Ο Μχιταριάν... αγνοείται και ο χρόνος πιέζει!

Gazzetta team
Ο Μχιταριάν... αγνοείται και ο χρόνος πιέζει!

bet365

Μκιταριάν κόντρα στον χρόνο και τη δυσπιστία! Ο Αρμένιος δεν πείθει, ενώ οι φίλοι της Αρσεναλ και ο Εμερι περιμένουν να δουν άμεσα τον παίκτη που μάγευε στην Ντόρτμουντ.

Ο Μχιταριάν μπήκε με όνειρα στην πρεμιέρα της Premier League, αλλά προσγειώθηκε... ανώμαλα. Ο Αρμένιος «αιχμαλωτίστηκε» στις παγίδες του Γκουαρδιόλα και δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη μετριότητα. Η σημασία της προσπάθειας είναι συχνά υπερτονισμένη στο αγγλικό ποδόσφαιρο, αλλά η απίθανη ενέργεια των παικτών της Σίτι και η δίψα για τις κερδισμένες μονομαχίες ανάγκασαν τον Μκιταριάν και τους συμπαίκτες του να λυγίσουν και να μην κερδίσουν κάτι. Ο Αρμένιος δεν έχει καταφέρει να πείσει στη θητεία του στο Νησί, αντίθετα κινδυνεύει να βυθιστεί στη δυσπιστία.

Ο Μχιταριάν έδωσε το στίγμα του σε top επίπεδο ως μέλος της ομάδας του Κλοπ, της φοβερής και τρομερής Μπορούσια Ντόρτμουντ. Μιας ομάδας με απίθανα τρεξίματα, αντοχές, απίστευτη πίεση και τακτική που άνοιξε νέα εποχή για το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια η εξέλιξη και η πρόοδός του ως ένας παίκτης σε πιο... εκρηκτικό οργανωτικό ρόλο κάτω από τις οδηγίες του Τούχελ ήταν τρομερή. Σε μία Άρσεναλ που άλλαξε τα... πάντα και βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο ο Αρμένιος διεθνής άσος θεώρησε πως θα βρει τον σύλλογο που θα του δώσει άλλον... αέρα στην καριέρα του, καθώς στην Μάντσεστερ με τον Μουρίνιο φαινόταν να είχε μείνει πίσω.

Στην Γιουνάιτεντ ο Μκιταριάν πήρε πίστωση χρόνου, αλλά δε βρήκε τον ρόλο που να του ταιριάξει. Είναι δεδομένο πως η διαχείριση του Μουρίνιο πάνω στον Αρμένιο δεν ήταν καλή. Είναι επίσης σίγουρο πως αποτέλεσε κι έναν λόγο που ο παίκτης δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ο Αρμένιος σπρώχτηκε σε... πρόωρη έξοδο από το Ολντ Τράφορντ, καθώς έβλεπε την καριέρα του να παίρνει την κατηφόρα. Το 2016-2017 οι αριθμοί του ακόμα και στην Ευρώπη ήταν πολύ καλύτεροι. Σχετικά με την αποχώρησή του ο Μκιταριάν σχολίασε πως έγινε «για λόγους διαφορετικής ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας» ανάμεσα σε εκείνον και τον Μουρίνιο. Ηλπιζε, πως στην ομάδα που ήταν ακόμα τότε ο Βενγκέρ θα είχε άλλες τακτικές και θα του έδινε νέα ώθηση για να... λάμψει ξανά. Ο Μχιταριάν στην Άρσεναλ μπόρεσε να παρουσιάσει κάποια παλιά καλά του δείγματα σε επίπεδο σκοραρίσματος και ασίστ. Όπως σε ματς σαν αυτό με την Έβερτον με τρεις πάσες για γκολ. Ο 29χρονος έχει ζήσει σε έξι χώρες, μιλάει επτά γλώσσες και προέρχεται από μία ποδοσφαιρική οικογένεια.

Ο πατέρας του ήταν φορ που έπαιξε για την χώρα του, η μητέρα του δούλευε στην Ομοσπονδία και η αδερφή του είναι μεταφράστρια στην UEFA. Είναι πολύ καλός στο σκάκι, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης και είναι παίκτης με υψηλό επίπεδο αντίληψης και εξυπνάδας. Έχει το τρομερό προσόν να πιέζει σωστά, αλλά και να βρίσκει χώρους για να... τρυπάει την αντίπαλη άμυνα. Δεν είναι... χαζός λοιπόν. Καταλαβαίνει πως αφότου δεν έπεισε τον Μουρίνιο, αλλά και δεν ικανοποίησε όσο θα ήθελε τον Βενγκέρ θέλει βελτίωση. Μία σημαντική διαπίστωση είναι πως βρέθηκε σε δύο δυσλειτουργικές ομάδες με ιδιαίτερους τεχνικούς. Το θέμα όμως είναι να δει κι εκείνος τον εαυτό του...

Τα πρώτα σημάδια δείχνουν πως ο Εμερι θέλει να εφαρμόσει ένα πιο ξέφρενο στυλ παιχνιδιού, παρόμοιο με αυτό που ο Μχιταριάν εκτοξεύθηκε στην Ντόρτμουντ. Βέβαια, ο 29χρονος ξέρει πως δεν θα αντέξει ψυχολογικά μια ακόμα κακή σεζόν. Ο χρόνος δεν είναι στο πλευρό του... Από το 2016 που βρέθηκε στο Νησί έχει συμμετοχή σε 16 γκολ μόλις, όταν στη Σαχτάρ είχε συμμετοχή σε 44 και στην Ντόρτμουντ σε 41. Ενας παίκτης που κάποτε προσέλκυε το πλήθος με στιγμές μαγείας, τώρα κινδυνεύει να εξαφανιστεί!

 

Τελευταία Νέα