Ο Λοπετέγκι θα πληρώσει τον... λογαριασμό του Πέρεθ

Γιώργος Καραμάνος Γιώργος Καραμάνος
Ο Λοπετέγκι θα πληρώσει τον... λογαριασμό του Πέρεθ

bet365

Ο Γιώργος Καραμάνος αναλύει το πώς πρόεδρος και προπονητής πήραν τα ρίσκα τους, με τη Ρεάλ να είναι η μεγάλη χαμένη και γιατί όπως και να έχει, δεν παίρνει άλλη καθυστέρηση η αναμενόμενη απόλυση.

Δεν ήταν κάτι καινούργιο. Ο πρόεδρος συνηθίζει να κατεβαίνει στα αποδυτήρια μετά τα εντός παιχνίδια. Ωστόσο, αυτή τη φορά υπήρχαν σημαντικές διαφοροποιήσεις που μαρτυρούσαν ότι κάτι σημαντικό θα συνέβαινε. Λίγο νωρίτερα η κάμερα είχε πιάσει τον Φλορεντίνο Πέρεθ να μην ασχολείται με την απίθανη ήττα από τη Λεβάντε. Εστελνε μηνύματα στο κινητό και συζητούσε με τους ανθρώπους που εμπιστεύεται και προφανώς με τον διευθυντή ποδοσφαίρου του συλλόγου, Χοσέ Ανχελ Σάντσεθ και τον συνδετικό κρίκο με τους παίκτες, Εμίλιο Μπουτραγκένιο. Καθώς λοιπόν προχωρούσε προς τη φυσούνα, άκουγε το κοινό στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» να γιουχάρει με μοναδικά έντονο τρόπο.

100% Επιστροφή* χρημάτων στον αγώνα Άρης - ΠΑΟΚ! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

Ποτέ ξανά ο Φλορεντίνο Πέρεθ δεν έκανε πηγαδάκια στα αποδυτήρια. Τούτη τη φορά όμως είχε πιάσει ξεχωριστά τον Σέρχιο Ράμος, έπειτα τον Μαρσέλο και στη συνέχεια... ξεμονάχιασε τον προπονητή του για 15 λεπτά. Απαντες ήταν σίγουροι ότι αυτό θα σήμαινε απόλυση. Σε πρώτη φάση όμως δεν συνέβη. Κατά τον ισπανικό Τύπο, ο Χουλέν Λοπετέγκι σώθηκε από τα δύο βαριά ονόματα του club. Ο αρχηγός της ομάδας άλλωστε ήταν που το καλοκαίρι τον είχε προτείνει για τη δουλειά, ενώ αμέσως μετά την ήττα ο Βραζιλιάνος μπακ δήλωνε με στόμφο και ενδεικτικά ότι: «Είμαστε με τον mister μέχρι θανάτου. Μην σχετίζετε την περίπτωση του με εκείνη του Ράφα Μπενίτεθ».

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι τον έσωσε το καλεντάρι. Εάν την ερχόμενη Κυριακή δεν ακολουθούσε η επίσκεψη στο «Καμπ Νόου», ο Ισπανός τεχνικός θα είχε ήδη χάσει τη θέση του. Το περιβάλλον του Λοπετέγκι άφησε να εννοηθεί ότι ο ίδιος πήρε στήριξη, αλλά στην πραγματικότητα το τι θα συμβεί στο Clásico, θα καθορίσει και το άμεσο μέλλον του στον πάγκο των Μερένγκες. Με νίκη θα ζήσει ακόμα λίγο. Με ήττα θα φύγει... χθες και με ισοπαλία κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί. Ολα αυτά βέβαια εφόσον δεν γίνει πάλι κάνα τρελό στο εντός με την Πλζεν την Τρίτη για το Champions League. Χωρίς νίκη εκεί, η απόλυση είναι δεδομένη. Και μην το θεωρείτε απίθανο, από τη στιγμή που η ομάδα έχει πιάσει πάτο αγωνιστικά και ψυχολογικά.

Ο Λοπετέγκι προφανώς και έχει σημαντικό μερίδιο ευθύνης σε όλο αυτό το κακό που έχει βρει την ομάδα του. Χωρίς γκολ για 485 λεπτά (10 λεπτά λιγότερα από το χειρότερο σερί της ιστορίας της), χωρίς νίκη για πέντε αγώνες και με εικόνα διάλυσης, δεν γίνεται να μην χρεωθεί κι εκείνος λάθος επιλογές και διαχείριση υλικού, το λάθος κοουτσάρισμα και την άσχημη προετοιμασία των αγώνων. Του βγήκαν και όλοι οι τραυματισμοί των κορυφαίων του μαζεμένοι τον Οκτώβριο και διαλύθηκε συθέμελα το οικοδόμημα.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής κανονικά πρέπει να κατευθυνθεί προς τον Φλορεντίνο Πέρεθ. Εκείνος ήταν που επέλεξε να ασχοληθεί με το νέο γήπεδο, να ρίξει εκεί τα χρήματα από τα δάνεια που θα λάβει και να μην ενισχύσει το ρόστερ (διάβασε ΕΔΩ σχετικό άρθρο). Τα 50 γκολ ανά σεζόν του Κριστιάνο όχι μόνο δεν γινόταν να αντικατασταθούν από τον φιλότιμο Μαριάνο, αλλά ο πρόεδρος έκρινε λανθασμένα ότι ο παρωχημένος Μπενζεμά και ο... γυάλινος Μπέιλ θα μπορούσαν να το πάρουν πάνω τους. Ούτε και η στήριξη στον Ασένσιο στέκει για κάτι τόσο ηγετικό. Μόνο ο Ισκο το έχει, αλλά κι αυτός βρίσκεται για καιρό στα πιτς.

Μετά τα τρία διαδοχικά Champions League και τις τέσσερις κατακτήσεις στα πέντε τελευταία χρόνια, το αφεντικό της Βασίλισσας αποφάσισε -με πρόχειρο σχέδιο όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι- να ασχοληθεί μα το γηπεδικό, το οποίο θεωρεί ότι θα τον ανεβάσει στην κορυφή όλων των προέδρων στην ιστορία του club. Με τόσα τρόπαια και ένα στολίδι, θα μπορέσει πλέον να αναμετρηθεί ακόμα και με το φάντασμα του θρυλικού Σαντιάγο Μπερναμπέου. Κάπως έτσι αποδομήθηκε και το ρόστερ. Και όχι μόνο φέτος. Την τελευταία διετία έφυγαν οι Κριστιάνο, Πέπε, Χάμες, Μοράτα, Κόβατσιτς, Ντανίλο και δεν αποκτήθηκαν αντάξιοι στις θέσεις τους ή δεν αποκτήθηκαν καθόλου.

Ο Λοπετέγκι όμως από τη μεριά του ήξερε που έμπλεκε. Το πίστεψε, πήρε το δικό του ρίσκο και τώρα θα το πληρώσει. Χωρίς εμπειρία διαχείρισης τόσο ειδικών καταστάσεων και μάλιστα έπειτα από μία κορυφαία περίοδο για την ομάδα, ο ίδιος δεν μπορεί να απορροφήσει την κατρακύλα. Θα μπορούσε να έχει απομακρυνθεί ήδη από την προηγούμενη ήττα με τη Χετάφε. Τον έσωσαν οι παίκτες και ο Σέρχιο Ράμος. Αυτός όμως δεν γίνεται να ξανασυμβεί. Τούτη τη φορά θα απολυθεί. Θα γίνει μέσα στη βδομάδα; Μετά την Μπαρτσελόνα; Στην επόμενη ήττα; Σίγουρα όμως θα συμβεί. Και όσο αιωρείται αυτή η κατάσταση, είναι χειρότερο για τα αποδυτήρια. Ο Πέρεθ είναι έμπειρος και ξέρει ότι όχι αργά, μα μόνο... γρήγορα, θα πρέπει να τον διώξει.

Follow me: @jorgekaraman

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Καραμάνος
Γιώργος Καραμάνος