Ο Ιμπραΐμοβιτς στον δρόμο του... Ολυμπιακού!

Ο Ιμπραΐμοβιτς στον δρόμο του... Ολυμπιακού!

bet365

Ο Ιμπραΐμοβιτς τα... λέει με τον Τουρέ στο Λουξεμβούργο! Ιδιο επίθετο, ίδια θέση, αλλά ο... Σανέλ δεν έχει τη λάμψη του Ζλάταν! Ο «Ιμπρα» της Ντουντελάνζ στο FFT του gazzetta.gr.

Είναι από τα διασημότερα επίθετα στον πλανήτη, ένας παίκτης που κάθε του ατάκα προκαλεί σάλο. Συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους αθλητές στον πλανήτη, έχει σηκώσει σχεδόν τα πάντα, έχει πετύχει απίθανα γκολ. Μια ποδοσφαιρική ευφυΐα που είναι και ρήμα στο σουηδικό λεξιλόγιο. Το "ζλατανίζω" σε ελεύθερη μετάφραση, στα σουηδικά σημαίνει ότι κάνω κάτι συναρπαστικό, κάτι εξωπραγματικό, κάτι απίθανο. Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο πιο διάσημος Σκανδιναβός!

Σε μια γωνιά της Δυτικής Ευρώπης, ένας άλλος ποδοσφαιριστής, επιθετικός, νεαρότερος από τον Ζλάταν, γεννημένος στη Βοσνία, σκοράρει κατά ριπάς, έχει το ίδιο επίθετο, αλλά είναι γνωστός μόνο... εντός των στενών συνόρων του Λουξεμβούργου. Δεν τον ξέρουν καλά περισσότεροι από 590.667 φίλαθλοι (ο πληθυσμός της χώρας), όταν τον Σουηδό τον αποθεώνουν μερικά δισεκατομμύρια!

Ο Σανέλ Ιμπραΐμοβιτς έχει πετύχει 163 γκολ στο πρωτάθλημα της χώρας κι έχει γράψει τη δική του ιστορία! «Είναι βαρύ το επίθετο, πίστεψέ με... Γι αυτό και φροντίζω να κάνω καλά τη δουλειά μου. Ο Ζλάταν είναι γνωστός σε όλο τον πλανήτη, εγώ προσπαθώ να παραμένω διάσημος στο Λουξεμβούργο» είναι το πρώτο σχόλιο Σανέλ στο FourFourTwo του Gazzetta.gr! Τη σεζόν 2013-14 ο Σουηδός πετύχαινε 33 γκολ στη Ligue 1 με την Παρί και η χρηματιστηριακή του αξία άγγιζε τα 50 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή ο Βόσνιος ξεπερνούσε τα 20 γκολ με την Ζενες Ες, αλλά τον κοστολογούσαν μερικές χιλιάδες ευρώ «Ηταν για μένα μια απίθανη χρονιά, ναι, πολλοί τόνιζαν πως ακολουθώ τον Ζλάταν. Αυτός όμως ήταν και παραμένει ο απόλυτος σταρ».

Ibrahimovic transfermarkt.ch

Αυτός ο «Ιμπρα» έγραψε ιστορία με την ιστορική Ζενες Ες και τώρα με τη φανέλα της Ντουντελάνζ συνεχίζει να κάνει διασημότερο αυτό το επίθετο. Ενας σοβαρός τραυματισμός τον έβγαλε εκτός λίστας για το Europa League, αλλά ο Βόσνιος θα κάνει ακόμα ένα όνειρό του πραγματικότητα! «Ενα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, θα δω από κοντά τον Γιάγια Τουρέ και θα του ζητήσω τη φανέλα του. Ενας τεράστιος ποδοσφαιριστής, τον θαύμαζα και τώρα θα επισκεφθεί το γήπεδό μας στο Λουξεμβούργο. Οταν ο Ιμπραΐμοβιτς συναντούσε τον Τουρέ... Ναι, θα είναι κάτι εξαιρετικό για όλη την ομάδα».

Ο Σανέλ μεγάλωσε στην Τούζλα, ο Ζλάταν στο Μάλμε, έχουν το ίδιο επίθετο, μεγάλωσαν με κακουχίες και ο πόλεμος επηρέασε τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Ο πρώτος βρέθηκε στο Λουξεμβούργο και παλεύει για μια άνετη ζωή, ο δεύτερος ξέφυγε από το κακόφημο προάστιο του Μάλμε, το Ρόζενγκαρντ. Ναι, η μοίρα έπαιξε άλλη μπάλα γι αυτούς τους δυο, αλλά φρόντισε να τους συνδέσει και με κάτι άλλο, την αγάπη για το ποδόσφαιρο. «Ο Ζλάταν είναι ο απόλυτος σταρ, ένας απίθανος ποδοσφαιριστής, αλλά και οι δυο αγαπάμε και ζούμε για το ποδόσφαιρο. Δεν τον έχω γνωρίσει από κοντά, φυσικά και θα το ήθελα. Που ξέρετε, ίσως μια μέρα να παίξουμε μαζί στην επίθεση. Ναι, αυτό είναι ένα όνειρο μου».

Πως είναι όμως η ποδοσφαιρική του ζωή με αυτό το επίθετο; «Στην αρχή της καριέρας μου δεχόμουν πειράγματα, πετύχαινα γκολ και τόνιζαν ''Το έκανες όπως ο Ζλάταν'' ή έχανα ευκαιρίες κι έλεγαν ''Είσαι ο Ιμπρα δεν μπορείς να τα χάνεις αυτά''. Είχα προτάσεις να παίξω σε άλλες χώρες, Βέλγιο ή Γερμανία, αλλά θα ήθελα να παίξω σε μεγάλη κατηγορία. Η ζωή στο Λουξεμβούργο είναι εξαιρετική, αγαπάω τη χώρα, έχω κερδίσει τίτλους και πλέον η Ντουντελάνζ βαδίζει σε άλλα μονοπάτια».

storybild

Η Μίλαν με άγχος και ιδρώτα επικράτησε 1-0 στο Λουξεμβούργο, ενώ η Μπέτις τα βρήκε σκούρα για ένα ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός; «Σεβόμαστε πολύ τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε όλοι τον Ολυμπιακό του Champions League, αυτόν που κέρδιζε Λίβερπουλ, Γιουνάιτεντ, Γιουβέντους και Ατλέτικο. Ομως η Ντουντελάνζ δεν είναι... σάκος του μποξ. Εχουμε μια υπέροχη ομάδα που δεν έχει έντεκα παίκτες πίσω από τη σέντρα. Χρειάστηκε η σφραγίδα του Τόπμελερ, καλές μεταγραφές και η φιλοσοφία είναι διαφορετική. Παίζουμε συνεχώς με πάσες, κοντινές πάσες, όχι μεγάλες και προσπαθούμε να μη χάνουμε την κατοχή. Είμαστε μια γρήγορη ομάδα και η κίνησή μας δυσκολεύει τον αντίπαλο. Εχουμε καλούς παίκτες από αρκετές χώρες, δείξαμε την αξία μας με τις πρωταθλήτριες Ρουμανίας, Πολωνίας, ήμασταν άτυχοι κόντρα στη Βιντεότον, ενώ και με τη Μίλαν κερδίσαμε τις εντυπώσεις. Φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θα τα βρει εύκολα».

Το βράδυ της Πέμπτης ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από τη Ντουντελάνζ στο ουδέτερο «Stade Josy Barthel» μιας και το γήπεδό της δεν χωρά περισσότερους από 2500 θεατές. Το μπάτζετ ήταν αυξημένο φέτος και... εκτοξεύθηκε στα 2.5 εκατ. ευρώ, όταν τα έσοδα από τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa League θα είναι στα 3 εκατ. ευρώ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...