10 τραγούδια από το Join Radio για τον Ιούλιο (vids)

Gazzetta team
10 τραγούδια από το Join Radio για τον Ιούλιο (vids)
Η Μιρέλλα Κάππα διαλέγει τα τραγούδια και ανεβάζει την καλοκαιρινή μας διάθεση.

Είναι η Mιρέλλα Κάππα και την ακούς Δευτέρα - Πέμπτη (18:00-20:00) στο Join Radio.

Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια που παίζει συχνά (το λες και εμμονή) τον τελευταίο μήνα στην εκπομπή της.

Ηearts Hearts-Phantom/Island

Αυτοί oι 4 αυστριακοί αποτελούν το πιο ευφυές, ζωντανό και μάχιμο κουαρτέτο πειραματικής ροκ-ποπ στα ηχεία μας που διευρύνεται συνέχεια ώστε να μην χωρά σε ταμπελάκια και genres. Η ακρόαση του τρίτου τους lp γίνεται μονορούφι (απαιτώντας ανκόρ), με τον mastermind Peter Paul Aufreiter να απογειώνει την παραγωγή του. Οι Hearts-Hearts είναι η μπάντα που σου εκμαιεύει ένα μεγαλοπρεπές «ναι ρε φίλε», φορτισμένο από άψογα βίντεο, συμβολισμούς και τίτλους-γρίφους, γεμάτους με κάθετες παύλες για ευελιξία στην ερμηνεία τους.

ΩΡΑΙΟΙ ΤΥΠΟΙ.

Gorillaz-Tranz

Δύο albums μέσα σε 2 χρόνια για τους Gorillaz και 4 σε διάστημα 5 ετών για τον ακρογωνιαίο λίθο τους. Ο Albarn γκαζώνει μουσικά και χαλαρώνει λίγο τις προσδοκίες του με ένα αστραπιαίο lp, cool σιγουριάς.

Το The Now Now γράφτηκε και ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια περιοδείας, ενώ σουλουπώθηκε βιαστικά (30 ημέρες) προκειμένου να τροφοδοτήσει τις συναυλίες της virtual παλιοπαρέας. Ανάμεσα σε 11 κομμάτια έκρυθμου «αλμπαρνισμού», το Tranz είναι εκείνο που κουρδίζει μια σχεδόν ξεχασμένη εκδοχή μας, με headbanging, νευρόσπαστα χορευτικά και ανέμελη, εφηβική διάθεση.

Them There- Blaze

Όταν ο αλλοτινός frontman των Archive και η τραγουδίστρια των Nouvelle Vague ενώνουν τις δυνάμεις τους, μικρές κυτταρικές φωνούλες επευφημούν στο κεφάλι μας, παρτάροντας για τον νέο εθισμό τους. Ο Craig Walker και η Phoebe Killdeer δημιούργησαν αυτό το τέλειο indie / electronica πρότζεκτάκι, με το όνομα THEM THERE και ήδη λιώνουμε το single «Blaze». Το κομμάτι αφηγείται την ίδια ιστορία από δύο οπτικές γωνίες: Μπορείς να αισθάνεσαι ευτυχισμένος μακριά από τους αγαπημένους σου όταν εκείνοι είναι καλά ή μπορείς να αισθάνεσαι θλίψη ενώ τους φαντάζεσαι ευτυχισμένους χωρίς εσένα.

Το τριπαριστό boomerang βίντεο σκηνοθετεί ο Alex Forge α λα Instagram, υπερτονίζοντας την ματαιοδοξία, τις εμμονές και τις ανασφάλειες μας. Μήπως οι εντυπωσιακές λούπες της δημόσιας εικόνας μας, δε συγχρονίζονται με τις πραγματικές μας ανάγκες; Κράτησε την τελευταία εικόνα του βίντεο και κλάψε γοερά.

Josin - Company (Kiasmos Remix)

Πίσω από το πρότζεκτ Josin η Γερμανίδα Arabella Rauch πειραματίζεται με συνθέσεις, ερμηνείες, ενορχηστρώσεις και παράγωγες, μετατρέποντας ακόμα και την απειρία της σε γοητευτική, βαθιά συναισθηματική μελωδία. Έτσι, το Company γράφτηκε σε ένα μικρούτσικο keyboard με μπαταρίες, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, αποτυπώνοντας με λιτά ηχητικά τοπία την ήρεμη και απόκοσμη φύση της Νορβηγίας. Στο remix τους οι Kiasmos ευθυγραμμίζονται με την ευαισθησία της Josin, διατηρώντας την πιανιστική ομορφιά του αρχικού κομματιού. Που σημαίνει: O Ólafur Arnalds πήγε για καφέ στο Kaffibarin, αφήνοντας τον Janus Rasmussen να κάνει το σενιάρισμα. Παίκτης.

Kisnou - Vertigo (feat. AMETHYST)

Το δεύτερο τραγούδι που ξεχώρισε από το LP Glow To Last του Ιταλού Kisnou

στροβιλίζεται σε ένα γλυκό «Vertigo» με τα φωνητικά της AMETHYST. Ατμοσφαιρικό και θαμπά μελαγχολικό χτίζει μια ήρεμη μελωδία χωρίς να χάνει το νεύρο του. Ομορφιά.

Nick Mulvey - Dancing For The Answers

Πιθανότατα έχει κάποια σύμβαση με το θέρος. Μόλις αντιληφθεί αλατισμένο δέρμα και αρώματα αντηλιακών ξαπλώνει στα ηχεία μας, γρατζουνώντας ένα ukulele. Το Dancing For The Answers θυμίζει τη δροσιά της πρώτης βουτιάς. Μοιάζει με αεράκι σε ήσυχο αυγουστιάτικο μεσημέρι, με ηλιοβασίλεμα χίπικης ραστώνης και οπωσδήποτε με εκείνη τη φωτεινή μελωδία που σιγοπαίζει σε καλοκαιρινές διαδρομές. θα το βρεις στο ομότιτλο EP Dancing For The Answers ως μια παραλλαγή του παλιότερου Τransform Your Game (We Remain), παρέα με το ψυχεδελικό Give It To Kali ( σαμπλάρει τον στοχαστή Ram Dass) συν τα The Doing Is Done και Punta Cometa που ηχογραφήθηκαν στα sessions του Wake Up Now, το 2016 στα Real World Studios.

Say Lou Lou - Ana

Δεν είναι ξεκάθαρο αν έχουν πάθει Portishead, Hooverphonic, James Bond ή απλά 90s αλλά τους πηγαίνει αρκετά ώστε να το διατηρήσουν. Oι δίδυμες Say Lou Lou -πρώην Saint Lou Lou- άφησαν στην άκρη τις παραδεισένιες ηλεκτρονικές ονειροπολήσεις τους και κυλίστηκαν σε trip hop αμαρτίες, με κινηματογραφικό μενταλιτέ, παραμορφωμένα φωνητικά και ένα album που θα ξεπροβάλει (με αέρα femme fatale) στις 21 Σεπτεμβρίου υπό τον τίτλο Immortelle. Τι άλλα νέα;

Jacob Bellens-Renegade

Δεν αποτελεί πρόσφατη κυκλοφορία ωστόσο παραμένει καρφιτσωμένο και άφθαρτο στο 18:00- 20.00 του Join Radio. o Δανός Jacob Bellens βλέπεις, με την μελαγχολική φωνή και το ατσούμπαλο παρουσιαστικό του (εντελώς ανώμαλος weirdo), δημιουργεί μια παράξενη συρραφή γλυκιάς κουρδισμένης 80τίλας και σύγχρονης ποίησης που κάνουν τη μουσική του να μοιάζει με νοσηρό παραμύθι. Το Renegade είναι το πρώτο single από το Trail Of Intuition που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο από την hfn music. Δίνουμε έξτρα πόντους για τα -συνήθως- αλλόκοτα videos που συνοδεύουν τα κομμάτια του.

Clara Luciani - La baie

Το Τhe Βay των Μetronomy έγινε γαλλικό La baie από τη θεάρα, παριζιάνα Clara Luciani. Δε σε χάλασε.

Amen Dunes - Blue Rose

Το ότι επιθυμούμε το παρόν να ακούγεται σαν καθησυχαστική ανάμνηση από το παρελθόν μας,

σηκώνει φροϊδικές αναλύσεις και εντατική ψυχοθεραπεία (που εντέχνως θα αποφύγουμε).

H μπάντα του Damon McMahon, Αmen Dunes εμφανίστηκε έπειτα από 3 χρόνια μουσικής απουσίας με σκοπό να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο (του Proust;) . Το λυτρωτικό και εξομολογητικό Freedom είναι το δεύτερο άλμπουμ που κυκλοφορούν στην Sacred Bones Records και το πέμπτο της καριέρας τους . Ιndie βάλσαμο σε χρόνο Ενεστώτα που θυμίζει Παρατατικό. Whaaa?

#ΑλλαξεΤονΑεραΣου κάνοντας κλικ εδώ.