10 tips για να γίνεις επαγγελματίας gamer

Γιώργος Μυλωνάς
10 tips για να γίνεις επαγγελματίας gamer
Ο Νίκος "Bananitoo" Φάκης, πρωταθλητής Ελλάδας στο League of Legends με τον Παναθηναϊκό, μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί μας.

Δεν αποτελεί πλέον όνειρο απατηλό. Το gaming εδώ και κάμποσα χρόνια θεωρείται επάγγελμα, αφού άνθρωποι από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε πρωταθλήματα eSports (League of Legends, Fortnite, DotA, κ.α.). Δηλαδή παίζουν το αγαπημένο τους game και πληρώνονται για αυτό. Παίζουν το αγαπημένο τους game και πληρώνονται για αυτό. Το επαναλαμβάνω μπας και το χωνέψουμε.

Επαγγελματίες gamers, έστω σ' ένα πιο πρώιμο στάδιο υπάρχουν και στην Ελλάδα. Ένας από τους πιο πετυχημένους είναι ο Νίκος "Bananitoo" Φάκης, πρωταθλητής, μεταξύ άλλων, Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό στο League of Legends από τον οποίο ζητήσαμε να μας δώσει 10 tips για το πώς μπορεί να γίνει κάποιος επαγγελματίας gamer. Tips που αφορούν θέματα από τις ημερήσιες προπονήσεις μέχρι τον εξοπλισμό ενός gamer (όπως τα accesories της SteelSeries).

1. Αφιέρωσε τον απαραίτητο χρόνο. Tουλάχιστον 4-5 ώρες ημερησίως για προπόνηση.

2. Θα πρέπει να θέλεις όντως να βελτιωθείς, να το δεις σοβαρά. Με το να παίζεις απλά πολλές ώρες δεν θα καταφέρεις τίποτα.

3. Φτάσε όσο πιο ψηλά μπορείς στην ατομική βαθμολογία του παιχνιδιού που παίζεις. Μόνο έτσι θα σε παρατηρήσουν σοβαρές ομάδες.

4. Πάντα θα υπάρχουν καλύτεροι παίκτες από εσένα. Μπόρεις να βλέπεις τι κάνουν καλύτερα και να προσπαθήσεις να τα εφαρμόσεις και εσύ.

5. Σε κάθε παιχνίδι που παίζεις μπορείς να βελτιωθείς. Προσπάθησε να διορθώσεις τα δικά σου λάθη και μην ενδιαφέρεσαι για τα λάθη των συμπαικτών σου.

6. Είναι απαραίτητο να έχεις θετική νοοτροπία και να μην είσαι τοξικός προς τους συμπαίκτες σου. Tο πιο σημαντικό πράγμα αν θέλεις να καταφέρεις οτιδήποτε και ισχύει παντού, οχι μόνο στο gaming.

7. Τα περισσότερα games είναι παιχνίδια στρατηγικής, σκέψου την επόμενη κίνηση του αντιπάλου και θα είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά.

8. Είναι σημαντικό να έχεις μια ισορροπία μεταξύ των games και της προσωπικής σου ζωής. Μην αφιερώνεις όλο τον ελεύθερο χρόνο σου στα games και μην παραμελείς τον εαυτό σου.

9. Να περνάς όμορφα παίζοντας το παιχνίδι. Αν δεν διασκεδάζεις και το βλέπεις ως αγγαρεία τότε σίγουρα δεν θα φτάσεις στο επόμενο επίπεδο.

10. Υπάρχουν ορισμένα accesories τα οποία θα σε βοηθήσουν. Ειδικά διαμορφωμένα μηχανικά πληκτρολόγια, gaming ποντίκια και mousepads ίσως βελτιώσουν την απόδοσή σου.