Ο Μπολτ που ξέρουμε!

Gazzetta team
Ο Μπολτ που ξέρουμε!

bet365

Τελικά το καλύτερο το φύλαγε για το τέλος! Ο Γιουσέιν Μπολτ υπερασπίστηκε με επιτυχία το ολυμπιακό μετάλλιο στο Πεκίνο και με χρόνο 9.63 αναδείχθηκε νικητής στην κούρσα της μιας ανάσας με νέο Ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο παλιός, καλός Μπολτ είναι και πάλι εδώ! «Άνεμος» για μια ακόμη φορά ο Τζαμαϊκανός, σε μια συγκλονιστική κούρσα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στα τελευταία μέτρα και να γράψει ιστορία, κατακτώντας το πρώτο από τα τρία χρυσά που θέσει ως στόχο φέτος. Έγινε μάλιστα ο δεύτερος μετά τον Καρλ Λιούις που κατορθώνει να διατηρήσει τον τίτλο του στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Τέσσερις αθλητές μεταξύ των οκτώ του τελικού με τις κορυφαίες επιδόσεις για φέτος στον κόσμο, όλοι τους με διακρίσεις στις μεγάλες διοργανώσεις και το ερώτημα ήταν ποιος… Κινηματογραφική η παρουσίαση των φιναλίστ με τον καθένα να έχει ετοιμάσει το δικό του σκετς για το κοινό και τον τηλεοπτικό φακό και μετά στο… ψητό!

Συγκλονιστική η κούρσα με επτά αθλητές να σημειώνουν για πρώτη φορά στην ιστορία χρόνο κάτω των 10 δευτερολέπτων, με μεγάλο νικητή τον Γιουσέιν Μπολτ. Η αρχή μόλις έγινε…

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο συμπατριώτης του Γιόχαν Μπλέικ με 9.75 και νέο ατομικό ρεκόρ, ενώ τρίτος ήταν με 9.79 (επίσης ατομικό ρεκόρ) ο Τζάστιν Γκάτλιν, ο οποίος βρέθηκε στο βάθρο Ολυμπιακών Αγώνων οκτώ χρόνια μετά το χρυσό στην Αθήνα. Τέταρτος ήταν ο Τάισον Γκέι με 9.80.

«Ο κόσμος μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Όμως όταν πρόκειται για τέτοιους αγώνες, εγώ είμαι ο νικητής. Έλεγαν πως θα χάσω και ότι δεν είμαι τόσο καλός όσο τα προηγούμενα χρόνια, αλλά αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για μένα», δήλωσε ο Μπολτ αμέσως μετά τη νίκη του και πρόσθεσε: «Δεν έκανα και την καλύτερη εκκίνηση, αλλά αφοσιώθηκα στην κούρσα, έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και νίκησα. Θέλω να κάνω και κάποια άλλα πράγματα για να μπορώ να λέω πως είμαι θρύλος. Σε πρώτη φάση, να κατακτήσω το χρυσό στα 200μ. και τα 4x100μ.».

Τα αποτελέσματα
1. Γιουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 9.63
2. Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) 9.75
3. Τζάστιν Γκάτλιν (ΗΠΑ) 9.79
4. Τάισον Γκέι (ΗΠΑ) 9.80
5. Ράιαν Μπέιλι (ΗΠΑ) 9.88
6. Τσουράντι Μαρτίνα (Ολλανδία) 9.94
7. Ρίτσαρντ Τόμπσον (Τρίνινταντ & Τομπάγκο) 9.98
8. Ασάφα Πάουελ (Τζαμάικα) 11.99

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα