Premier... ξεκίνημα με 6 στα 6

Premier... ξεκίνημα με 6 στα 6

bet365

Η Λίβερπουλ μετρά έξι νίκες σε ισάριθμους αγώνες στο ξεκίνημα του αγγλικού πρωταθλήματος και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται ποιες ομάδες έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Νιουκάστλ (1994-95)
Το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του Κέβιν Κίγκαν δεν είχε ανάλογη συνέχεια στην κούρσα του πρωταθλήματος. Οι «καρακάξες» άρχισαν με 6 στα 6 στην Πρέμιερ Λιγκ, νικώντας κατά σειρά Λέστερ (3-1), Κόβεντρι (4-0), Σαουθάμπτον (5-1), Γουέστ Χαμ (1-3), Τσέλσι (4-2) και Άρσεναλ (3-2). Η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από τη Νιουκάστλ ήταν η Λίβερπουλ (1-1) στην έβδομη αγωνιστική, όμως από εκείνη τη στιγμή και μετά άρχισε η... κατηφόρα. Στα υπόλοιπα 31 παιχνίδια του πρωταθλήματος, η Νιουκάστλ πήρε μόλις 11 νίκες, τερματίζοντας στην έκτη θέση (έμεινε εκτός Ευρώπης) και 17 ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μπλάκμπερν.

Τσέλσι (2009-10)
Η άφιξη του Κάρλο Αντσελότι στο Στάμφορντ Μπριτζ συνδυάστηκε με ένα εκπληκτικό ξεκίνημα για τους «μπλε» στην Πρέμιερ Λιγκ. Με νίκες απέναντι σε Χαλ (2-1), Σάντερλαντ (3-1), Φούλαμ (2-0), Μπέρνλι (3-0), Στόουκ (2-1) και Τότεναμ (3-0), η Τσέλσι έκανε το 6 στα 6, με την πρώτη απώλεια να έρχεται με την ήττα από την Γουίγκαν (3-1) στην έβδομη αγωνιστική. Στο φινάλε, οι Λονδρέζοι ήταν αυτοί που κατέκτησαν τον τίτλο, με ένα βαθμό διαφορά από τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ την ίδια σεζόν έκαναν δικό τους και το κύπελλο Αγγλίας.

Μάντσεστερ Σίτι (2016-17)
Με εντυπωσιακό τρόπο είχε ξεκινήσει η εποχή Γκουαρδιόλα στο Ετιχάντ το 2016, με την Μάντσεστερ Σίτι να μετρά δέκα συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, από τις οποίες οι έξι ήταν για την Πρέμιερ Λιγκ. Σάντερλαντ (2-1), Στόουκ (4-1), Γουέστ Χαμ (3-1), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2-1), Μπόρνμουθ (4-0) και Σουόνσι (3-1) ήταν πρώτα έξι «θύματα» της Σίτι, η οποία είχε αποσπαστεί τέσσερις βαθμούς από τη δεύτερη Τότεναμ. Οι «πετεινοί» ήταν αυτοί που οδήγησαν τους «πολίτες» στην πρώτη απώλεια βαθμών (2-0) στην έβδομη αγωνιστική, όμως παρά το εντυπωσιακό της ξεκίνημα, η Μάντσεστερ Σίτι τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, 15 (!) βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Τσέλσι.

Τσέλσι (2005-06)
Η ομάδα της δεύτερης χρονιάς του Ζοσέ Μουρίνιο έχει το απόλυτο ρεκόρ συνεχόμενων νικών, σε ξεκίνημα της Πρέμιερ Λιγκ. Οι «μπλε» της σεζόν 2005-06 δεν ξεκίνησαν απλά με 6 στα 6, αλλά με εννέα σερί τρίποντα! Γουίγκαν (1-0), Άρσεναλ (1-0), Γουέστ Μπρομ (4-0), Τότεναμ (2-0), Σάντερλαντ (2-0), Τσάρλτον (2-0), Άστον Βίλα (2-1), Λίβερπουλ (4-1) και Μπόλτον (5-1) ήταν τα «θύματα» των Λονδρέζων, οι οποίοι χρειάστηκε να φτάσουν στη δέκατη αγωνιστική για να χάσουν τους πρώτους τους βαθμούς. Παρά την ισοπαλία (1-1) με την Έβερτον, τίποτα δε σταμάτησε την ομάδα του Μουρίνιο εκείνη τη σεζόν, που έφτασε σε μία άνετη κατάκτηση του τίτλου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα