Το Skyfall έχει την πιο ωραία θέα στην Αθήνα, αντικειμενικά

Gazzetta team
Το Skyfall έχει την πιο ωραία θέα στην Αθήνα, αντικειμενικά
Περάσαμε ένα απόγευμα στην ταράτσα του αγαπημένου μας (πλέον) bar-restaurant.

Φωτογραφίες: Μίνα Ρήγα

«Αν χρειαζόμουν ένα spot στο αθηναϊκό κέντρο προκειμένου να διαφημίσω την Αθήνα, αυτό θα ήταν η ταράτσα του Skyfall». Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη που έκανα μόλις κάθισα σ’ έναν από τους καναπέδες που διαθέτει στην ταράτσα του το bar-restaurant, το οποίο βρίσκεται στην αρχή της Μουσούρου, στο Μετς. Μια διαφήμιση που θα περιλάμβανε τους τουρίστες και τους ντόπιους που το επισκέπτονται καθημερινά, το ξεχωριστό φαγητό και τα signature cocktails του. Και όλα αυτά με «πιάτο» τον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη.

Ένα απόγευμα προς βράδυ της προηγούμενης εβδομάδας ψάχναμε ένα μαγαζί κοντά στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να πιούμε ένα ποτό. Η θερμοκρασία είχε ξεπεράσει τους 30, οπότε το πρώτο μας μέλημα ήταν να βρούμε έναν χώρο που θα μας δρόσιζε. Μετά από αρκετή σκέψη έπεσε στην παρέα η πρόταση για ένα cocktail στο Skyfall. Επιλογή, η οποία μας βόλεψε αρκετά αφού βρισκόμασταν στο Παγκράτι. Λίγα λεπτά αργότερα βρισκόμασταν στην ταράτσα του bar-restaurant πλάι στον Αρδηττό.

Ήταν λίγο πριν τις 20:30 όταν ανεβήκαμε στην ταράτσα του Skyfall. Τα περισσότερα τραπέζια μπροστά από το bar όσο και οι καναπέδες της ταράτσας τους μαγαζιού είχαν αρχίσει να γεμίζουν με κόσμο εκ των οποίων το ένα τρίτο ήταν τουρίστες. Καθίσαμε στον τελευταίο ελεύθερο καναπέ, παραγγείλαμε από ένα από τα signature cocktails του μαγαζιού και nachos με guacamole για μεζέ. Εγώ επέλεξα το cocktail που φέρει το όνομα του μαγαζιού και αποτελείται από sweet & sour και λικέρ μαστίχας με γαρνιτούρα φύλλα βασιλικού, πουρέ φράουλας και τριμμένη σοκολάτα.

Δύο Skyfall αργότερα δεν είχα προλάβει να φάω ούτε ένα από τα nachos, αφού όσο χάζευα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό, οι υπόλοιποι τρεις της παρέας δεν είχαν αφήσει τίποτα στο πιάτο. Ε και; Είναι θέμα χρόνου να το επισκεφθώ ξανά -με άλλη παρέα για σιγουριά-προκειμένου να δοκιμάσω κι άλλα cocktail, αλλά τόσο τα nachos όσο και τα υπόλοιπα πιάτα του καταλόγου του.

Η δροσιά της ταράτσας του την ώρα που η υπόλοιπη Αθήνα φλεγόταν και η κινηματογραφική θέα μαζί με το service του είναι πράγματα που δύσκολα μπορεί να τους αντισταθεί και ο πιο απαιτητικός πελάτης.

Skyfall, Μάρκου Μουσούρου 1, 11636, Αθήνα, τηλ: 210 9210098, Facebook