10 φορές που τα γήπεδα έγιναν... χώροι για πρόταση γάμου! (vids)

Γιάννης Κονταξής
10 φορές που τα γήπεδα έγιναν... χώροι για πρόταση γάμου! (vids)
Καλά τα καρφώματα πάνω από τον αντίπαλο και τα γκολ με ψαλιδάκια, αλλά υπάρχουν και μερικά «καρφώματα» και μερικά «γκολ» που κρατάνε για μια ζωή!

Καλοκαιράκι. Η εποχή που περιμένουμε όλο το χρόνο για να κάνουμε βουτιές, να βγαίνουμε τα βράδια, να βλέπουμε Μουντιάλ (καλή ώρα όπως φέτος), να φεύγουμε τριήμερα και γενικώς να περνάμε καλά.

Βέβαια, το καλοκαιράκι έχει και μια άλλη διάσταση όσο μεγαλώνουμε. Είναι η τέλεια εποχή για γάμο. Ιδίως όσοι έχουμε περάσει τα πρώτα «-άντα», το βιώνουμε κάθε χρόνο στο πετσί μας. Τα προσκλητήρια καταφθάνουν με ρυθμούς πολυβόλου, τα Σαββατοκύριακα γεμίζουν με εκκλησίες και τραπέζια και σχεδόν κάθε χρόνο η παρέα των κολλητών χάνει και από έναν εργένη.

Ας μην γκρινιάζουμε όμως. Καλό πράγμα είναι να παντρεύεσαι με τη γυναίκα της ζωής σου. Δεν είναι και ό,τι πιο εύκολο να βρεις άνθρωπο που θα σε ανέχεται για έναν ολόκληρο μήνα -εν μέσω καύσωνα- που θα θες να βλέπεις τηλεόραση 10 ώρες τη μέρα για να μη χάσεις ούτε λεπτό από τα μουντιαλικά ματς. Τέτοιον άνθρωπο τον παντρεύεσαι χωρίς δεύτερη σκέψη!

«Τι τους έπιασε τώρα αυτούς και μας λένε για παντρειές». θα σκέφτεστε. Τίποτα ιδιαίτερο. Απλώς είδαμε τη νέα διαφήμιση της ΑΛΦΑ με το ευτυχισμένο ζευγάρι που ετοιμάζεται για μια ακόμη πιο ευτυχισμένη ζωή και συγκινηθήκαμε λιγάκι. Νιώσαμε αυτή τη γνήσια, αγνή συγκίνηση όπως όταν βλέπεις ένα ματς σαν το Πορτογαλία-Ισπανία να λήγει 3-3 ή μια γκολάρα σαν αυτή του Κουτίνιο. Είπαμε, είμαστε ρομαντικά παιδιά!

Για αυτό, φανταστήκαμε πως όσοι από εσάς το σκέφτεστε έντονα τώρα τελευταία να κάνετε το επόμενο βήμα, σίγουρα θα έχετε κολλήσει στο «πως». Να κάνω κάτι ρομαντικό; Να κάνω κάτι εξεζητημένο; Θα της αρέσει; Μήπως με καταλάβει από πριν; Ερωτήματα που μπορεί να σας βασανίζουν πολύ. Έτσι, βρήκαμε τις 10 πιο ωραίες προτάσεις γάμου που έγιναν μέσα σε γήπεδο για να σας δώσουμε κάποιες ιδέες. Μας ευχαριστείτε αφού πει το «ΝΑΙ»!

10. Πρόταση γάμου με δεμένα μάτια και... απίθανη έκπληξη!

Το ζευγάρι των φίλων της Μπούργος κατέβηκε στο παρκέ με σκοπό να συμμετάσχει σε διαγωνισμό στο περιθώριο του αγώνα με τη Σαραγόσα ωστόσο υπήρχε... οργανωμένο σχέδιο για πρόταση γάμου. Η κοπέλα έδεσε τα μάτια της με το κασκόλ της Μπούργος, ενώ ο σύντροφός της είχε ήδη γονατίσει και κρατούσε το δαχτυλίδι. Υπήρχε περίπτωση να μην δεχτεί; Φυσικά και όχι! Είπε το «ΝΑΙ» μέσα σε αποθέωση από όλο το γήπεδο!

9. Από το κολέγιο και για μια ζωή μαζί

Highschool sweethearts όλοι ξέρουμε τι είναι. Το έχουμε δει σε τόσες αμερικάνικες ταινίες και το έχουμε ζηλέψει -κι ας ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα. Αλλά και ποιον δεν συγκινείται μπροστά στην ιδέα της «αιώνιας» και αποκλειστικής αγάπης. Κάτι τέτοιο θα σκέφτηκε και ο Κόλιν, αψηφώντας το μικρό της ηλικίας του, και έστησε ένα ρομαντικό σκηνικό για να ζητήσει σε γάμο την καλή του. Δάκρυα, hi-5 από τους συμπαίκτες του και ένα γήπεδο όρθιο να χειροκροτεί. Ωραία πράγματα. Αγνά.

8. Καμία δεν λέει «ΟΧΙ» στη μασκότ

Time out στο NBA θα πει ότι είναι η ώρα που οι cheerleaders βγαίνουν στο κέντρο του γηπέδου και επιδίδονται σε εντυπωσιακά χορευτικά. Όταν όμως η κοπέλα σου είναι μία εκ των cheerleaders και θες να της προσφέρεις την πιο ωραία έκπληξη στη ζωή της, τότε πρέπει να επιστρατεύσεις τις μεγάλες δυνάμεις: τη μασκότ. Στη μασκότ κανείς δεν μπορεί να πει όχι. Άλλωστε, κανείς δεν την υποψιάζεται για κάτι κακό. Έτσι «την πάτησε» και η Αριάνα. Έκανε ό,τι της είπε η μασκότ. Που να φανταζόταν ότι θα ήταν κάτι τόσο όμορφο!

7. Όταν λες το «ΝΑΙ» σε live μετάδοση στο πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός της χώρας

Ο τελικός του NFL στις ΗΠΑ, το διάσημο Superbowl, είναι με διαφορά το πιο δημοφιλές αθλητικό γεγονός στις ΗΠΑ, καθώς ολόκληρα δισεκατομμύρια παρελαύνουν από τα χέρια των αθλητών, των χορηγών, των ομάδων και των διαφημιστικών εταιρειών. Έτσι, όταν ο καλός σου έχει κατακτήσει τον τίλο, θεωρείται ο Νο.1 στον πλανήτη, πλέει σε πελάγη ευτυχίας, οι κάμερες ακολουθούν κάθε του βήμα και μέσα σε όλα αυτά έχει σκεφτεί εσένα, ε, τότε, δεν γίνεται να μην πεις αβίαστα το μεγάλο «Yes, I do»!

6. Να το παίζεις cool και μετά να βάζεις τα κλάματα

Και εκεί που ξαφνικά δεν παίζεται αγώνας, η Kiss Cam, που ψάχνει στο κοινό το υπόψήφιο ζευγάρι για ένα θερμό φιλί, σταματά σε εσένα. Το παίζεις άνετη και ωραία και φιλάς αμέσως το σύντροφό σου. Έλα όμως που αυτός το έχει μελετήσει καλύτερα το θέμα και έχει σκηνοθετήσει ολόκληρη πρόταση γάμου. Πώς να συγκρατήσεις έπειτα τα δάκρυά σου; Υπέροχο κοντράστ συναισθημάτων!

5. «Μαρία, παντρέψου τον να γλιτώσουμε»

Ποιος είπε ότι μόνο στο NBA γίνονται τέτοιες ρομαντικές προτάσεις; Μόλις ένα μήνα πριν, ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού έκανε πρόταση γάμου στην καλή του και φυσικά άκουσε το πολυπόθητο «ναι», με τους «πράσινους» οπαδούς να χειροκροτούν! Φυσικά, την παράσταση έκλεψαν οι φίλοι του γαμπρού, οι οποίοι φορούσαν ένα επικό μπλουζάκι, δείγμα της ανυπομονησίας τους να παραστούν στο γλέντι.

4. Το πιο ρομαντικό «θέατρο» στην ιστορία του ποδοσφαίρου

Δουλεύεις στην ίδια ποδοσφαιρική ομάδα με την καλή σου. Εσύ ως βοηθός προπονητή και αυτή ως παίκτρια. Την αγαπάς πολύ και θες να της το πεις με τον πιο όμορφο τρόπο, ώστε να μην το ξεχάσει ποτέ. Έχεις βρει το τέλειο κόνσεπτ. Έχεις ενημερώσει όλη την ομάδα εκτός από την ίδια. Κάνεις ότι τραυματίζεσαι και πονάς πολύ. Και αυτή έρχεται να σε παρηγορήσει,χωρίς να ξέρει τι θα συμβεί!

3. Η απίθανη πρόταση γάμου στη Λάρισα μέσω των μάτριξ του γηπέδου

Ο επίδοξος γαμπρός σκηνοθέτησε ίσως την καλύτερη πρόταση γάμου που έχουμε δει στην Ελλάδα! Σηκώθηκε από τη θέση του και ξαφνικά... εμφανίστηκε στη γιγαντοοθόνη του γηπέδου ζητώντας από την κοπέλα του να τον παντρευτεί. Η κοπέλα ξαφνιάστηκε, όμως τελικά του είπε το «ΝΑΙ» με το γήπεδο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και να πανηγυρίζει!

2. Βουτιά, μετάλλιο, πρόταση γάμου

Πρώτο βήμα: Πέφτεις από τον βατήρα και κάνεις το κολύμπι της ζωής σου. Βγαίνεις πρώτος και είσαι με το χαμόγελο ως τα αυτιά. Δεύτερο βήμα: Ανεβαίνεις στο βάθρο και παίρνεις το χρυσό μετάλλιο από τα χέρια της κοπέλας σου. Τρίτο βήμα: Την καλείς στο βάθρο για δήθεν αναμνηστική φωτογραφία. Τέταρτο βήμα: Κατεβαίνεις, γονατίζεις και της ζητάς να σε παντρευτεί. Και ζήσατε εμείς καλά και εσείς καλύτερα.

1. «Κούλη, θα με παντρευτείς;»

Στο Νο.1 θα αφήσουμε για λίγο στην άκρη τα στερεότυπα και θα αποδώσουμε τα εύσημα σε αυτήν εδώ την κυρία που έκανε πρώτη το μεγάλο βήμα. Ένα πανό και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου είναι υπεραρκετά μερικές φορές. Απλά πράγματα που μιλάνε απευθείας στην καρδιά κάθε άντρα. Κούλη, είσαι πολύ τυχερός!