Το δύσκολο μονοπάτι του Λόφτους-Τσικ

Το δύσκολο μονοπάτι του Λόφτους-Τσικ

Gazzetta team
Το δύσκολο μονοπάτι του Λόφτους-Τσικ

bet365

Ο Daniel Storey γράφει στο FourFourTwo για το δύσκολο μονοπάτι και τη δύσκολη απόφαση που πρέπει να πάρει σύντομα ο Λόφτους-Τσικ.

«Είναι δύσκολη σεζόν. Για να είμαι ειλικρινής, πολύ δύσκολη», είπε ο Κρίστενσεν. «Έκανα καλή σεζόν πέρυσι και ήμουν καλός στο Μουντιάλ. Δεν μπορώ να έχω ξανά τόση υπομονή. Τώρα, είμαι 22 ετών και θέλω να παίζω. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για μεταγραφή. Είναι, όμως, ξεκάθαρο ότι αυτή η κατάσταση δεν είναι καλή για μένα. Τα καλά αποτελέσματα το κάνουν ακόμα πιο δύσκολο για μένα να βρεθώ στην ενδεκάδα. Το ξεκίνημα στη σεζόν ήταν πολύ δύσκολο για μένα».

Αυτά τα λόγια είναι λόγια απόγνωσης. Ο Δανός αμυντικός έχει παίξει 253’, όμως υπάρχουν και χειρότερα. Ο Λόφτους-Τσικ έχει παίξει 99... Αυτό το ζευγάρι έχει κάποιες ομοιότητες. Η μεγάλη τους διαφορά είναι ότι σε αντίθεση με τον Κρίστενσεν, ο Λόφτους-Τσικ παραμένει ήσυχος παρά τη δική του έλλειψη συμμετοχών. Δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον Άγγλο μέσο για το ότι αποφάσισε να επιστρέψει στην Τσέλσι το καλοκαίρι.

Ruben Loftus-Cheek Chelsea

Εντυπωσίασε πέρυσι στην Κρίσταλ Πάλας, ξεκίνησε σε τρία παιχνίδια με την Αγγλία στο Μουντιάλ και είχε την φιλοδοξία να δοκιμάσει την τύχη του στο υψηλότερο επίπεδο. Η Τσέλσι, όμως, είναι πολύ δύσκολο περιβάλλον για τέτοιες περιπτώσεις. Ο Αντόνιο Κόντε είχε συναινέσει στο να φύγει δανεικός, αλλά για ακόμη μία σεζόν ο προπονητής άλλαξε το καλοκαίρι. Τους 14 τελευταίους μήνες οι μπλε απέκτησαν πέντε μέσους (Μπακαγιόκο, Ντρίνκγουοτερ, Μπάρκλεϊ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς). Ναι μεν δεν παίζουν όλοι στη θέση του Λόφτους-Τσικ, αλλά σίγουρα του κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη.

Ο Άγγλος ξεκίνησε στο ματς με την Βίντι για το Europa League και ανάγκασε τον Σάρι να μιλήσει με κολακευτικά λόγια. «Από τεχνικής άποψης είναι εξαιρετικός παίκτης, αλλά χρειάζεται δουλειά στην τακτική και θέλω περισσότερα σε αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να τα πάμε καλύτερα στη συνέχεια, ειδικά στη μεσαία γραμμή», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός. Είναι, πάντως, πολύ δύσκολο να είσαι αισιόδοξος για το άμεσο μέλλον του Λόφτους-Τσικ στην Τσέλσι. Το πιθανότερο είναι να παίζει σε όλες τις διοργανώσεις πλην του πρωταθλήματος.

Ruben Loftus-Cheek Europa League

Αν ήταν 2-3 μικρότερος, ίσως και να μην είχε πρόβλημα με αυτό. Τον Ιανουάριο, όμως, θα είναι 23 και μετράει μόλις 36 ματς στο υψηλότερο επίπεδο. Η τακτική ωριμότητα έρχεται με την εμπειρία και από τις δηλώσεις του Σάρι φαίνεται ότι ο Ιταλός δεν μπορεί να περιμένει μέχρι να μάθει αυτά που πρέπει ο Λόφτους-Τσικ. Το να παραδεχθεί την ήττα του ο τελευταίος θα είναι πολύ σκληρό. Βρίσκεται, άλλωστε, στην Τσέλσι από ηλικία 8 ετών. Όποιος προπονητής και να συνεργάστηκε μαζί του στους μπλε μιλάει για έναν παίκτη προορισμένο για την κορυφή.

Μόλις 0,4% των παικτών, όμως, καταφέρνουν να κάνουν καριέρα, έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες του συλλόγου. Το φυσικό ταλέντο δεν μπορεί να βοηθήσει από μόνο του στις περισσότερες περιπτώσεις. Η απόφαση θα είναι δύσκολη, όπως και το μονοπάτι που έχει ακολουθήσει, όμως πιθανότατα η καλύτερη επιλογή είναι να βρει άλλη ομάδα τον Ιανουάριο για να συνεχίσει την καριέρα του.

 

Τελευταία Νέα