Ο άνθρωπος που έβαλε STOP στον CR7

Ο άνθρωπος που έβαλε STOP στον CR7

bet365

Ζοσέ Μουρίνιο εναντίον Κριστιάνο Ρονάλντο απόψε στο Ολντ Τράφορντ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για μία τρομερή παράδοση που έχει ο Πορτογάλος τεχνικός απέναντι στον συμπατριώτη του.

Ήταν 5 Μαρτίου 2013, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο επισκεπτόταν για πρώτη φορά το Ολντ Τράφορντ, ως αντίπαλος, πληγώνοντας μάλιστα την πρώην του ομάδα. Με δικό του γκολ, η Ρεάλ Μαδρίτης νικούσε με 2-1 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έπαιρνε το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν 5,5 χρόνια μετά, ο CR7 θα βρεθεί ξανά στο «Θέατρο των Ονείρων», με μία βασική διαφορά. Όχι μόνο θα φοράει τη φανέλα της Γιουβέντους, αλλά θα έχει αντίπαλό του τον Ζοσέ Μουρίνιο. Τότε, οι δύο Πορτογάλοι βρίσκονταν μαζί στην Ρεάλ Μαδρίτης, όμως απόψε ο Special One θα είναι στο στρατόπεδο της Γιουνάιτεντ και ο CR7 σε αυτό της Γιουβέντους. Ένα... αντάμωμα που μόνο ευχάριστες αναμνήσεις δε φέρνει στον Κριστιάνο.

Η πρώτη φορά που οι δύο τους τέθηκαν αντίπαλοι ήταν το μακρινό 2002-03. Η Πόρτο του Μουρίνιο πήγαινε «τρένο» σε Πορτογαλία και Ευρώπη, ενώ ο 18χρονος Ρονάλντο είχε αρχίσει να ξεπετάγεται στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, οι «δράκοι» πήραν τη νίκη (1-0, 2-0), ενώ ο Κριστιάνο έμεινε στο μηδέν. Η επόμενη σεζόν βρήκε τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως «κακός δαίμονας» Μουρίνιο εμφανίστηκε και πάλι μπροστά του. Στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «κόκκινοι διάβολοι» τέθηκαν αντιμέτωποι με την Πόρτο, με τον Special One να παίρνει θριαμβευτική πρόκριση μέσα στο Ολντ Τράφορντ, χάρις στο γκολ του Κοστίνια στο φινάλε (2-1 στην Πορτογαλία, 1-1 στην Αγγλία). Ο CR7 αγωνίστηκε και στα δύο παιχνίδια, ως αλλαγή, όμως δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Μετά την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, το 2004 με την Πόρτο, η πόρτα της Πρέμιερ Λιγκ άνοιξε για τον Ζοσέ Μουρίνιο. Με τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο της Τσέλσι και τον συμπατριώτη του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι μεταξύ τους μονομαχίες ήταν συνεχείς για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο απολογισμός σε οκτώ αναμετρήσεις ήταν δύο νίκες για τον Ρονάλντο, δύο ισοπαλίες και τέσσερις νίκες για τον Μουρίνιο. Ο παρανομαστής σε όλα αυτά τα παιχνίδια ήταν κοινός και είχε να κάνει με την αφλογιστία του CR7, o όποιος δε σκόραρε σε κανένα παιχνίδι.

Ο Κριστιάνο κατάφερε να σπάσει «ρόδι» απέναντι στον Special One τη σεζόν 2008-09. Ο Μουρίνιο είχε φύγει από την Τσέλσι και είχε μετακομίσει στην Ίντερ, ενώ ο Ρονάλντο διένυε την τελευταία του σεζόν στο Ολντ Τράφορντ. Η Γιουνάιτεντ απέκλεισε τους «νερατζούρι» στη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον CR7 να σκοράρει στη νίκη-πρόκριση της ομάδας του στον επαναληπτικό με 2-0.

Από το 2010 έως το 2013, Μουρίνιο και Ρονάλντο ήταν μαζί στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Υπό τις οδηγίες του Πορτογάλου τεχνικού στην Ρεάλ Μαδρίτης, ο CR7 είχε δύο από τις πιο παραγωγικές σεζόν στην καριέρα του, με 60 γκολ το 2011-12 και 55 γκολ το 2012-13 (πίσω μόνο το 2014-15 με 61 τέρματα). Ωστόσο, όταν οι δρόμοι τους ξαναχώρισαν, ο Special One συνέχισε να «μπλοκάρει» τον Κριστιάνο, αφού ο τελευταίος δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ούτε στον τελικό του ευρωπαϊκού σουπερ καπ το 2017 (νίκη της Ρεάλ επί της Γιουνάιτεντ με 2-1). Ο συνολικός απολογισμός είναι τραγικός για τον Ρονάλντο, αφού σε συνολικά 15 αναμετρήσεις με τον Μουρίνιο έχει σημειώσει μόλις ένα τέρμα, ενώ έχει ηττηθεί επτά φορές. Άραγε, τι θα γίνει στην 16η μονομαχία τους;

 

Τελευταία Νέα