Ο Γιόβιτς δίπλα στους θρύλους

Ο Γιόβιτς δίπλα στους θρύλους

Gazzetta team
Ο Γιόβιτς δίπλα στους θρύλους

bet365

Ο Λούκα Γιόβιτς πέτυχε πέντε γκολ για την Άιντραχτ στο ματς με την Φορτούνα και η ιστορία του μόλις ξεκίνησε.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιόβιτς έδινε τη μία συνέντευξη μετά την άλλη, όμως δεν άφησε την μπάλα από τα χέρια του. Δεν σταμάτησε να την κρατάει δυνατά στο δεξί του χέρι. Ήταν σαν να μην θέλει να του την πάρει κανένας. Μόλις είχε κάνει το παιχνίδι της ζωής του: η Άιντραχτ διέλυσε με 7-1 την Φορτούνα Ντίσελντορφ και ο Σέρβος είχε πετύχει τα 5 από τα γκολ των Αετών!

Ποτέ ξανά ένας παίκτης της Άιντραχτ δεν είχε καταφέρει κάτι ανάλογο. Ούτε καν οι μεγάλοι της θρύλοι. Το πέτυχε, όμως, ένας παίκτης που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 21 του χρόνια. Ακόμη ένα γκολ και θα είχε ισοφαρίσει το ιστορικό ρεκόρ του Ντίτερ Μίλερ, που το 1977 είχε πετύχει 6 γκολ στο 7-2 της Κολωνίας επί της Βέρντερ. Πέντε γκολ στο ίδιο ματς είχαν καταφέρει να πετύχουν μόλις 14 παίκτες στη μακρά ιστορία της Bundesliga, όμως ο Γιόβιτς όχι μόνο το κατάφερε, αλλά είναι νεότερος από όλους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αν ο Ρέμπις δεν ήταν τιμωρημένος, ο Γιόβιτς ίσως να μην είχε ξεκινήσει, όπως αστειεύτηκε και ο τεχνικός των ηττημένων, Φούνκελ, μετά το ματς. Ο Χούτερ από την άλλη πλευρά δεν ήταν απλά ευχαριστημένος με τον παίκτη του, αλλά «εντυπωσιασμένος» από την ταπεινότητα, με την οποία ο Γιόβιτς αντιμετώπισε τη μαγική του βραδιά. «Ο Λούκα έχει τις προϋποθέσεις να γίνει παίκτης παγκόσμιας κλάσης», τόνισε μέσα στην ευφορία του ο τεχνικός της Άιντραχτ. «Σε αντίθεση με την περίοδο που ήμουν στην Μπενφίκα, στην Φρανκφούρτη έγινα πραγματικός επαγγελματίας. Ήξερα ότι αυτή είναι η ευκαιρία μου», τόνισε ο νεαρός επιθετικός.

«Στην Φρανφούρτη συνάντησα τον Νίκο Κόβατς, που με βοήθησε πολύ να εξελιχθώ τόσο ως παίκτης όσο και ως άνθρωπος», συνέχισε ο Γιόβιτς. «Τώρα, ο Χούτερ μου δίνει ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία». Αμφότεροι οι τελευταίοι έχουν εντυπωσιαστεί από την ικανότητά του να τελειώνει τις φάσεις. «Είχα πετύχει 5 γκολ σε ένα παιχνίδι όταν ήμουν 12 ετών», αποκάλυψε ο Σέρβος. «Φυσικά και είναι κάτι μοναδικό. Είμαι περήφανος». «Η μόνη φορά που είδα τέτοιο ένστικτο ήταν με τον Νταβόρ Σούκερ», είχε πριν πριν λίγο καιρό ο Κόβατς και δεν χρειάστηκε και πολύ για να φανεί ότι κάτι ήξερε.

Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην Bundesliga ο Γιόβιτς σκοράρει ανά 82’! Που το αποδίδει; Στο ίδιο προσόν που διαπίστωσε και το πρώην προπονητής του: στο ένστικτο. Για δεύτερη σεζόν ανήκει στην Άιντραχτ με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα. Οι Αετοί έχουν οψιόν αγοράς, που εκτιμάται κάπου ανάμεσα στα 8 και στα 12 εκατ. ευρώ και, φυσικά, αναμένεται να την ενεργοποιήσουν σύντομα. Με τα ποσά που ξοδεύονται στο ποδόσφαιρο, αυτή η συμφωνία μοιάζει πραγματικά με ευκαιρία. Ανάλογη με εκείνη που οι Αετοί πέτυχαν για τον Ρέμπιτς. Όσο για την μπάλα; «Θα την πάρουν οι γονείς μου», αποκάλυψε ο Γιόβιτς, πριν πάει στα αποδυτήρια για να γνωρίσει την αποθέωση από τους συμπαίκτες του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα