Χρυσή Ολυμπιονίκης η Κροατία!

Gazzetta team
Χρυσή Ολυμπιονίκης η Κροατία!

bet365

Η Κροατία πήρε τη σκυτάλη από την Ουγγαρία και με 8-6 κόντρα στην Ιταλία, αναδείχθηκε χρυσή Ολυμπιονίκης στο τουρνουά πόλο των ανδρών. Στην 3η θέση η Σερβία.

Oι Κροάτες πανηγύρισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πρωτιά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και το δεύτερο μετάλλιο μετά το ασημένιο το 1996 στην Ατλάντα.

Εξαιρετικό το συγκρότημα του Ράτκο Ρούντιτς περιόρισε όλα τα ατού των Παγκόσμιων Πρωταθλητών και έφτασε σε μια σχετικά άνετη νίκη, χωρίς να απειληθεί στο ελάχιστο. Με 5-3 στο ημίχρονο και 8-4 λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα της λήξης οι Κροάτες ανέβηκαν πανάξια στο πρώτο καλί.

Οι παίκτες του Σάντρο Καμπάνια έκαναν μεγάλη πορεία, όμως το εμπόδιο της Κροατίας ήταν αδύνατο να ξεπεραστεί, στερώντας την ευκαιρία από τον προπονητή τους να γίνει ο δεύτερος στην ιστορία του πόλο που θα κατακτούσε χρυσό ως παίκτης και ως προπονητής (ανεβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου το 1992 με προπονητή της Ιταλίας τότε τον Ρούντιτς!). Δεν έβρισκαν διαδρόμους για τα αντίπαλα δίχτυα οι Ιταλοί που εγκλωβίστηκαν στην άμυνα του αντιπάλου, μένοντας στη δεύτερη θέση. Όπως και για τη νικήτρια ομάδα, αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για την Ιταλία μετά το 1996 και την 3η θέση στην Ατλάντα.

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 2-0, 2-1, 3-3
Κροατία: Γιόκοβιτς 3, Μπόσκοβιτς 2, Σούκνο 1, Μπάρατς 1, Μπουλιούμπασιτς 1.
Ιταλία: Φελούγκο 3, Γκάλο 1, Πρεσκιούτι 1, Τζιορτζέτι 1.

«Χάλκινη» η Σερβία

Στον μικρό τελικό η Σερβία διατήρησε τη θέση που είχε και πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο με 12-11 κόντρα στο Μαυροβούνιο. Δραματικό το φινάλε του αγώνα, με τους «πλάβι» να πετυχαίνουν τέσσερα αναπάντητα τέρματα στα δύο τελευταία λεπτά και να ανεβαίνουν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 5-4, 1-4.
Μαυροβούνιο: Ίβοβιτς 3, Ζλόκοβιτς 2, Νίκολα Γιάνοβιτς 2, Τζόκιτς 2, Μλάνταν Γιάνοβιτς 1, Μπργκούλιαν 1.
Σερβία: Φιλίποβιτς 3, Πιέτλοβιτς 2, Νίκιτς 2, Ουντόβισιτς 1, Πρλαΐνοβιτς 1, Μίτροβιτς 1, Γκόκιτς 1, Ράντεν 1.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα