Ο «Slender Man» έρχεται για να στοιχειώσει τα όνειρά σας! (vid)

Gazzetta team
Ο «Slender Man» έρχεται για να στοιχειώσει τα όνειρά σας! (vid)
Ο Slender Man είναι μια φιγούρα στο δάσος, είναι ένα μυστικιστικό πλάσμα που στοχεύει στις αδυναμίες σου. Και έρχεται στις ελληνικές αίθουσες για να σου προκαλέσει εφιάλτες.

Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς αστικούς μύθους της δεκαετίας, ο Slender Man, που το 2014 οδήγησε δύο 12χρονα κορίτσια σε απόπειρα δολοφονίας συμμαθήτριας τους, ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη σε ένα απόκοσμο, μυστηριώδες θρίλερ με την υπογραφή του Sylvain White (Stomp and the Yard, The Losers).

Στην πρωταγωνιστική τετράδα συναντάμε την ταλαντούχα Joey King (The Kissing Booth, Wish Upon, The Conjuring) που αναλαμβάνει τα ηνία της ηγεσίας της κοριτσίστικης παρέας, δίπλα στις Julia Goldani Telles (The Affair), Annalise Basso (Captain Fantastic) και Jaz Sinclair (When the Bough Breaks). To cast συμπληρώνουν ο Alex Fitzalan (Season, I miss you) και ο Javier Botet – στο ρόλο του αφύσικού και τρομακτικού Slender Man – που έχει συνδέσει το όνομά του με ορισμένα από τα πιο επιτυχημένα θρίλερ των τελευταίων χρόνων (The Conjuring, Insidious 4, IT).

Σύνοψη

Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών εκτελεί ένα τελετουργικό σε μια προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει τον μύθο του Slender Man, μιας απρόσωπης, ψηλόλιγνης και τρομαχτικής φιγούρας με αφύσικα μακριά χέρια που ευθύνεται για την εξαφάνιση παιδιών. Όταν η μια από τις φίλες εξαφανίζεται μυστηριωδώς, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι είναι, στην πραγματικότητα, το τελευταίο θύμα του Slender Man.

O μύθος και το μυθικό πλάσμα

Το 2009 ο ιστότοπος Something Awful διοργάνωσε ένα διαγωνισμό που καλούσε τους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν μια δικιά τους τρομακτική φωτογραφία. «Συγκεκριμένα, οι διαγωνιζόμενοι έπρεπε να διαλέξουν κάποιες πραγματικές φωτογραφίες και με τις δικές τους παρεμβάσεις να δημιουργήσουν κάτι το ανατριχιαστικό. Αυτό ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Slender Man από έναν από τους χρήστες του forum» εξηγεί ο παραγωγός Louis Sallerson. «O Slender Man έγινε τόσο αγαπητός που έγινε viral. Υπήρχε κάτι το ανεξέλεγκτο σε αυτόν που κατά κάποιο τρόπο ανήκε στο διαδίκτυο» συμπληρώνει η παραγωγός Sarah Snow. Έτσι ο Slender Man και η ιστορία του έγιναν πραγματικός μύθος.

«Ο Slender Man είναι μια αφύσικα ψηλή φιγούρα με αφύσικα μακριά χέρια που μοιάζει με φάντασμα και φαίνεται να φορά κοστούμι και γραβάτα. Έχει συνδεθεί με την εξαφάνιση ανθρώπων, συχνά παιδιών, σε περίχωρα ή δασικές περιοχές – και κανένας δε γνωρίζει τι απέγιναν όσοι εξαφανίστηκαν» εξηγεί ο παραγωγός Brad Fischer. «Παρόλο που δεν έχει πρόσωπο ή χαρακτηριστικά προσώπου, όταν σε κοιτάει ξέρεις πολύ καλά ότι σε βλέπει. Και αυτός πιστεύω είναι ένας λόγος που είναι τόσο ανατριχιαστικός».

«Ο Slender Man μπορεί να έχει αυτά τα απόκοσμα χαρακτηριστικά, αλλά σίγουρα έχει τις ρίζες του σε υπάρχοντες μύθους όπως του Παρδαλού Αυλητή και άλλες μεσαιωνικές ή και σύγχρονες ιστορίες για κάποιον ή κάτι που παίρνει τα παιδιά. Η έννοια της ύπαρξης κάποιας αίσθησης ή πλάσματος που εξαφανίζει παιδιά είναι άκρως φοβιστική όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και για την κοινωνία στο σύνολό της» λέει ο παραγωγός Louis Sallerson.

Η ιστορία και οι χαρακτήρες

«Πρόκειται για μια κλασική ιστορία τεσσάρων κοριτσιών που έχουν την περιέργεια να ανακαλύψουν τον Slender Man, αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο φαίνονται», λέει ο σκηνοθέτης Sylvain White. «Η νύχτα ξεκινά ως ένα συνηθισμένο πάρτυ, μια μάζωξη σαν αυτές που έχουν κάνει τόσες φορές, αλλά εκείνο το βράδυ προσπαθούν να κάνουν κάτι που άκουσαν ότι θα κάνουν τα αγόρια, μια παράλογη προσπάθεια να πλάσουν τον Slender Man online. Με μεγάλη περιέργεια ακολουθούν τα links χωρίς να το πολύ-σκέφτονται – είναι απλά άλλο ένα διασκεδαστικό βράδυ. Ακόμα και όταν βλέπουν το παράξενο βίντεο αγνοούν εντελώς ότι οι επιπτώσεις έχουν ήδη αρχίσει».

«Μια-δυο εβδομάδες αργότερα» συνεχίζει ο παραγωγός Brad Fischer, «αυτές οι τέσσερις φίλες – η Hallie, η Wren, η Chloe και η Katie – βρίσκονται σε μια σχολική εκδρομή σε ένα παλιό ιστορικό νεκροταφείο. Η Katie συμπεριφέρεται λίγο παράξενο και καταλήγει να εξαφανίζονται. Καθώς προσπαθούν να καταλάβουν τι συνέβη στη φίλη τους, αρχίζουν να πιστεύουν ότι πίσω από όλα αυτά κρύβεται ο Slender Man».

«Η ιστορία αφορά στη σχέση αυτών των τεσσάρων κοριτσιών που έχουν εντελώς διαφορετικές συναισθηματικές ζωές και ορμές που τις οδηγούν να πιστέψουν στον Slender Man, και τελικώς καταλήγουν να τις χειραγωγεί», λέει η Julia Goldani Telles που υποδύεται την ευαίσθητη Hallie. «Η ιστορία αφορά στην μαζική υστερία, πως μια μυστική υποσυνείδητη γλώσσα μπορεί να οδηγήσει σε υστερικές πεποιθήσεις που έχουν τη ρίζα τους στο μυαλό», καταλήγει.

«Αυτές οι τέσσερις φίλες αποφασίζουν μια νύχτα να προσπαθήσουν να καλέσουν τον Slender Man. Δεν πιστεύουν πραγματικά ότι κάτι θα συμβεί. Όμως μετά από μια βδομάδα παράξενα μικρά σημάδια εμφανίζονται. Παρακολουθούμε πως αυτές οι φίλες που είναι τόσο δεμένες καταλαμβάνονται σιγά-σιγά από απόγνωση και ο κόσμος τους αρχίζει να καταρρέει», συμπληρώνει η Joey King, που υποδύεται την αρχηγό της παρέας Wren.

«Ο Slender Man είναι τόσα πολλά πράγματα» συνεχίζει η Jaz Sincalir ως γλυκιά και ευαίσθητη Chloe. «Είναι μια φιγούρα στο δάσος είναι ένα μυστικιστικό πλάσμα που στοχεύει στις αδυναμίες σου. Δεν μπορείς να τον πιάσεις, γιατί απλά βρίσκεται μέσα στο μυαλό σου» καταλήγει.

«Υποθέτω ότι ο Slender Man είναι μια μεταφορά για τον κίνδυνο που ελλοχεύει όταν καταλαμβάνεσαι από αμφιβολία. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ μαύρα ή άσπρα – υπάρχουν όλες οι αποχρώσεις του γκρι – αλλά ως έφηβος που ακόμα δεν έχεις ωριμάσει πνευματικά είναι δύσκολο να πλοηγηθείς μέσα σε όλο αυτό το γκρι» εξηγεί η ηθοποιός Annalise Basso που υποδύεται την εφευρετική Katie.

«Πιστεύω ότι οι άνθρωποι είναι περίεργοι για αυτό που δε γνωρίζουν» λέει ο Alex Fitzalan που υποδύεται το αγαπητό αγόρι της παρέας. «Ο Slender Man είναι στην πραγματικότητα η πρώτη αληθινή φιγούρα τρόμου που δημιουργήθηκε στο Internet».

Ο Ισπανός ηθοποιός που ενσαρκώνει τον Slender Man παρατηρεί πως «ο Slender Man είναι σα μια λευκή κόλλα χαρτί. Αυτή είναι η δύναμη του χαρακτήρα του, γιατί είναι σαν κάτι όπου μπορείς να εναποθέσεις όλους σου τους φόβους. Όταν έμαθα ότι θα παίξω τον Slender Man ενθουσιάστηκα γιατί όλα αυτά τα τελευταία χρόνια έχω ασχοληθεί πολύ με ταινίες τρόμου, και μου αρέσει πάρα πολύ όταν κάτι μόνο το υπαινίσσεσαι».

Ο δημιουργός του Slender Man Eric Knudsen (γνωστός με το ψευδώνυμο Victor Surge) που συμμετέχει στην ταινία δίνει τη δική του εκδοχή για τον χαρακτήρα του Slender Man. «Είναι ταυτόχρονα εύκολο και δύσκολο να τον περιγράψεις. Είναι σαν ένα δημιούργημα open-source. Μπορείς να αποδώσεις σε αυτό ό,τι απόκοσμο και φοβιστικό αισθάνεσαι. Ήθελα ο Slender Man να είναι πάνω από οποιοδήποτε κόνσεπτ, πάνω από οποιαδήποτε έννοια του καλού και του κακού. Είναι τόσο τρομακτικός, γιατί είναι τόσο άγνωστος σε εμάς».

Η ταινία κυκλοφορεί στις 23 Αυγούστου στους κινηματογράφους από τη Feelgood.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Sylvain White

Σενάριο: David Birke, βασισμένο σε χαρακτήρα που δημιούργησε ο Victor Surge

Παίζουν: Javier Botet, Joey King, Julia Goldani Telles, Jaz Sinclair, Annalise Basso, Alex Fitzalan, Taylor Richardson, Jessica Blank, Michael Reilly Burke, Kevin Chapman

Διάρκεια: 93'