Αγγλικές «ντομπλέτες» σε Μουντιάλ (vids)

Αγγλικές «ντομπλέτες» σε Μουντιάλ (vids)

Αγγλικές «ντομπλέτες» σε Μουντιάλ (vids)

bet365

Μετά τα δύο γκολ του Χάρι Κέιν στο ματς της Αγγλίας με την Τυνησία, ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται όλους τους Άγγλους διεθνείς, που σκόραραν δύο φορές σε έναν αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Νατ Λοφτχάουζ – Αϊβορ Μπρόντις (1954)
Η πρώτη φορά που υπήρξε «ντομπλέτα» σε παιχνίδι της εθνικής Αγγλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο έγινε... εις διπλούν. Για τη φάση των ομίλων, στο Μουντιάλ του 1954, Λοφτχάουζ και Μπρόντις πέτυχαν από δύο τέρματα στο ίδιο παιχνίδι, όμως τα «λιοντάρια» δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη. Έμειναν στο 4-4 κόντρα στο Βέλγιο, σε ένα από τα παραγωγικότερα παιχνίδια στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ρότζερ Χαντ (1966)
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που διοργανώθηκε στη χώρα της, η εθνική Αγγλίας κατάφερε να προκριθεί ως πρώτη από το γκρουπ της, χάρις στη νίκη της με 2-0 επί της Γαλλίας, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους νικητές ήταν ο Χαντ, πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο.

Μπόμπι Τσάρλτον (1966)
Ένας από τους κορυφαίους Άγγλους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, που είχε τεράστια συμβολή στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1966. Μάλιστα, ήταν ο άνθρωπος που έστειλε τα «λιοντάρια» στον τελικό της διοργάνωσης, αφού στο 2-1 επί της Πορτογαλίας του Εουσέμπιο στον ημιτελικό, είχε πετύχει και τα δύο γκολ της Αγγλίας.

Τζεφ Χαρστ (1966)
Ο άνθρωπος που έχει σημειώσει το πιο αμφισβητούμενο γκολ όλων των εποχών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Στον τελικό του 1966, Αγγλία και Δυτική Γερμανία ήταν στο 2-2 μετά τα πρώτα 90 λεπτά, λύνοντας τις διαφορές τους στην παράταση. Στο σουτ του Χαρστ, στο 101’, η μπάλα χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος, χωρίς κανείς να γνωρίζει ακόμη και μέχρι σήμερα αν πέρασε τη γραμμή. Διαιτητής και επόπτης έδειξαν πως το γκολ μετράει, με τον Χαρστ να σημειώνει ακόμη ένα τέρμα και να διαμορφώνει το τελικό 4-2. Ο Άγγλος επιθετικός ήταν αυτός που είχε πετύχει και το πρώτο γκολ των «λιονταριών» στην κανονική διάρκεια και με τα τρία τέρματά του συνολικά έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής με χατ-τρικ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπράιαν Ρόμπσον (1982)
Αντίστοιχο επίτευγμα με τον Χάρι Κέιν στη φετινή διοργάνωση είχε πετύχει και ο Ρόμπσον στο Μουντιάλ του 1982. Δηλαδή, είχε σημειώσει δύο τέρματα στην πρεμιέρα της εθνικής Αγγλίας στο τουρνουά. Τότε, ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ των «λιονταριών» στη νίκη με 3-1 επί της Γαλλίας. Μάλιστα, είχε καταφέρει να ανοίξει το σκορ μόλις στο 20ο δευτερόλεπτο της αναμέτρησης.

Γκάρι Λίνεκερ (1986, 1990)
Ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής που έχει κάνει «ντομπλέτα» τρεις φορές και μάλιστα σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα. Στα γήπεδα του Μεξικού, το 1986, ο Λίνεκερ έκανε χατ-τρικ στο 3-0 επί της Πολωνίας, στη φάση των ομίλων, ενώ στους «16» πέτυχε δύο τέρματα στο 3-0 απέναντι στην Παραγουάη. Σε φάση νοκ-άουτ πέτυχε δύο γκολ και στο Μουντιάλ του 1990. Στα προημιτελικά, αυτή τη φορά, με δύο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι, οδήγησε την Αγγλία στη νίκη-πρόκριση επί του Καμερούν με 3-2 στην παράταση.

 

Τελευταία Νέα