Εσύ πότε είδες το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές»; (vid)

Gazzetta team
Εσύ πότε είδες το «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές»; (vid)
Η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV έχει κερδίσει τις εντυπώσεις όλων. Δικαίως.

Η τελευταία ελληνική αστυνομική ταινία που έκανε πραγματική αίσθηση ήταν το «Έτερος Εγώ» του Σωτήρη Τσαφούλια, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 2017.

Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαΐνης, τον οποίο υποδύεται ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, είχε αναλάβει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονταν μεταξύ τους και στο σημείο που διαπράχθηκαν βρέθηκαν ρητά του Πυθαγόρα.

Με βάση τη συγκεκριμένη πετυχημένη συνταγή γυρίστηκε η αστυνομική σειρά «Έτερος Εγώ-Χαμένες Ψυχές». Η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή 16 Ιουνίου.

Εδώ, μία σειρά δολοφονιών που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα (και όχι φόνοι με βάση τα ρητά του Πυθαγόρα όπως στην ταινία) λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα. Ο καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), που έχει σύνδρομο Άσπεργκερ, καλείται από τις αστυνομικές αρχές προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας, που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία, δεν επιλέγει τα εύπεπτα, τα απλά, τα καθημερινά. Έτσι, όμως, καταφέρνει να κερδίζει φανατικούς ακολούθους σε μια εποχή που όλοι αναζητούν την ένταση, τη δράση και το μυστήριο στη μικρή οθόνη. Γι' αυτό κατάφερε για ακόμη μία φορά να φέρει τη σειρά στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Τι μας έμεινε από τη σειρά που είδαμε;

1. Ότι μπορεί και στην Ελλάδα να γυριστεί μια αστυνομική σειρά που θα σε κρατήσει καθηλωμένο.

Η πρώτη ελληνική σειρά μυθοπλασίας σε παραγωγή COSMOTE TV απέδειξε ότι δεν χρειάζεται να βλέπεις το «Sinner» για να εντυπωσιαστείς και να περάσεις ευχάριστα και δημιουργικά τον χρόνο σου μπροστά στη μικρή οθόνη.

2. Οι ερμηνείες

Του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη πρώτη από όλες. Ο αγαπημένος έλληνας ηθοποιός υποδύεται τον ιδιόρρυθμο καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη, ο οποίος καλείται από τις αστυνομικές αρχές να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε μια σειρά δολοφονιών, είναι εξαιρετικός. Το ίδιο και το cast που τον πλαισιώνει. Από την πλευρά των αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης). Στον ρόλο του ψυχιάτρου Φίλιππου Λαζαρίδη και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής, συναντάμε τον Άκη Σακελλαρίου, ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, που καλύπτει την υπόθεση. Οι υπόλοιποι ηθοποιοί που συμμετέχουν στον κύκλο δίνουν με τη σειρά τους το κάτι παραπάνω: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου και Σπύρος Παπαδόπουλος.

3. Το binge-watching στη γλώσσα σου είναι καλύτερο

Τα 8 επεισόδια του κύκλου είναι διαθέσιμα on demand και δωρεάν στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Και είναι ό,τι χρειάζεσαι αυτό το καλοκαίρι.

Πάρε μια γεύση από το trailer.