως δεν μπορεί να την φέρει στην χώρα μας καθώς το παιδί του θα πρέπει να πηγαίνει σε ειδικό ισπανόφωνο σχολείο. Δεν θα αργήσει πάντως η στιγμή που ο πρώην κόουτς της Βιγιαρεάλ θα πάρει την τελική του απόφαση και τότε όλα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα από ποτέ.

Πάντως οι πιθανότητες που δίνουν οι Ισπανοί -όπως έχουμε αναφέρει- είναι 60% για να φύγει και 40% για να μείνει... Μένει να φανεί εάν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα καταφέρει να πείσει τον Βαλβέρδε να επεκτείνει την μεταξύ τους συνεργασία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα