Top-facts από τον τελικό του Champions League

Gazzetta team
Top-facts από τον τελικό του Champions League

bet365

Λίγες ώρες μετά το φινάλε στο Κίεβο, το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τα πιο δυνατά facts που προέκυψαν από τη μάχη της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λίβερπουλ.

Η Ρεάλ ετοιμάζεται για τη φιέστα στις Θιβέλες και η Λίβερπουλ ελπίζει να χρησιμοποιήσει την εμπειρία του τελικού για το άμεσο μέλλον. Ο τελικός του Κιέβου είχε πράγματα να δώσει από κάθε άποψη και τα όσα συνέβησαν στο τερέν του Olimpinskiy δημιούργησαν ιστορία. Οι Merengues έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά τρία σερί Champions League και ο Ζινεντίν Ζιντάν ο μοναδικός που κάνει κάτι ανάλογο και το FourFourTwo του Gazzetta γράφει για τα υπόλοιπα κορυφαία facts που προέκυψαν από τον τελικό της ουκρανικής πρωτεύουσας...

Ράγιο Βαγιεκάνο - Λούγο! Aτελείωτη δράση στο live στοίχημα με ακόμα καλύτερες αποδόσεις! (21+)

Ρεάλ, η μοναδική με την ίδια 11άδα
Μέχρι την τελευταία στιγμή τα ρεπορτάζ συγκρούονταν για το αν θα ξεκινήσει ο Ισκο ή ο Μπέιλ και από τη στιγμή που ο Ζιντάν επέλεξε τον Ισπανό, γράφτηκε ιστορία. Οι Merengues έγιναν η πρώτη ομάδα που παρατάσσεται με την ίδια ακριβώς 11άδα σε δύο τελικούς Champions League. Νάβας, Μαρσέλο, Ράμος, Βαράν, Καρβαχάλ, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κροος, Ισκο, Ρονάλντο, Μπέιλ ξεκίνησαν και στο Κάρντιφ και το αποτέλεσμα ήταν ξανά κούπα για τους Blancos.

Τραυματισμοί
Δυστυχώς, στο πρώτο μέρος του τελικού υπήρξαν δύο σοβαροί τραυματισμοί. Τραυματισμοί που ανάγκασαν τον star-player της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, να αποχωρήσει στο 30', όπως ακριβώς συνέβη στο 37' με τον δεξιό μπακ της Ρεάλ, Ντάνι Καρβαχάλ, με τους δύο να αποχωρούν με δάκρυα στα μάτια. Ηταν η πρώτη φορά στην ιστορία όλων των τελικών στο Κύπελλο Πρωταθλητριών / Champions League που ένας παίκτης από κάθε ομάδα γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο μέρος.

Μπενζεμά, ο killer
Το είχε κάνει στον ημιτελικό κόντρα στην Μπάγερν, όταν μυρίστηκε την γκάφα του Ούλραϊχ και το έκανε και στον τελικό όταν πρόλαβε να βάλει το πόδι όπως ακριβώς έπρεπε για να εκμεταλλευτεί την κακιά στιγμή του Λόρις Κάριους. Αυτό το γκολ ήταν το Νο56 στο Champions League για τον Γάλλο, ο οποίος δεν θα πάει στο Mundial αλλά ξέρει ότι είναι ένας από τους κορυφαίους σκόρερς ever στην κορυφαία διοργάνωση, έχοντας μπροστά του μόνο τους Ραούλ (71), Λιονέλ Μέσι (100) και Κριστιάνο Ρονάλντο (120). Επίσης, ήταν το 4ο γκολ του 30χρονου σε βάρος της Λίβερπουλ, όσα έχει και ο Ντρογκμπά, κανένας δεν έχει βάλει περισσότερα στους Reds.

Αρνολντ, ο νεαρότερος των τελευταίων 27 ετών
Ο Τρεντ Αλεξάντερ Αρνολντ ήταν αποκάλυψη για την Λίβερπουλ όλη τη χρονιά και έκανε την απουσία του Κλάιν να μην φανεί καν. Ο 19χρονος ξεκίνησε και στο Κίεβο και έγινε ο νεαρότερος που παίρνει φανέλα βασικού ως αμυντικός σε τελικό της διοργάνωσης από το 1971 όταν ο [κανονικά μέσος] Γιόχαν Νέεσκενς είχε παίξει δεξιός μπακ με τον Αγιαξ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η μυθική τριπλέτα της Λίβερπουλ έγραψε ιστορία
Η Λίβερπουλ πήγε στον τελικό έχοντας την τριπλέτα Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο στα 29 γκολ και τελικά οι τρεις έκλεισαν τη φετινή τρομερή σεζόν έχοντας ο καθένας από 10 αφού ο Σενεγαλέζος ισοφάρισε προσωρινά σε 1-1 στο Κίεβο. Οι Reds έγιναν η πρώτη ομάδα που έχει τρεις παίκτες με 10+ γκολ αφού κάτι τέτοιο δεν κατάφεραν το 2014 οι Ρονάλντο (17), Μπέιλ (6), Μπενζεμά (5), ούτε το 2015 οι Μέσι (10), Νεϊμάρ (10), Σουάρες (7).

Μπέιλ, πίσω μόνο από τον Ρίκεν
Αν και στις δηλώσεις του μετά το ματς δεν έδειξε να το χαίρεται και πάρα πολύ, ούτε να το απολαμβάνει, ο Μπέιλ ήταν ο man-of-the-match. Ο Ουαλός σκόραρε σε δεύτερο τελικό μετά το 2014 και έγινε ο πρώτος της ιστορίας που πετυχαίνει δύο γκολ σε τελικό ερχόμενος από τον πάγκο. Ο 29χρονος χρειάστηκε 122 δευτερόλεπτα για να πετύχει γκολ με ένα ανάποδο ψαλίδι - αιώνιο highlight και είναι πίσω στη σχετική λίστα μόνο από τον Λαρς Ρίκεν που στο Ντόρτμουντ - Γιουβέντους το 1997 μπήκε αλλαγή στο 70' και στο 71' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα βρήκε δίχτυα με λόμπα.

 

Τελευταία Νέα