«Χρυσός»... περίπατος Μάρεϊ!

Gazzetta team
«Χρυσός»... περίπατος Μάρεϊ!

bet365

Ο Άντι Μάρεϊ ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στον τελικό του τένις των ανδρών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) κόντρα στο... φάντασμα του Ρότζερ Φέντερερ!

Αυτή τη φορά δεν γινόταν να το χάσει… Ένα σχεδόν μήνα μετά την ήττα στον τελικό του Γουίμπλεντον, ο Άντι Μάρεϊ πήρε τη ρεβάνς από τον Ρότζερ Φέντερερ, επιβεβαίωσε τις προσδοκίες των Βρετανών που χρόνια περιμένουν από αυτόν τη μεγάλη διάκριση και ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ολυμπιακό τουρνουά, με καταπληκτική εμφάνιση.

Ο «βασιλιάς» από την άλλη… μαρμάρωσε. Ο Ελβετός περιορίστηκε σε δεύτερο ρόλο, χωρίς φρεσκάδα στο παιχνίδι του, με αρκετά λάθη και εμφανή τα σημάδια της κούρασης από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε στον ημιτελικό με τον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, παραδόθηκε αμαχητί, περιμένοντας περισσότερο να ολοκληρωθεί το ματς, παρά προσπαθώντας να το γυρίσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Φέντερερ δεν πέτυχε ούτε ένα break κατά τη διάρκεια των τριών σετ και παρά την κάποια άνοδό του στο τρίτο, ήταν πολύ αργά.

Και μπορεί τίτλος του Γουίμπλεντον να μην ήταν, ωστόσο ο 25χρονος έφτασε στη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας του, κατακτώντας έναν τίτλο για τη χώρα του στα κορτ του All England Club για πρώτη φορά μετά το 1936 και τον συμπατριώτη του Φρεντ Πέρι.

Από την άλλη ο Φέντερερ κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χρυσό στο Πεκίνο στο διπλό, με παρτενέρ τον Στάνισλας Βαβρίνκα, και πρώτο στο απλό των ανδρών, ίσως και τελευταίο.

Έχασε στο μικτό διπλό

Λίγη ώρα αργότερα ο Μάρεϊ με παρτενέρ την Λόρα Ρόμπσον διεκδικούσαν τον τίτλο και στο μικτό διπλό, όμως δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το χρυσό. Το δίδυμο των Λευκορώσων Μαξ Μίρνι και Βικτόρια Αζαρένκα επικράτησαν με 2-6, 6-3, 10-8, με την «Βίκα» να ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της με δύο μετάλλια, μετά και το χάλκινο στο απλό των γυναικών.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα