Ετσι θα έχει μεγαλύτερη αξία!

Ετσι θα έχει μεγαλύτερη αξία!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για την μεγαλύτερη αξία που θα έχει η κατάληψη της 1ης θέσης από την ΑΕΚ στα πλέι οφ και για τον... μάγκα Γκαρσία.



Να καθίσεις τώρα μπροστά από τον υπολογιστή σου για να γράψεις για τον αγώνα που παρακολούθησες και να καταθέσεις την άποψή σου για όλα όσα έγιναν στο ματς μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Μάλιστα... Είναι κι αυτό μία υποχρέωση επαγγελματική. Τι να κάνεις. Δεν γίνεται διαφορετικά. Πρέπει να γράψεις και να γίνει αρεστός και μη αρεστός σε πολλούς.

Προσωπικά θεωρώ πολύ απλά πως είναι μεγάλη αλήθεια ότι δεν την θέλει κανείς την ΑΕΚ πρώτη σε τούτα τα πλέι οφ. Και γι’ αυτό έπρεπε στην Τούμπα να μην κερδίσει. Για την ακρίβεια έπρεπε να χάσει. Και έχασε. Διότι αν η Ενωση κατακτήσει την πρώτη θέση τότε θα πρέπει κάποια ομάδα εκ των άλλων τριών που συμμετέχουν στη διαδικασία να μείνει εκτός Europa League την επόμενη σεζόν. Κι αυτό δεν αρέσει σε κανέναν από τις συγκεκριμένες ομάδες. Λάθος; Οχι βέβαια. Εχω απόλυτα δίκιο!

Σφύρα το πέναλτι του Μανωλά κ. Σιδηρόπουλε να τελειώνουμε και να μην ακολουθήσει τέτοιο χειρουργείο σε βάρος της ΑΕΚ. Αν είναι δυνατόν ρε άνθρωπε και ήσουν και κοντά στις φάσεις: γκολ από ανύπαρκτο φάουλ και ισοφάριση, πέναλτι μαϊμού που ο Φωτάκης περνάει και πέφτει χωρίς καν να τον ακουμπήσει ο Σάχα (άλλωστε κ. Σιδηρόπουλε αν ήταν όντως ανατροπή έπρεπε να δείξεις κόκκινη κάρτα στον Αργεντινό γκολκίπερ και όχι κίτρινη), αποβολή Μάκου ενώ έχει προηγηθεί αισχρό βρίσιμο της μητέρας του παίκτη της ΑΕΚ από τον Λίνο τον οποίο έσπρωξε ο Γεωργέας (που θα είχε αποβληθεί εκείνος αντί του Μάκου αφού είχε κάρτα), μη καταλογισμό κίτρινης κάρτας στο χέρι του Βιεϊρίνια και δεύτερη κίτρινη σε μαρκάρισμα στον Γεωργέα με τάκλιν ενώ τον είχε προσπεράσει ο Μεσσήνιος μπακ της ΑΕΚ, χάρισμα την κόκκινη στον Κοντρέρας που έριξε αγκωνιά στον αέρα και άνοιξε το κεφάλι του Δέλλα (μάλιστα υπάρχει και χέρι σε κεφαλιά του Δέλλα από τον Κοντρέρας αλλά θα πείτε όλοι ότι ήταν ακούσιο επειδή πηδάει με την πλάτη!).

Ολα καλά λοιπόν. Εχασε η ΑΕΚ και όλοι οι υπόλοιποι είναι ευχαριστημένοι... Μπράβο τους. Δεν πειράζει. Ετσι θα έχει μεγαλύτερη αξία η κατάκτηση της πρωτιάς από την Ενωση. Πολύ μεγαλύτερη.

Στα αγωνιστικά της ΑΕΚ (για στο γήπεδο πέρα από τη φάση του 19΄ ΠΑΟΚ δεν υπήρχε) να σημειώσω πως ο Μανωλάς καλό είναι να δεχτεί λίγο γκάζια για την εικόνα του σε όλο το ματς (μην ξεχαστεί η απόδοσή του λόγω του ροντέο που ακολούθησε). Ο Σάχα έκανε έγκλημα στη φάση της απομάκρυνσης της μπάλας στο πέναλτι που εμπνεύστηκε έπειτα ο Σιδηρόπουλος. Οι υπόλοιποι τα πήγαν καλά αφού η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα, την κατοχή της μπάλας και τις φάσεις για να κερδίσει. Ο Χιμένεθ δυστυχώς στην Τούμπα δεν ήταν σε καλή βραδιά. Αστοχες οι κινήσεις του από τον πάγκο. Ειδικά η αντικατάσταση του Σκόκο και η χρησιμοποίηση του Μπαχά. Μα ήμαρτον ρε κόουτς. Σε παρακαλώ δηλαδή...

Ο άνθρωπος ή δεν θέλει, ή δεν είναι ποδοσφαιριστής! Μετά το ματς στο ΟΑΚΑ που περιφερόταν στο γήπεδο όλη τη διάρκεια τον βάζουμε να κάνει τα ίδια στην Τούμπα και ενώ η κατάσταση είναι πολεμική; Μα είμαστε καλά; Τι συμβαίνει κ. Χιμένεθ με τον Μπαχά; Γιατί πρέπει σώνει και ντε να παίζει; Δεν είναι λογικά πράγματα αυτά...

Οσο για τα παραπάνω που αφορούν την ήττα της ΑΕΚ επειδή έτσι έπρεπε να γίνει, δεν τα γράφω για να δικαιώσω τις (αστείες πλέον) ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΚ περί: Μόνοι μας και όλοι τους. Εκτός από το να... γαβγίζουν στην διοίκηση της Ενωσης θα πρέπει να αρχίσουν και να... δαγκώνουν προκειμένου να προστατέψουν την ομάδα (γιατί το να τα λες μόνο και επί μονίμου βάσεως κατηγορώντας το κατεστημένο απλά μεταλλάσσεσαι σε γραφικός). Δηλαδή τι κερδίζει με, ή χωρίς ανακοινώσεις η ΑΕΚ;

Απλά τώρα φωνάζει, ενώ πριν δεν το έκανε. Ωραία! Περίφημα... Η αλήθεια είναι όμως πως δεν περιμένω από καμία διοίκηση (επί σειρά ετών) να μπορέσει να προστατέψει την ομάδα μου παρασκηνιακά για να μη μου την πέσετε για τον Αδαμίδη. Απλά θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να μιλάνε συνέχεια και να βγάζουν ανακοινώσεις από τη στιγμή που δεν μπορούν να δώσουν λύση. Ας βγάζουν μία στην αρχή της σεζόν και μία στο τέλος!

Υγ: Ρε τον Γκαρσία; Συνεχίζει να το παίζει μάγκας και να... βαράει δεξιά κι αριστερά. Καλά το κάνει. Στην Ελλάδα είναι. Στην Ελλάδα του: «ό,τι θέλει κάνει ο καθένας»! Ομως επειδή ο Γκαρσία το παίζει (και δεν είναι) μάγκας, ας του πει κανείς από τον ΠΑΟΚ και τους οπαδούς τους που τον αποθεώνουν και τον έχουν ήρωα (ωραίο ίνδαλμα έχουν, να το χαίρονται): «Αδερφέ, οι μάγκες βαράνε στα ίσα και όχι μουλωχτά»... Και πολλά έγραψα για τον συγκεκριμένο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...