FM20: Οι τακτικές που δεν θα σε στείλουν ποτέ ταμείο ανεργίας!

FM20: Οι τακτικές που δεν θα σε στείλουν ποτέ ταμείο ανεργίας!
Ετοιμάζεσαι να μυηθείς στο FM20; Πριν πατήσεις «play» ρίξε μια ματιά στις παρακάτω τακτικές. Για να μην βρεθείς... άνεργος πριν κολλήσεις τα πρώτα ένσημα.

Οι ειδικοί του pcgamesn, έχοντας σπαταλήσει άπειρες ώρες παιχνιδιού στο FM20 σάς προτείνουν τακτικές για να μην βρεθείτε ποτέ στο... ταμείο ανεργίας.

Ποια είναι η κατάλληλη νοοτροπία; Οι προσεγγίσεις, οι σχηματισμοί και όλα τα... όπλα που θέλετε να έχετε για να δημιουργήσετε μια τακτική που θα σας βγάζει πάντα νικητή!

Είτε ο στόχος της ομάδας σας είναι το πρωτάθλημα είτε η παραμονή στην κατηγορία εδώ θα βρείτε όλα όσα θα χρειαστείτε.

ΠΩΣ ΝΑ ΧΤΙΣΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΗ

Πρωτού πάτε στην οθόνη τακτικής, θα πρέπει να ξεκινήσετε από την επιλογή "Όλες οι Θέσεις" στην καρτέλα "Αναφορά Ομάδας".

Εκεί θα δείτε ποιοι είναι οι αστέρες σας και ποια θέση προτιμούν. Θέλετε να παίρνετε το καλύτερο από κάθε σας μονάδα και εκεί θα βρείτε τις σχετικές απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάρος δίνεται και στο VAR.

ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΟΧΗΣ

- 4-2-3-1 Wide
- 4-2-3-1 DM Wide
- 5-2-2-1 WB

Εδώ θα χρειαστείτε στόπερ που παίζουν καλά με την μπάλα, θέλετε playmakers και επιθετικούς που να φημίζονται για την κίνησή τους και έξω από το κουτί. Οι παραπάνω τακτικές είναι δημοφιλείς στην Αγγλία κι οι παίκτες έχουν καλή πάσα, παίζουν και χωρίς την μπάλα, έχουν τεχνική και αποφασιστικότητα και γενικά είναι άνετοι με την μπάλα στα πόδια.

ΠΡΕΣΙΝΓΚ

- 4-1-4-1 DM Wide
- 4-2-3-1 Wide
- 4-4-2 Diamond Narrow

Εδώ πας με συνταγή... Κλοπ. Θα πρέπει να έχεις στο ρόστερ σου παίκτες με καλή φυσική κατάσταση, αντοχή και ομαδικότητα. Συνήθως παίζουν μπροστά την μπάλα και κερδίζουν ψηλές μονομαχίες. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στις μακρινές μπαλιές από τον αντίπαλο.

TIKI-TAKA

4-1-4-1 DM Wide
4-2-3-1 Wide
5-2-2-1 WB

Θες να είναι... Γκουαρδιόλα; Εδώ είσαι! Αρκεί να έχεις παίκτες με καλό passing game, αντοχή, αποφασιστικότητα, ευκινησία και καλό παιχνίδι χωρίς την μπάλα. Σταθερή τακτική για ρόστερ με έλλειψη ύψους καθώς το παιχνίδι παίζεται χαμηλά.

ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ TIKI-TAKA

4-1-4-1 DM Wide
4-4-2 Diamond Narrow
5-2-1-2 WB

Αντίθετα με το TIKI TAKA, ενώ έχουμε μια πιο άμεση προσέγγιση. Εδώ θα παίζετε πιο πολύ μεταξύ των γραμμών και όχι από πλευρά σε πλευρά. Οι παίκτες σας πρέπει να έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τα παραπάνω, αλλά εδώ βοηθιούνται κι οι παίκτες με καλό ρυθμό και επιτάχυση, καθώς δημιουργούν χώρους για τους συμπαίκτες τους.

ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΓΙΑ

4-4-2
4-1-4-1 DM Wide
4-2-4 Wide

Φυσικά θέλετε παίκτες με ντριμπλάρισμα και ικανότητα στο να προσπερνούν αντιπάλους. Φυσικά, ένα ψηλό σέντερ φορ θα... δέσει κουτί εδώ. Δώστε και εντολές στα μπακ σας να ανεβαίνουν για να δημιουργούνται καταστάσεις δύο με έναν.

Κοιτάξτε μόνο τα μπακ και τα εξτρέμ σας να έχουν καλά νούμερα στις εξής κατηγορίες: crossing, dribbling, stamina, acceleration, agility, and technique.

ROUTE ONE (ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ)

4-4-2
4-1-4-1 DM Wide
4-4-1-1

Γίνε... Σαμ Άλαρνταϊς. Τακτικές που βοηθούν πολύ στις πιο χαμηλές κατηγορίες. Ο στράικερ κρατάει μπάλα και περιμένει για βοήθειες, ενώ θα ήταν καλό ο επιθετικός να είναι πιο δυνατός από τον αντίπαλο στόπερ.

ΚΑΤΕΝΑΤΣΙΟ

5-3-2 WB
5-1-2-2 DM WB
5-4-1 WB Wide

Αν θες να παίξεις άμυνα, προτιμάς τις παραπάνω τακτικές. Πάρε στόπερ με ομαδικό πνεύμα, συγκέντρωση και αντοχή και πήγαινε για το... 1-0. Τρεις βαθμοί είναι κι αυτοί.

ΠΑΡΚΑΡΕ... ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ

4-4-2
4-1-4-1 DM Wide
4-2-3-1 DM

Θα σε κατηγορήσουν όπως τον Μουρίνιο αλλά αν γίνεις και εσύ Special One τι σε νοιάζει τι θα πει ο κόσμος.