Ο Σάρι μπορεί να οδηγήσει τον Αζάρ στο επόμενο επίπεδο

Ο Σάρι μπορεί να οδηγήσει τον Αζάρ στο επόμενο επίπεδο

Gazzetta team
Ο Σάρι μπορεί να οδηγήσει τον Αζάρ στο επόμενο επίπεδο

bet365

Ένας από τους στόχους που έχει θέσει ο Μαουρίτσιο Σάρι στην Τσέλσι είναι να απελευθερώσει τον Εντέν Αζάρ και να τον οδηγήσει στην κορυφή.

Ο Μαουρίτσιο Σάρι μετακόμισε στην Αγγλία με τη φήμη όχι του προπονητή που φέρνει τους τίτλους, αλλά του προπονητή που παίζει ποδόσφαιρο... αισθητικής. Το στυλ και η φιλοσοφία του Ιταλού προηγούνται των τίτλων και στάθηκαν αρκετά να του δώσουν τη δουλειά στη Νάπολι και τώρα στην Τσέλσι. Ο ιδεαλισμός πάνω από τον απόλυτο σκοπό. Αν τα δύο συνδυαστούν, θα μιλάμε για το τέλειο.

Λάτσιο - Νάπολι και το ποντάρισμά σου επιστρέφεται*, αν o Μίλικ σημειώσει το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Η διοίκηση των μπλε δείχνει προετοιμασμένη για το γεγονός ότι στην πρώτη σεζόν και με τόσο μικρό χρόνο στην προετοιμασία, που ξεκίνησε με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, η επιτυχία μπορεί να μην έρθει. Τουλάχιστον, με την πανάκεια των τίτλων. «Είναι σημαντικό να βελτιώσουμε τις εμφανίσεις περισσότερο από τα αποτελέσματα», τόνισε ο ίδιος ο Σάρι και έδωσε το στίγμα της σεζόν για την Τσέλσι πριν το ντέρμπι με την Άρσεναλ.

Τέσσερις προπονητές έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την Premier League από την πρώτη τους σεζόν: οι Ζοσέ Μουρίνιο, Κάρλο Αντσελότι, Μανουέλ Πελεγκρίνι και Αντόνιο Κόντε. Οι τρεις από αυτούς το έκαναν στον πάγκο της Τσέλσι. Οι δύο από αυτούς ήταν συμπατριώτες του Σάρι. Ο τελευταίος ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από την Τσέλσι στις μεταγραφές, όμως για λόγους που δεν ευθυνόταν ο σύλλογος δεν αποκτήθηκε ο αμυντικός που ήθελε. Αυτός είναι ο πιο αδύναμος κρίκος για τους μπλε. Έτσι, ο Σάρι, που θέλει η ομάδα του να αναπτύσσεται από την άμυνα θα πρέπει να συμβιβαστεί με το ότι οι μεσοεπιθετικοί του θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο.

Ένας παίκτης των μπλε δείχνει ότι μπορεί να επωφεληθεί περισσότερο από αυτό. Ο Εντέν Αζάρ προέρχεται από πολύ καλό Μουντιάλ και στα 27 του χρόνια υπάρχει η αίσθηση ότι ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρεθεί στην κορυφή. Εκεί που είναι οι κορυφαίοι παίκτες του κόσμου. Για όλα όσα έχει πετύχει με την Τσέλσι (δύο πρωταθλήματα, ένα βραβείο για τον κορυφαίο της σεζόν στην Premier League, δύο καλά τουρνουά με το Βέλγιο) μοιάζει κάπως άδικο. Κι όμως, πρέπει να κάνει περισσότερα.

Και με έναν προπονητή που μοιάζει να δίνει οδηγίες... χορογραφίας στους επιθετικούς του, ο Αζάρ μπορεί επιτέλους να απελευθερωθεί. «Μιλάμε για έναν από τους πιο σημαντικούς παίκτες στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή. Κατά τη γνώμη μου, όμως, μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο». Ο Σάρι φαίνεται να έχει βάλει έναν από τους στόχους του να φέρει τον Αζάρ στο επίπεδο των Μέσι και Ρονάλντο. «Μπορεί να έχει την καλύτερη τεχνική, να σκοράρει πολύ, αλλά τα πάντα εξαρτώνται από τον ίδιο. Όλα είναι στο μυαλό του».

Ο Αζάρ μπήκε ως αλλαγή στην πρεμιέρα της Premier League με την Χάντερσφιλντ και πρόλαβε να είναι ίδιο βαθμό από το Sky Sports (8) με τους Καντέ, Ζορζίνιο και Γουίλιαν, που ξεκίνησαν και έκαναν τη διαφορά. Τώρα, στο ντέρμπι με την Άρσεναλ αναμένεται να είναι για πρώτη φορά στην αρχική ενδεκάδα. Και έχει όλες τις προϋποθέσεις να φτάσει με τον Σάρι εκεί που δεν είχε φτάσει με κανέναν από τους προηγούμενες προπονητές του στην Αγγλία. Η Τσέλσι μπορεί στο τέλος να μην έχει κερδίσει κάποιον τίτλο. Ίσως, όμως, να έχει κερδίσει πίσω τον καλύτερό της παίκτη. Και θα το οφείλει στον Σάρι.

 

Τελευταία Νέα