Υπάρχουν κι αυτοί οι... φίλαθλοι!

Gazzetta team
Υπάρχουν κι αυτοί οι... φίλαθλοι!

bet365

Από τη μία... μπλεγμένοι Ultras, μαφία, αυτοκτονίες, επεισόδια κι από την άλλη φίλαθλοι που αφήνουν οικογένεια, ταξιδεύουν μέρες, χωρίς οικονομική ενίσχυση, με μοναδική αποσκευή, την αγνή αγάπη για την ομάδα!

Η ζωή της Γιούβε είναι ευτυχισμένη σε αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν, όπου λείπει όμως κάτι. Λείπει ένα κομμάτι που έμοιαζε αναπόσπαστο, αλλά που τώρα μοιάζει να έχει μπει στο στόχαστρο, οι οπαδοί. Σοκαρισμένοι διαβάσαμε λέξη προς λέξη ένα απολαυστικό άρθρο για τα όσα συμβαίνουν στην Ιταλία τα τελευταία χρόνια. Ultras, μαφία, μυστικές υπηρεσίες, αυτοκτονία, φόβος, μίσος... Υπάρχουν όλα αυτά στο ποδόσφαιρο;;; Από το σκοτάδι της Ιταλίας στην αγνή αγάπη δυο φιλάθλων για την ομάδα τους που η φήμη τους πέρασε τα σύνορα της Χιλής και της Ρουμανίας.

Ενας Ρουμάνος, κοντά στα 40, με χαμηλό εισόδημα, αλλά με αποσκευές το πάθος για την Ριπένσια, τον σεβασμό για τον σύλλογο, την εμμονή, την ανιδιοτέλεια, αλλά και μια... σημαία της πήρε το τρένο και ταξίδεψε 518 χιλιόμετρα να τη δει από κοντά κόντρα στην Πετρολούλ. Ολομόναχος, χωρίς τη βοήθεια της διοίκησης, αλλά με σύμμαχο την «τρέλα» του πήγε να φωνάξει για τον σύλλογο της 2ης κατηγορίας που αγωνίζεται για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Και πριν προλάβετε να σχολιάσετε τα... 518 χλμ., να ξέρετε πως η διάρκεια του ταξιδιού με τρένο στη Ρουμανία ίσως να ξεπερνά και τις 12 ώρες και η άνεση είναι λέξη... άγνωστη! Το μοναδικό του... κοινό με τη λέξη «οπαδός» είναι πως άφησε το μυαλό του σπίτι, αφού οι συμπατριώτες του τονίζουν πως είναι «τρελός» για να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι! Ο ίδιος απέφυγε τις συνεντεύξεις, δεν θέλησε ποτέ να πει το όνομά του, γιατί θεωρεί... φυσιολογικό να αγαπά τόσο πολύ την ομάδα του και να ταξιδεύει παντού. Εχει εισιτήριο... διαρκείας με την «καψούρα» του τη Ριπένσια κι όπως σχολίασε «Θα την ακολουθώ όσο μακριά κι αν πάει, όσο χαμηλά κι αν πέσει».


Στο μυαλό μας ήρθε και ο Χιλιανός, Σεμπάστιαν Καρέρα, ναι, ο φίλαθλος που βρέθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους για τον καλύτερο οπαδό, αλλά «νικήθηκε» από τους Περουβιανούς. Ο Καρέρα ταξίδεψε 3000 χλμ. για να δει την Πουέρτο Μοντ να παίζει για τη Β' κατηγορία της Χιλής. Κι αυτός ολομόναχος, χωρίς τη στήριξη της διοίκησης. Εκανε οικονομία αρκετές ημέρες, άφησε λογαριασμούς απλήρωτους κι αποφάσισε να κάνει το τεράστιο ταξίδι. Κασκόλ, σημαία, ελάχιστα μετρητά, ίσα – ίσα για φαγητό και... τρέλα! «Έφυγα από τη γυναίκα μου και τον γιο μου κι αποφάσισα να ακολουθήσω τη μεγάλη μου αγάπη σε ένα πολύ κουραστικό ταξίδι. Πως άντεξα δυο ημέρες στο τρένο; Σκεφτόμουν μόνο την ομάδα μου, πως θα παίξει και πως θα κερδίσει. Κουράστηκα, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι που βρέθηκα εκεί, φώναξα για 90 λεπτά και με τον τρόπο μου βοήθησα για τη νίκη. Το να βρεθώ εκεί, ήταν σα να βρίσκομαι μαζί με την οικογένειά μου. Είναι η ζωή μου, ένα τεράστιο κομμάτι στην καρδιά μου» τονίζει ο Καρέρα! Μπορεί να μην κέρδισε το βραβείο, ωστόσο μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της χώρας τον αποθέωσαν, με τον Αρτούρο Βιδάλ να προσθέτει: «Αυτός είναι οπαδός με καρδιά».

 

Τελευταία Νέα