TOP-10: Γάντια από χρυσάφι

TOP-10: Γάντια από χρυσάφι

bet365

Η πιο ακριβή μεταγραφή τερματοφύλακα στην ιστορία είναι του Άλισον Μπέκερ από την Ρόμα στην Λίβερπουλ, έναντι 75 εκατομμυρίων ευρώ και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος καταγράφει τους δέκα επόμενους γκολκίπερ της σχετικής λίστας.

Τζίτζι Μπουφόν
Έπειτα από 17 χρόνια κάτω από την εστία της Γιουβέντους, ο Ιταλός «θρύλος» άνοιξε μια νέα σελίδα στην καριέρα του, πηγαίνοντας φέτος στην Παρί Σεν Ζερμέν, αν και έχει ήδη κλείσει τα 40 του χρόνια. Το 2001 πήγε από την Πάρμα στη «Μεγάλη Κυρία», έναντι 52 εκατομμυρίων ευρώ. Ένα ρεκόρ που κρατούσε 17 ολόκληρα χρόνια και έσπασε φέτος με τον Άλισον.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Έντερσον
Το περσινό απόκτημα της Μάντσεστερ Σίτι έχει τη δική του πρωτιά. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας θεωρείται ο ακριβότερος σε λίρες, καθώς οι «πολίτες» έδωσαν στην Μπενφίκα 35 εκατομμύρια (η ισοτιμία το 2001 για τον Μπουφόν ήταν 32,6 εκατομμύρια λίρες) για να τον κάνουν δικό τους το περασμένο καλοκαίρι. Σε ευρώ, το ποσό έφτασε τα 40 εκατομμύρια.

Μάνουελ Νόιερ
Κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου τα προηγούμενα χρόνια, που προσπαθεί να ξαναβρεί τη φόρμα του, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς του. Ο Νόιερ υπερασπίζεται από το 2011 την εστία της Μπάγερν Μονάχου, με τη μεταγραφή του από την Σάλκε τότε να φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Τζόρνταν Πίκφορντ
Ένας από τους πρωταγωνιστές της εθνικής Αγγλίας, στην πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πέρσι, ο Πίκφορντ πήρε μεταγραφή από την Σάντερλαντ στην Έβερτον, έναντι 28,5 εκατομμυρίων ευρώ. Έτσι, έγινε ο ακριβότερος Άγγλος τερματοφύλακας όλων των εποχών.

Φραντσέσκο Τόλντο
Σε μία χρονιά (2001) που έγιναν απίστευτες «τράμπες» στην Ιταλία, στη θέση του τερματοφύλακα, ο Φραντσέσκο Τόλντο κατέληξε από την Φιορεντίνα στην Ίντερ, αν και αρχικά οι «βιόλα» είχαν συμφωνήσει με την Πάρμα. Ο Ιταλός πορτιέρο δε δέχθηκε να γίνει αντικαταστάτης του Μπουφόν στους «τζιαλομπλού» και έγινε κάτοικος Μιλάνου, με τη μεταγραφή να ανέρχεται στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ.

Μπερντ Λενό
Για μια επταετία ήταν πραγματικός «κέρβερος» κάτω από την εστία της Λεβερκούζεν και φέτος ήρθε η ώρα να ανταμειφθεί για τις εμφανίσεις του. Ο Γερμανός τερματοφύλακας πήρε μεταγραφή για την Άρσεναλ, με το ποσό της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο ομάδες να ανέρχεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Νταβίντ Ντε Χέα
Φέτος είναι ίσως το μοναδικό καλοκαίρι, που το όνομά του δεν ακούγεται για την Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Ισπανός φαίνεται πως δε θα επιστρέψει (ακόμα) στην πατρίδα του, από την οποία έφυγε το 2011. Η μεταγραφή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόστισε 25 εκατομμύρια ευρώ, σε ένα πόσο που τότε αποτελούσε ρεκόρ για τερματοφύλακα στα αγγλικά γήπεδα.

Άλεξ Μέρετ
Διπλή κίνηση στη θέση του τερματοφύλακα έκανε φέτος το καλοκαίρι η Νάπολι, αφού εκτός του Ορέστη Καρνέζη, απέκτησε και τον Άλεξ Μέρετ από την Ουντινέζε. Παρά το γεγονός πως είναι μόλις 21 ετών, οι «παρτενοπέι» δαπάνησαν το ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ, που με τα μπόνους μπορεί να «εκτοξευθεί». Ωστόσο, ο Μέρετ στάθηκε άτυχος, αφού τραυματίστηκε στις πρώτες προπονήσεις, με αποτέλεσμα ο Καρνέζης να υπολογίζεται πλέον ως βασικός στο ξεκίνημα της σεζόν.

Σεμπάστιαν Φρέι
Το καλοκαίρι του 2001 ήταν «καυτό» στα ιταλικά γήπεδα, αναφορικά με τη θέση του τερματοφύλακα. Μετά την πώληση του Μπουφόν στην Γιουβέντους, η Πάρμα είχε κενό κάτω από τα δοκάρια, αλλά και... ρευστό για να αντικαταστήσει τον Ιταλό. Εκλεκτός των «τζιαλομπλού» ήταν τελικά ο Φρέι (μετά την άρνηση του Τόλντο), ο οποίος αρχικά αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ και στη συνέχεια με κανονική μεταγραφή, έναντι 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Άντζελο Περούτσι
Την εποχή που η Ίντερ είχε τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη στις τάξεις της, αποφάσισε να ενισχυθεί στη θέση του τερματοφύλακα με το Νο1 της εθνικής Ιταλίας. Το 1999, ο Άντζελο Περούτσι μετακόμισε από την Γιουβέντους στην Ίντερ, με το ποσό των 19 εκατομμυρίων ευρώ και έγινε συμπαίκτης με τον Ρονάλντο, τον Βιέρι και τον Γεωργάτο.

Υ.Γ. Τα ποσά για κάθε μεταγραφή είναι σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.de

 

Τελευταία Νέα