Συνεργασία επιτυχίας!

Συνεργασία επιτυχίας!

bet365

Είναι ένας ποδοσφαιρικός κολοσσός, μία από τις πιο βαριές φανέλες παγκοσμίως, μια ομάδα με εκατοντάδες εκατομμύρια οπαδούς ανά τον κόσμο. Η Γιουβέντους, όμως, δεν είναι μόνο αυτά. Ειδικά από το καλοκαίρι του 2006 κι έπειτα η Μεγάλη Κυρία δίνει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό της πρόσωπο, στον εκπαιδευτικό ρόλο που μπορεί να παίξει παγκοσμίως στις μικρές ηλικίες και από τη στιγμή που βρήκε τον κατάλληλο συμπαίκτη, αποφάσισε να... παίξει μπάλα και στην Ελλάδα. Η συνεργασία με τα εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας άρχισε και τυπικά από την Πέμπτη και το gazzetta.gr ήταν στην εκδήλωση για να σας μεταφέρει όσα ειπώθηκαν.

Τα εκπαιδευτήρια θα λειτουργήσουν τουλάχιστον για μια πενταετία, καθώς αυτή είναι η συμφωνία που έγινε, ως υποδομές της Γιούβε στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Ο στόχος, όμως, δεν είναι αποκλειστικά η ανεύρεση ταλέντων. Αν βρεθεί ο νέος Ντελ Πιέρο ή ο νέος Μπουφόν, όπως είπε και ο Τζιανλούκα Πεσότο, σαφέστατα και θα ντυθεί μπιανκονέρο με... συνοπτικές διαδικασίες. Ο κύριος στόχος, όμως, σε αυτή τη συνεργασία είναι αφενός η ανάδειξη ταλέντων και αφετέρου η σωστή εκπαίδευση των πιτσιρικάδων και η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, με βάση τις αξίες στη ζωή που πρεσβεύει και η Μεγάλη Κυρία.

Το γεγονός, άλλωστε, ότι πέραν του Πεσότο, που ασχολείται στα τμήματα υποδομής, και του Μάρκο Μάρκι που είναι διευθυντής των ακαδημιών των Τορινέζων, ήρθε στην Αθήνα και ο πρόεδρος Ζαν Κλοντ Μπλαν, φανερώνει με τον καλύτερο τρόπο το πόσο σημαντικό είναι για τη Γιουβέντους αυτό το εγχείρημα. Αυτή η συνεργασία. Η πρώτη ολοκληρωμένη 100%, με τη μορφή που θέλει ο σύλλογος, παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, όπως είπαν οι άνθρωποι των μπιανκονέρι στη συνέντευξη Τύπου. Και θα είναι ολοκληρωμένη γιατί ένας προπονητής των ακαδημιών της Γιούβε θα έρθει για να μείνει μόνιμα στην Ελλάδα και να προπονεί τους μικρούς, ενώ ανά τακτά διαστήματα θα έρχονται και ποδοσφαιριστές, νυν ή πρώην, για να δίνουν τα φώτα τους.

Ακολουθούν τα όσα είπαν οι άνθρωποι της Μεγάλης Κυρίας στη συνέντευξη Τύπου.

Ζαν Κλοντ Μπλαν: «Εγκαινιάζουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα. Η Γιουβέντους είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, ωστόσο, αυτό που θέλουμε είναι να επενδύσουμε στο μέλλον. Υποστηρίζουμε σε όλο τον κόσμο, σε πάρα πολλές χώρες, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλά στην περίπτωση της Ελλάδας τα πράγματα είναι ξεχωριστά, γιατί έχουμε ως συνεργάτη ένα από τα καλύτερα σχολεία στη χώρα. Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να μάθουν τις αξίες της ζωής και όχι απλά να γίνουν καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω από όλα να βελτιωθούν ως άνθρωποι. Είμαι σίγουρος ότι ο Πεσότο, ο Μάρκι και οι υπόλοιποι άνθρωποι μας θα κάνουν εξαιρετική δουλειά και την επόμενη φορά που θα έρθουμε στην Αθήνα θα δούμε σημαντικά βήματα προόδου. Τα παιδιά δε θα έχουν κάποια υποχρέωση απέναντι μας. Για τη Γιουβέντους είναι τιμή να συνεργάζεται με τα εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας».

Τζιανλούκα Πεσότο: «Αυτό που έχουμε ως στόχο είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά ώστε να μάθουν να νικάνε στη ζωή, όχι απλά για το ποδόσφαιρο αλλά για να πετυχαίνουν τους στόχους που θέτουν. Επειδή, βέβαια, είμαστε ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος, είναι αυτονόητο ότι θέλουμε και καλά αθλητικά αποτελέσματα σε αυτό το πρότζεκτ. Θέλουμε οι μικροί να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές, αλλά πάνω από όλα θέλουμε να γίνουν μεγάλοι άνθρωποι. Θα έχουμε στενή συνεργασία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά. Το σχολείο, η οικογένεια και η παιδεία είναι οι τρεις αρχές που θα πρέπει να έχουν κυρίως τα μικρά παιδιά. Πιστεύω ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα και αν και το αθλητικό δεν είναι ο πρώτος μας στόχος, αν βρούμε τον νέο Ντελ Πιέρο ή τον νέο Μπουφόν, θα τους αποκτήσουμε».

Μάρκο Μάρκι: «Αυτό το πρόγραμμα από την έναρξη του ήταν κάτι ξεχωριστό και μας επιτρέπει, τουλάχιστον αυτό θέλουμε, να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα αλλά και να βελτιωθούν ως άνθρωποι. Είμαστε πολύ οργανωμένοι σε αυτό τον τομέα και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έχουμε το δικό μας κέντρο σπουδών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Υπάρχουν παιδοψυχολόγοι, διατροφολόγοι, επικοινωνιολόγοι. Αυτό που θέλουμε είναι τα παιδιά να έχουν ένα υπόβαθρο και να κάνουν τις σωστές επιλογές στη ζωή τους. Οι προπονητές που θα δουλεύουν με τα παιδιά είναι καταξιωμένοι και εγγυώνται για τα σωστά αποτελέσματα. Πρέπει να δουλέψουμε όλοι σκληρά και είμαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε καλά σε όλα τα επίπεδα».

Ειδική αναφορά στο juventus.it
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Γιουβέντους υπάρχει από την Πέμπτη ξεχωριστή αναφορά στην επισημοποίηση της συνεργασίας με τα εκπαιδευτήρια Κωστέας-Γείτονας. Στο site της Μεγάλης Κυρίας τονίζεται ότι πρόκειται για τον τέλειο συμπαίκτη σε αυτό το πλάνο και ότι είναι τιμή για τους Τορινέζους να συνεργάζονται με τα πιο άρτια, από κάθε άποψη, εκπαιδευτήρια στην Ελλάδα!
 

Τελευταία Νέα