5 σειρές που θα σε κερδίσουν αυτό το καλοκαίρι (pics & vids)

Gazzetta team
5 σειρές που θα σε κερδίσουν αυτό το καλοκαίρι (pics & vids)
Οι συντάκτες του Gazzetta γράφουν για την αγαπημένη τους σειρά.

Καλοκαίρι χωρίς σειρές δεν είναι καλοκαίρι.

Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα καλοκαίρια τα ξεχωρίζεις είτε με βάση το μέρος που είχες πάει διακοπές (τύπου εκείνο που είχα πάει Ικαρία μετά το σχολείο) είτε με βάση τη σειρά που σε είχε κρατήσει στο σαλόνι με το air condition στο τέρμα (τύπου εκείνο που ξεκίνησα το Lost).

Το ίδιο συμβαίνει και φέτος. Γιατί η Nova πέρα από τις πρεμιέρες, τις βραβευμένες ταινίες και τα κορυφαία παιδικά έχει και όλες τις νέες σειρές που ψάχνεις. Οπότε σε λίγα χρόνια, το φετινό καλοκαίρι ή θα το θυμάσαι για την Κίμωλο (παίζει πολύ τελευταία) ή για μία σειρά από τις παρακάτω.

Πάμε να δούμε όμως για ποιες σειρές χτυπάει η καμπάνα.

Η Κατερίνα ανυπομονούσε για το Handmaid's Tale ΙΙΙ

Η υπόθεση

Το τρέιλερ της τρίτης σεζόν του Handmaid’s Tale μάς ταρακούνησε για ακόμη μία φορά. Γιατί πολύ απλά όσοι έχουμε δει τις δύο πρώτες και έχουμε μπει στον ιδιαίτερο κόσμο της Μάργκαρετ Άτγουντ, ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για τη μοίρα της Όφρεντ. Θυμίζουμε ότι το τηλεοπτικό δράμα, που είναι βασισμένο στο βιβλίο της καναδής συγγραφέως «Η Ιστορία της Πορφυρής Θεραπαινίδας», τοποθετεί ένα πραξικόπημα με θρησκευτικές προεκτάσεις σε μια δυστοπική διάσταση, όχι πολύ διαφορετική χρονικά από τη δική μας. Οι γυναίκες στις ΗΠΑ δεν μπορούν να γλιτώσουν, χάνουν την ελευθερία και τα δικαιώματά τους, και ορισμένες από αυτές – οι ελάχιστες γόνιμες που έχουν απομείνει – μετατρέπονται σε handmaids. Οι handmaids αναγκάζονται να αφήσουν πίσω τις οικογένειές τους και την παλιά τους ζωή και να ζήσουν σε ένα σπίτι της υψηλής κοινωνίας, για να κυοφορήσουν το παιδί των αρχηγών, στη θέση των στείρων συζύγων τους.

Γιατί να το δεις

Όπως έχει πει και ο Guardian στο παρελθόν, «μετά το τέλος κάθε επεισοδίου σου παίρνει ώρα να βγεις από την οθόνη και να γυρίσεις στην πολύχρωμη πραγματικότητα». Και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Να το δεις, λοιπόν, για τον αιχμηρό και ιδιαίτερο τρόπο που θίγει το ζήτημα της γυναικείας καταπίεσης, για τη σκηνοθεσία που σε βάζει μέσα στην οθόνη και για τις έντονες σκηνές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη σου. Α! Και φυσικά για την παλιά κυρία των Mad Men, Ελίζαμπεθ Μος.

Ο Κώστας έχει περάσει στο νέο κύκλο του Big Little Lies

H υπόθεση

Ανήκουν στην ανώτερη τάξη, ζουν την τέλεια ζωή και έχουν «χτίσει» τις ιδανικές οικογένειες. Ή μήπως όχι; Σε μια γραφική παραθαλάσσια Καλιφορνέζικη πόλη, τρεις μητέρες που νομίζουν πως τα έχουν όλα αναμένεται να δουν τις σχέσεις με τους συζύγους τους, τα παιδιά τους, τους γείτονές κι όποιον άλλον γνωρίζουν να «γκρεμίζονται». Η εξιδανικευμένη αντίληψη της κοινωνίας για τον γάμο, τις σχέσεις, την ανατροφή των παιδιών και τη φιλία δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα από μια ιστορία δολοφονίας.

Γιατί να το δεις

Και μόνο που ξεκίνησε από το HBO ως mini series και ανανεώθηκε για 2η σεζόν, καταλαβαίνεις πως αξίζει να αφιερώσεις χρόνο γι' αυτήν. Κατά τ' άλλα, έχουμε και λέμε: Νικόλ Κίντμαν, Ρις Γουίδερσπουν, Σέιλι Γούντλεϊ, Λόρα Ντερν. Αν δεν σου αρκούν τα ονόματα αυτά μάθε πως στην 2η σεζόν θα δεις και μια από τις κορυφαίες ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, Μέριλ Στριπ. Καλή διασκέδαση!

Ο Γιάννης παρακολουθεί το The Son II.

Η υπόθεση

Το «The Son» είναι μια ιστορία που καταγράφει την επιρροή της βίας στην Αμερικανική Δύση, μέσα απ τις ζωές των McCulloughs, μιας φιλόδοξης οικογένειας τόσο ανθεκτικής και επικίνδυνςη, όσο και η γη που διεκδικούν. Η αγάπη, η τιμή, τα παιδιά, όλα θυσιάζονται στο όνομα της φιλοδοξίας καθώς η οικογένεια εξελίσσεται σε μια από τις πιο πλούσιες δυνάμεις του Τέξας, μια δυναστεία αξεπέραστου πλούτου και προνομίων, με επικεφαλής τον Eli McCullough.

Γιατί να το δεις

Κατ' αρχάς, πρωταγωνιστεί ο Πιρς Μπρόσναν, σε έναν ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Και αν ο Πιρς Μπρόσναν ξέρει να κάνει κάτι πολύ καλά, αυτό είναι να έχει παραμάσχαλα ένα όπλο και να ηγείται. Το απέδειξε και στον Τζέιμς Μποντ, το αποδεικνύει και εδώ. Κατά δεύτερον, διαδραματίζεται στις αρχές του 1900 άρα εκ των πραγμάτων θα εντυπωσιαστείτε από τα σκηνικά, τα κοστούμια και την όλη αισθητική εκείνης της επριόδου. Κατά τρίτον, πρόκειται για μία σειρά που πραγματεύεται την αμαρτωλή άνθηση της αμερικάνικης οικονομίας μέσω της ανακάλυψης του πετρελαίου και της αναγκαίας αλλά σχεδόν ποτέ ειρηνικής συνύπαρξης των Αμερικανών με τους ιθαγενείς και τους Μεξικανούς. Όσα χρόνια και να περάσουν, αυτό το τρίτο στοιχείο θα αποτελεί πάντα ένα ενδιαφέρον αφηγηματικό στοιχείο για κάθε σειρά που ψάχνει την ιστορική αλήθεια.

Τη νέα σειρά Jett βλέπει ο Βαγγέλης

Η υπόθεση

Κάνοντας ευνοϊκή χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου, η διαβόητη και παγκοσμίου φήμης κλέφτρα Ντέζι «Τζετ» Κοβάλσκι αποφυλακίζεται και επιστρέφει στην «ενεργό δράση» για ένα τελευταίο, μεγάλο κόλπο. Τα πράγματα όμως δεν είναι και τόσο απλά καθώς η ομάδα των εγκληματιών που την αναγκάζει να συμπορευτούν στην απάτη είναι ένα μάτσο ηθικά αμφιλεγόμενοι και φυσικά αρκετά επικίνδυνοι που είναι αποφασισμένοι να εκμεταλλευτούν τις ικανότητές της Τζετ για δικούς τους σκοπούς. Οπότε έχουμε μια πολύ ωραία ιστορία και μια υπόθεση με κάμποσα επίπεδα ανάγνωσης.

Γιατί να το δεις

Για τους εξής δύο λόγους:

α) Ο Sebastian Gutierrez που υπογράφει το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει δώσει καλά σημάδια γραφής σε ιστορίες με μυστήριο και ένταση καθώς μας έχει χαρίσει στο παρελθόν μεταξύ άλλων, το Gothica και το Elizabeth Harvest. Οπότε έχουμε να περιμένουμε πολλά από εκείνον.

β) Γιατί από ό,τι διαβάζουμε στα ξένα μέσα, η πρωταγωνίστρια Carla Gugino, με τον ρόλο της «Τζετ», είναι έτοιμη να κάνει ένα γερό, γυναικείο reboot στον όρο «αντιήρωας» που μέχρι σήμερα έχουμε δει να υπηρετούν πιστά χαρακτήρες τύπου Walter White και Ray Donavan. Και δεν έχουμε κανένα λόγο να μην τους πιστέψουμε.

Εντυπωσιάστηκε με το Chernobyl ο Γιώργος

Η υπόθεση

Η έκρηξη στον αντιδραστήρα του Chernobyl έχει μόλις γίνει. Οι εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό υπακούοντας τις παράλογες εντολές του επιβλέποντα του σταθμού, Anatoly Dyatlon, λειτουργούν σαν να έχει συμβεί μία ζημιά ρουτίνας και παραμένουν στο σταθμό ενώ ο γραφίτης και το ουράνιο έχουν ήδη αρχίσει να ταξιδεύουν σε όλη την κεντρική και την ανατολική Ευρώπη. Στα 5 επεισόδια της μίνι σειράς, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και έχει ένα ωραιότατο 9.7 στο imdb, μαθαίνουμε όλα όσα συνέβησαν από τη στιγμή της έκρηξης στο Chernobyl και μετά. Γεγονότα που προσπάθησε και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε να συγκαλύψει για χρόνια το σοβιετικό καθεστώς.

Γιατί να το δεις

Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία όλων όσων θα δεις στην οθόνη σου βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Για τις πολύ δυνατές ερμηνείες των Jared Harris και Stellan Skarsgård οι οποίοι υποδύονται τους σοβιετικούς που θα σώσουν την ανθρωπότητα από τα χειρότερα. Γιατί είναι αδιανόητο για έναν άνθρωπο που ζει στο 2019 με τα social media στο απόγειό τους να αντιληφθεί πώς μία καταστροφή του μεγέθους του Chernobyl μπορεί να αποσιωπηθεί έστω για ένα δευτερόλεπτο. Πόσο μάλλον για μέρες, μήνες και χρόνια (τουλάχιστον όσον αφορά την πλήρη αλήθειά της), όπως συνέβη στην Ουκρανία.

Εσύ με ποια σειρά θα ξεκινήσεις;