Τα 5 καλύτερα πιάτα για να συνοδεύσεις μια μπύρα

Γιάννης Κονταξής
Τα 5 καλύτερα πιάτα για να συνοδεύσεις μια μπύρα
Ένας δημοσιογράφος του Gazzetta καταγράφει 5 πιάτα και αναλύει τις συνταγές τους.

Καλοκαιράκι έχουμε. Ζέστη αρκετή έχουμε. Όρεξη αρκετή επίσης έχουμε. Μπίρα - κατά προτίμηση Weiss που έχει πολλά αρώματα - για να συνοδεύουμε το φαγητό, πάντα έχουμε. Τι μας λείπει; Μα φυσικά, οι απλές συνταγές για να μαγειρεύουμε γευστικά και γρήγορα πιάτα στο σπίτι μας. Όχι μόνο για εμάς, αλλά και για το αμόρε μας και για τους φίλους μας.

Τώρα βέβαια θα μας πείτε: «ποιος κάθεται να μαγειρέψει όταν έχει 40 βαθμούς;». Ένα δίκιο το 'χετε. Για αυτό και εμείς σάς προτείνουμε 5 υπερβολικά απλές συνταγές που δεν χρειάζονται πάνω από μισή ώρα για να... προσγειωθούν στο πιάτο σας. Έτσι, και γρήγορα θα φάτε και δεν θα σκάσετε πάνω από την κουζίνα.

Α, και μην ξεχάσετε το πιο βασικό. Μια παγωμένη ΑΛΦΑ Weiss για να συνοδεύσετε το γεύμα σας. Οριακά πιο δροσερή και από κλιματιστικό στο τέρμα!

Μπριζόλες στο τηγάνι με τοματίνια

Υλικά: χοιρινές µπριζόλες, ψιλοκομμένο κρεµµύδι, λιωμένο σκόρδο, τοµατίνια, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, βαλσάμικο

Διαδικασία εκτέλεσης: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και έπειτα προσθέτουµε τις μπριζόλες. Τις σοτάρουµε μέχρι να δούμε ότι η κάθε πλευρά έχει αρχίσει να ροδίζει, για περίπου 5 λεπτά δηλαδή η κάθε πλευρά. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και συνεχίζουµε το σοτάρισμα για λίγο ακόμα. Βγάζουμε τις µπριζόλες από το τηγάνι και τις βάζουµε σε ένα πιάτο. Βάζουµε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κρεµµύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουµε τα τοµατίνια, το βαλσαµικό και αλατοπίπερο. Χαµηλώνουµε στο µέτριο τη φωτιά και συνεχίζουµε το ψήσιµο για περίπου 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας µέχρι να µαλακώσουν ελαφρώς τα τοµατίνια. Σερβίρουµε τις µπριζόλες µε τα τοµατίνια.

Ταλιατέλες με λαχανικά

Υλικά: Ταλιατέλες, σκόρδο, κρεμμύδι, κολοκύθια, ελιές, τοματίνια, γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο

Διαδικασία εκτέλεσης: Βράζουμε τις ταλιατέλες. Ζεσταίνουμε σε ελαφρώς δυνατή φωτιά σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κολοκύθια, μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αφού μαλακώσουν λιγάκι τα κολοκύθια ρίχνουμε τα τοματίνια και τις ελιές. Αφού μαλακώσουν και αυτά με τη σειρά τους, ρίχνουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρουμε.

Τονοσαλάτα με πιπεριές

Υλικά: Μαρούλι, τόνος, πιπεριές, τοματίνια, ελιές, κρουτόν, ρίγανη, ελαιόλαδο, βαλσάμικο

Διαδικασία εκτέλεσης: Ξεπλένουμε το μαρούλι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τα τοματίνια και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Βάζουμε τις ελιές και τα κρουτόν και προσθέτουμε ελαιόλαδο και βαλσάμικο. Ρίχνουμε ρίγανη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε ξανά.

Burger

Υλικά: Κιμά από μοσχάρι, τσένταρ, μπέικον, ψωμάκι, τομάτα, μαρούλι, μαγιονέζα, κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι, πατάτες

Διαδικασία εκτέλεσης: Βάζουμε τα μπιφτέκια στο τηγάνι. Μόλις πάρουν χρώμα, γυρνάμε τα μπιφτέκια από την άλλη πλευρά. Σε ένα άλλο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον. Βάζουμε 1 φέτα τσένταρ πάνω σε κάθε μπιφτέκι και 1 φέτα μπέικον πάνω από κάθε φέτα τυρί. Βγάζουμε τα μπιφτέκια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη. Στήνουμε το burger βάζοντας στη βάση το ψωμάκι μας, τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το μπιφτέκι, τη ντομάτα, το μαρούλι.Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.

Σάντουιτς αλλαντικών

Υλικά: Ψωμάκι τύπου τσιαπάτα, φέτα τυρί ημίσκληρο, σαλάμι αέρος, προσούτο, τομάτα, μανιτάρια, ρώσικη

Διαδικασία εκτέλεσης: Εντάξει, αυτό είναι τόσο εύκολο που ξέρετε ακριβώς τι να κάνετε.

Τέλος, και επειδή σας το προτείναμε, ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ πως για να σερβίρετε σωστά τη ΑΛΦΑ Weiss μπίρα πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα τρία βήματα.