Χειρότερη, αλλά... για τίτλο η Ατλέτικο

Χειρότερη, αλλά... για τίτλο η Ατλέτικο

Gazzetta team
Χειρότερη, αλλά... για τίτλο η Ατλέτικο

bet365

Η Ατλέτικο είναι δυνατά στη μάχη της κατάκτησης της La Liga, όμως έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα επί των ημερών του Τσόλο Σιμεόνε.

Υστερα από την εντός έδρας απώλεια με την Εϊμπαρ (1-1) στα μέσα Σεπτεμβρίου και τις λογικές μουρμούρες, η Ατλέτικο απάντησε στο γήπεδο. Στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια δεν δέχθηκε ούτε γκολ, βρέθηκε ξανά στα ψηλά της Primera, όμως όταν ήρθε η ώρα να παίξει με την Βιγιαρεάλ, δεν ήταν τόσο χαλαρή. Με σκοπό να σπάσουν την αρνητική παράδοση με τις τρεις σερί ήττες στο Madrigal, οι Rojiblancos άλλαξαν για πρώτη φορά το ξενοδοχείο στο οποίο θα έμενε η αποστολή και έπαιξαν μάλιστα με την τρίτη εμφάνιση. Ο Γκριζμάν δεν έσπασε την γκίνια με στην ομάδα κόντρα στην οποία έχει το χειρότερο ρεκόρ και το σύνολο του Σιμεόνε ήταν εκείνο που πήρε ουσιαστικά τον βαθμό από τους Amarillos. Ομως παρότι δεν έχασε, κατέγραψε το χειρότερο ξεκίνημα στην La Liga από το 2013.

Υστερα από 9 αγωνιστικές, η Ατλέτι έχει πάρει 16 από τους πιθανούς 27 πόντους όμως παρά το γεγονός αυτό, βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο, Μπαρτσελόνα. Οι Rojiblancos μάλιστα δείχνουν τη δεδομένη στιγμή να είναι η μοναδική ομάδα που έχει το μέταλλο και το know-how για να πάρει τον τίτλο από τους Blaugrana - αφού στην Ρεάλ συμβαίνουν απίθανα πράγματα. Εννοείται ότι είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη ή εκτίμηση, όμως οι Μαδριλένοι μπορούν να πουν ότι πατούν στις θέσεις του Champions League έχοντας σβήσει από το πρόγραμμα παιχνίδια σε πολύ σκληρές έδρες όπως είναι τα Mestalla, Balaidos, Santiago Bernabeu, Madrigal.

Με μόλις τέσσερις νίκες σε αυτά τα 9 ματς, οι Μαδριλένοι έχουν κάνει το χειρότερο ξεκίνημά τους στο πρωτάθλημα από τότε που στον πάγκο βρίσκεται ο Σιμεόνε. Ο Αργεντινός ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2012, αυτή είναι η 7η σεζόν την οποία ξεκινά με την Ατλέτικο και σε καμία άλλη δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά. Οπως φαίνεται από τον πίνακα που δημοσίευσε η As, χοντρικά θα μπορούσε κανείς να πει κάθε πέρυσι και καλύτερα, καθώς το 2013 η συγκομιδή ήταν 25, το 2014 έπεσε στους 24 [σεζόν του πρωταθλήματος], το 2015 στους 20, το 2016 στους 19 και το 2017 στους 18.

Οποιος είδε έστω τις φάσεις από τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ, θα κατάλαβε ότι η Ατλέτικο πήρε έναν σπουδαίο εκτός έδρας πόντο και την επόμενη αγωνιστική μπορεί να είναι πιο χαλαρή για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι θα έχει σαφώς πιο εύκολο έργο υποδεχόμενη την Ρεάλ Σοσιεδάδ και ο άλλος ότι αν νικήσει τους Βάσκους θα δει κάποια εκ των Μπαρτσελόνα και Ρεάλ να χάνει βαθμούς και σίγουρα θα προτιμά οι Blaugrana να είναι αυτή η ομάδα.

Ο Σιμεόνε πάντα βρίσκει τη λύση στα προβλήματα που παρουσιάζονται και όσο κυλά το πρωτάθλημα και ο πρωτοπόρος δεν χάνεται σε μεγάλη απόσταση, ο Αργεντινός πρέπει να κάνει κάτι για να δει τα γκολ του Ντιέγο Κόστα να επιστρέφουν. Ο Ισπανο-Βραζιλιάνος αποκτήθηκε πέρυσι τον χειμώνα για να παίξει στο επίπεδο που έφερε τον τίτλο το 2014 αλλά μέχρι στιγμής έχει συμβάλλει στο χειρότερο ξεκίνημα επί των ημερών του Τσόλο.

 

Τελευταία Νέα