Η Κροατία το ήθελε και το πήρε!

Gazzetta team
Η Κροατία το ήθελε και το πήρε!

bet365

Έπειτα από τρεις Ολυμπιάδες εκτός βάθρου, η Κροατία επέστρεψε ξανά, εξασφαλίζοντας ένα μετάλλιο μετά το 1996 και την πρόκριση στον τελικό του τουρνουά πόλο ανδρών, με 7-5 επί του Μαυροβουνίου.

Στον πρώτο ημιτελικό της ημέρας, οι Κροάτες ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν έξαλλα το πρώτο εισιτήριο για πρώτη φορά μετά τους Αγώνες της Ατλάντα. Παίρνοντας τον… αέρα του Μαυροβουνίου από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, το συγκρότημα του Ράτκο Ρούντιτς «έκλεισε» το ημίχρονο με 5-1 κι από εκεί και πέρα όλα εξελίχθηκαν ομαλά…

Το 5-1 έγινε 7-3 στο τέλος της 3ης περιόδου και με σωστή διαχείριση του χρόνου στα τελευταία λεπτά και καλή άμυνα ήρθε η πολυπόθητη πρόκριση. Αντίπαλος στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (12/8) ο νικητής του ζευγαριού μεταξύ Ιταλίας-Σερβίας.

Για τις θέσεις 5-8, η Ισπανία πέτυχε μεγάλη νίκη με 8-7 επί των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διεκδικήσει την 5η θέση κόντρα στην Ουγγαρία, η οποία από την πλευρά της νίκησε δύσκολα την Αυστραλία στο φινάλε με 10-9, χάρη σε τέρματα των Μαντάρας και Μπιρός στο τελευταίο 1.5 λεπτό. Για την 7η θέση θα παίξουν οι ηττημένοι.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 2-0, 2-2, 0-2
Κροατία: Σούκνο 2, Μπούριτς 1, Μπόσκοβιτς 1, Μπούσλε 1, Μούσλιμ 1, Μπουλγιούμπασιτς 1.
Μαυροβούνιο: Ίβοβιτς 2, Γκοΐκοβιτς 2, Ζλόκοβιτς 1.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα