Ικάρντι vs Ιγουαΐν! (poll)

Ικάρντι vs Ιγουαΐν! (poll)

bet365

Ιντερ-Μίλαν το βράδυ της Κυριακής και ο Παναγιώτης Παλλαντζάς γράφει για τους Αργεντίνους εκτελεστές που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο.

Κάθε φορά που έρχεται η ώρα για το derby della Madonnina, ειδικά όταν είναι το πρώτο της σεζόν, στον ιταλικό Τύπο παίρνουν φωτιά. Και συνήθως αναπαράγουν τα ίδια... Το ιστορικό κομμάτι της κόντρας, οι διαφορές των τιφόζι, οι coreo που ξεχώρισαν από τη μία ή την άλλη πλευρά, οι παίκτες που φόρεσαν και τις δύο φανέλες, τα ντέρμπι που έμειναν στη μνήμη όλων κλπ. Φέτος, πάντως, έχουν και νέα θέματα να ασχοληθούν. Οπως, για παράδειγμα, η κόντρα Αμερικάνων και Κινέζων με επίκεντρο το Μιλάνο. Ή, η κόντρα δύο Αργεντίνων φορ, οι οποίοι θεωρούνται το παρόν (ή το παρελθόν) και το μέλλον. Ο ένας αρχηγός, ο άλλος με ρόλο ηγέτη. Ο ένας πρόδωσε κάποτε τον φίλο του, ο άλλος τη Νάπολι. Ο ένας είναι Νερατζούρο, ο άλλος Ροσονέρο. Και οι δύο λατρεύουν το γκολ και το βράδυ της Κυριακής στο Giuseppe Meazza θα είναι αυτοί στους οποίους θα είναι στραμμένα τα περισσότερα βλέμματα...

Ο Μάουρο Ικάρντι είναι ο νεότερος αλλά ο παλιός της υπόθεσης, ο παλιός των ντέρμπι της πόλης. Από το 2013, όταν και υπέγραψε στην Ιντερ, ο Αργεντίνος κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες που υπήρχαν και εξελίχθηκε σε έναν killer. Ως καλός Ιντερίστα, ο Αργεντίνος έχει χτίσει τη δική του παράδοση κόντρα στη Γιουβέντους, στην οποία σκοράρει συνεχώς. Ως καλός αρχηγός Ιντερίστα, πρέπει να χτίσει την παράδοση του και στα ντέρμπι με τη Μίλαν και έχει ήδη γίνει η αρχή με το περσινό χατ-τρικ. Μια ανάλογη εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής θα κάνει ευτυχισμένους τους πάντες στη Beneamata, με τον ίδιο όμως να μη στέκεται στον εαυτό του αλλά στην ομάδα και στο πώς αυτή θα πρέπει να λειτουργήσει συνολικά.

Ο Ικάρντι ενδεχομένως να το λέει αυτό, πέρα από το γεγονός ότι είναι σωστό, επειδή μέσω της καλής λειτουργίας της ομάδας θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα και για αυτόν. Οι αριθμοί, άλλωστε, δείχνουν ότι κανείς επιθετικός στη φετινή Serie A δεν έχει πάρει περισσότερες πάσες από τα άκρα, γεγονός που επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Πρώτον, η Ιντερ ψάχνει βασικά από τις δύο πλευρές τον τρόπο για να "χτυπήσει". Δεύτερον, ο Ικάρντι δεν είναι και τόσο ζεστός στο να συμμετάσχει γενικά περισσότερο στο παιχνίδι της ομάδας, προτιμώντας να παραμείνει ένας finalizzatore. Αυτός που θα τελειώνει τις επιθέσεις, θα εκτελεί.

«Ολοι μιλάνε για αυτό, επειδή κάποια άρχισαν κάποτε να μιλάνε για αυτό... Είναι 7-8 χρόνια που παίζω στη Serie A και πάντα έπαιζα και παίζω με τον ίδιο τρόπο. Δε θα αλλάξει αυτό που πιστεύω, είναι κριτική που ακούω και προσπαθώ να βρω μικρά πράγματα που μπορούν να με βοηθήσουν», είπε ο αρχηγός των Νερατζούρι όταν του επισημάνθηκε αυτή η "αδυναμία" του, η οποία όμως καλύπτεται από το δυνατό του σημείο. Και αυτό είναι το γκολ. Αυτό που βασικά θέλεις από τον σέντερ φορ σου. Ο Ικάρντι βρίσκει πάντα τον τρόπο για να σκοράρει και αυτό δείχνει τη βελτίωση του, την ωρίμανση του αλλά και το πόσο καθοριστικός είναι για την ομάδα του, αφού τα γκολ του είναι πάντα αυτά που κάνουν τη διαφορά.

Στα πρώτα ματς που δεν βρήκε δίχτυα ο Ικάρντι, η Ιντερ δεν έβρισκε τον δρόμο για τη νίκη. Από τη στιγμή που άρχισε ο αρχηγός να σκοράρει, άρχισαν να έρχονται και οι νίκες, τόσο στη Serie A όσο και στο Champions League. Κι αν τα δύο γκολ σε δύο παιχνίδια στην Ευρώπη είναι μια χαρά απολογισμός, τα τρία σε έξι του πρωταθλήματος δεν είναι και ο καλύτερος για τον 25χρονο φορ, ο οποίος πριν λίγες μέρες εξέφρασε την αγάπη του για την Ιντερ τονίζοντας ότι την απέδειξε με την παραμονή του το καλοκαίρι παρά τις προτάσεις, δήλωσε σίγουρος ότι -με αμοιβαίες υποχωρήσεις, αν χρειαστεί- θα βρεθεί η άκρη για την ανανέωση του συμβολαίου του και απάντησε στην ερώτηση για το ποιον παίκτη θα αφαιρούσε, αν μπορούσε, από τη Μίλαν: «Τον Ιγουαΐν. Είναι ο επιθετικός που τους έλειπε. Εχει βάλει πάμπολλα γκολ στην καριέρα του, βασικά πάντα βάζει πολλά γκολ».

Αλήθεια είναι αυτό, αλλά δεν είναι και το μόνο, πλέον, που χαρακτηρίζει τον Γκονσάλο. Ο Ιγουαΐν δεν έκρυψε την πικρία του για τον τρόπο με τον οποίο τελείωσε από τη Γιουβέντους, μιλώντας στη Gazzetta dello Sport, αλλά δεν έκρυψε και την ευγνωμοσύνη του για όσα πήρε στο Τορίνο. Και δεν αναφερόμαστε στους τίτλους ή στα λεφτά. «Ο Αλέγκρι με βελτίωσε σε διάφορους τομείς. Στο πώς να βοηθάω την ομάδα αμυντικά, πώς να κινούμαι επιθετικά, πώς να συμμετέχω περισσότερο στο παιχνίδι», ήταν η ατάκα του, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που έβλεπαν όλοι την προηγούμενη διετία: Ο Ιγουαΐν τελειοποιήθηκε ως εκτελεστής στη Νάπολι με τον Μαουρίτσιο Σάρι, αλλά βελτιώθηκε ως ποδοσφαιριστής στη Γιούβε με τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Η ασίστ για τον Κουτρόνε στη νίκη επί της Ρόμα, ήταν μια μικρή... επίδειξη του τρόπου με τον οποίο λειτουργεί πλέον ο Γκονσάλο, τον οποίο θα δεις πολλές φορές κατά τη διάρκεια του 90λεπτου να είναι έξω από την περιοχή για να ζητήσει μπάλα, να την πάρει, να την σπάσει στα άκρα ή σε όποιον κάνει κίνηση στο χώρο που θα έπρεπε να είναι αυτός. Αν σε αυτό προσθέσουμε και το έξτρα κίνητρο που έχει φέτος, το να αποδείξει δηλαδή στη Γιουβέντους -όπως είπε και ο Αλεσάντρο Ντελ Πιέρο- ότι θα έπρεπε να παραμείνει, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο σημαντικός είναι πλέον για τη Μίλαν, πόσα πολλά πρέπει να περιμένει από αυτόν, πόσο ανεβασμένος είναι και ο ίδιος αφού έρχεται ξανά σε πρώτο πλάνο. Οπως στη Νάπολι, όπου ήταν αυτός που έπρεπε να κάνει πράξη τις ευχές των οπαδών.

Κάτι τέτοιο αισθάνεται ξανά, αφού στο Τορίνο ήταν κι άλλοι δίπλα του, στο Μιλάνο ο Ιγουαΐν, ο οποίος έχει έξι γκολ σε επτά συμμετοχές συνολικά φέτος, τέσσερα σε πέντε ματς πρωταθλήματος και έξι στα τελευταία πέντε σε όλες τις διοργανώσεις. Επιδόσεις που επιβεβαιώνουν ότι δε χρειάστηκε ιδιαίτερο χρόνο συμμετοχής στους Ροσονέρι και ότι διατηρεί πάντα το ένστικτο του killer. Θα έχει κι άλλες ευκαιρίες για να το επιβεβαιώσει αυτό στην πορεία της σεζόν, αλλά προς το παρόν θέλει να επιβεβαιώσει την αγάπη του για τα τοπικά ντέρμπι, όπου πολύ συχνά ήταν πρωταγωνιστής. Γκολ με την Ρίβερ Πλέιτ κόντρα στη Μπόκα Τζούνιορς, γκολ με την Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Ατλέτικο, γκολ με τη Γιουβέντους κόντρα στην Τορίνο.

Συνολικά είναι 10 σε 16 ντέρμπι για τον 30χρονο φορ, ο οποίος μίλησε -όπως έγινε και από την απέναντι πλευρά- για τον συμπατριώτη αντίπαλο του. «Δεν είναι τένις, είναι ποδόσφαιρο. Η ομάδα θα νικήσει ή θα χάσει, όχι ο παίκτης. Οπως και να έχει, ο Μάουρο τα πάει καλά για αρκετά χρόνια, έχει βάλει πολλά γκολ, είναι νέος και από αυτόν εξαρτάται αν θα βελτιωθεί κι άλλο στη συνέχεια», ήταν το σχόλιο του και αμέσως μετά δεν είχε κανένα πρόβλημα να απαντήσει και στο τι θα ήθελε να "κλέψει" από τον Ικάρντι: «Την ικανότητα του στις κεφαλιές και to σωστό timing στις κινήσεις του στην περιοχή. Είναι ένας δολοφόνος»...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα