Όταν τα «πάντσερ» επιστρέφουν από την κόλαση (vids)

Όταν τα «πάντσερ» επιστρέφουν από την κόλαση (vids)

Όταν τα «πάντσερ» επιστρέφουν από την κόλαση (vids)

bet365

Με αφορμή το 2-1 της Γερμανίας επί της Σουηδίας, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε από τις μεγαλύτερες ανατροπές, που έχουν κάνει τα «πάντσερ» σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.

1954: Δυτική Γερμανία – Ουγγαρία 3-2
Ο τελικός της Βέρνης είχε ξεκάθαρο φαβορί πριν την έναρξή του, αφού οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί στους ομίλους, με την Ουγγαρία να συντρίβει την Δυτική Γερμανία με 8-3! Ωστόσο, σε εκείνο το παιχνίδι είχε τραυματιστεί ο Φέρεντς Πούσκας, ο οποίος αγωνίστηκε ξανά στον τελικό της διοργάνωσης (υπήρχαν αμφιβολίες κατά πόσο ήταν αγωνιστικά έτοιμος), ξανά απέναντι στα «πάντσερ». Οι Μαγυάροι θέλησαν από την αρχή να δείξουν ποιος ήταν το αφεντικό στον αγώνα και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με 2-0 (Πούσκας, Τσίμπορ). Η Δυτική Γερμανία δεν τα παράτησε και αφού έφερε γρήγορα το παιχνίδι στα ίσια (Μόρλοκ, Ραν), κατάφερε να φτάσει σε μία επική ανατροπή με το δεύτερο γκολ του Ραν και να κατακτήσει το τρόπαιο, σε έναν τελικό που έμεινε στην ιστορία ως «το θαύμα της Βέρνης».

Το Παγκόσμιο παίζεται στη Novibet με προσφορά* ημέρας και δεκάδες ειδικά στοιχήματα! *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις

1970: Δυτική Γερμανία – Αγγλία 3-2
Το 1966 οι Άγγλοι είχαν επικρατήσει στον τελικό του Γουέμπλεϊ, με την Δυτική Γερμανία να έχει τέσσερα χρόνια μετά την ευκαιρία για ρεβάνς στον προημιτελικό του Μουντιάλ. Τα «λιοντάρια» κατάφεραν να προηγηθούν με τους Μάλερι και Πίτερς, όμως στη συνέχεια χαλάρωσαν ανεξήγητα, πιστεύοντας πως το ματς είχε τελειώσει. Υπολόγιζαν χωρίς το πείσμα των «πάντσερ», που κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τους Μπεκενμπάουερ και Ζέλερ και στείλουν το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, με ένα γκολ του Μίλερ, η Δυτική Γερμανία ολοκλήρωσε την ανατροπή με 3-2 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

1974: Δυτική Γερμανία – Ολλανδία 2-1
Μετά την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου της ιστορίας τους, το 1954, οι Δυτικογερμανοί κατάφεραν να φτάσουν ξανά στην κορυφή του κόσμου 20 χρόνια μετά, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Με ανατροπή. Στον τελικό του Μονάχου αντίπαλος ήταν ο Ολλανδία του Κρόιφ και του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου. Μόλις στο 2’ οι «οράνιε» προηγήθηκαν με το πέναλτι του Νέσκενς, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι έφεραν τα πάνω-κάτω πριν καν ολοκληρωθεί στο πρώτο ημίχρονο. Το πέναλτι του Μπράιτνερ και το σουτ του Μίλερ μέσα από τη μεγάλη περιοχή διαμόρφωσαν το τελικό 2-1 υπέρ της Δυτικής Γερμανίας, που στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια μέσα στο σπίτι της.

1982: Δυτική Γερμανία – Γαλλία 3-3 (5-4 πεν.)
Ένα από τα πιο συγκλονιστικά παιχνίδια στην ιστορία των Μουντιάλ ήταν ο ημιτελικός της Σεβίλλης, ανάμεσα στην Δυτική Γερμανία και την Γαλλία. Στα πρώτα 90 λεπτά οι δύο ομάδες έμειναν στο 1-1 (Λιτμπάρσκι, Πλατινί), με τη φάση του αγώνα να είναι η δολοφονική έξοδος του Σουμάχερ, που παραλίγο να στοιχήσει τη ζωή στον Μπατιστόν. Στο έξτρα 30λεπτο, οι «τρικολόρ» πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Τρεζόρ και Ζιρές και φάνηκε πως θα έπαιρναν και το εισιτήριο για τον τελικό. Για μία ακόμη φορά, όμως, οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν, καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν σε 3-3 με τους Ρουμενίγκε και Φίσερ και να στείλουν το παιχνίδι στα πέναλτι. Στη «ρώσικη ρουλέτα» η Δυτική Γερμανία ολοκλήρωσε την ανατροπή, παίρνοντας μία επική πρόκριση.

1998: Γερμανία – Μεξικό 2-1
Για τη φάση των 16 της διοργάνωσης στα γήπεδα της Γαλλίας, η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 1996 ήταν το απόλυτο φαβορί, όμως οι Μεξικανοί κατάφεραν να προηγηθούν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Ερνάντες και να κρατούν σφιχτά την πρόκριση στα προημιτελικά μέχρι και το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης. Στο 75’ ο Κλίνσμαν ισοφάρισε σε 1-1, βάζοντας την καρδιά των Γερμανών στη θέση της, ενώ στο 86’ ο Μπίρχοφ ολοκλήρωσε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1, που έδωσε στα «πάντσερ» το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

 

Τελευταία Νέα