Θα καταφέρει ο Εμερι να κάνει την Αρσεναλ... αδίστακτη;

Θα καταφέρει ο Εμερι να κάνει την Αρσεναλ... αδίστακτη;

bet365

O Ουνάι Εμερι αναλαμβάνει την Αρσεναλ στο πιο κομβικό κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της και καλείται να... καθαρίσει τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Μπορεί;

Το βράδυ της Δευτέρας το Λονδίνο βούιζε πως η Αρσεναλ θα ανακοίνωνε τον νέο τεχνικό της! Οταν το όνομα του Ουνάι Εμερι «έπαιξε» στις κορυφαίες βρετανικές ιστοσελίδες μια... ηρεμία ήρθε να απλωθεί στο μυαλό των Κανονιέρηδων!

Βλέπετε, η απειρία του Αρτέτα ήταν το μεγάλο «αγκάθι» στη συνείδηση των φιλάθλων και τα σχόλια στα blogs μόνο θετικά ήταν για τον Ισπανό. Φυσικά και υπήρξε η ανησυχία για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην Παρί με τα αστέρια της ομάδας, αλλά και για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια της Ευρώπης. Ομως, τα τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τους καθησύχασαν, ενώ αισιοδοξούν πως μεταγραφές καλών παικτών θα γίνουν πιο εύκολα με τον Εμερι παρά με τον Αρτέτα. Αλλωστε, ποιος μπορεί να τους αδικήσει για τις ανησυχίες τους σχετικά με την έλευση του βοηθού του Πεπ; Η προαγωγή ενός μη δοκιμασμένου τεχνικού θα αποτελούσε κίνδυνο και στην Αρσεναλ δεν ήθελαν να ρισκάρουν τη δεδομένη στιγμή. Η ομάδα χρειαζόταν έναν αξιόπιστο τεχνικό για να πάρει τη θέση του Αλσατού!

Αποτέλεσμα εικόνας για emery unai

Ποιος είναι ο Ουνάι Εμερι; Πρόκειται για ένα έξυπνο άτομο και μετρ της τακτικής, αλλά και της σωστής προετοιμασίας. Βέβαια, κανείς δεν ξεχνά πως εκτέθηκε ανεπανόρθωτα από την Μπαρτσελόνα στην πρώτη του χρονιά στην Παρί. Η προσέγγισή του στο παιχνίδι του Champions League με την Ρεάλ φέτος ήταν παράξενη. Απέτυχε στο να βρει την κατάλληλη ισορροπία στο κέντρο με μία τριάδα υποστήριξης σε έναν σχηματισμό 4-3-3. Ο Έμερι αποδείχθηκε πως δεν είχε την δύναμη που απαιτούνταν από τους παίκτες του για να κοντράρει στα ίσα τον Ζινεντίν Ζιντάν. Ακόμα και έτσι θα μπορούσε να είναι ο διάδοχος του Βενγκέρ.

Στην Παρί ο Εμερι δεν μπορούσε να είναι ο εαυτός του. Παρότι είχε τις δικές του τακτικές δεν είχε την ελευθερία και την πρωτοβουλία που θα ήθελε και θα του επέτρεπε να κάνει καλύτερα πράγματα. Οι ομάδες του Έμερι δείχνουν πιο αποτελεσματικές όταν παίζουν με αντεπιθέσεις όπως η Σεβίλλη. Το προσφιλές και αγαπημένο του σύστημα είναι το 4-2-3-1. Παίκτες σαν τον Βιθέντε Ιμπόρα και τον Λούκας Μόουρα πήραν μέσω αυτών των τακτικών και των συστημάτων το... διαβατήριό τους για την Αγγλία.

Τα έχει καταφέρει περίφημα και με περιορισμένο υλικό κάτι που οδήγησε τους Ιβάν Γκαζίδη, Σταν Κρένκε να θυμηθούν τις εποχές που ήταν στην Αλμερία και κέρδιζε την Ρεάλ. Ο Έμερι αναζωογόνησε και... αναγέννησε τη Βαλένθια παρότι βρέθηκε να χάνει σημαντικούς παίκτες σαν τον Νταβίντ Σίλβα. Εντυπωσίασε στην Ευρώπη με την Σεβίλλη. Ό,τι και να λένε οι θαυμαστές ή οι επικριτές του. ο Έμερι δεν πέτυχε στον απαιτούμενο βαθμό στην Παρί όχι μόνο από δική του υπαιτιότητα.

Αφήνοντας κατά μέρος τα προβλήματά του στην Παρί, ο Εμερι εξακολουθεί να απολαμβάνει μια πολύ καλή φήμη. Για πολλούς ο Ισπανός θεωρείται ως ο ιδανικός για μια διοργάνωση, όπως το Europa League, ίσως οι Λονδρέζοι να εστιάζουν εκεί και να να κυνηγήσουν την κούπα με έναν... ειδικό.

Βέβαια, μην ξεγελιόμαστε, η Αρσεναλ θα μπορούσε να πάρει έναν καλύτερο προπονητή, αλλά όταν το θέμα πάει στο... οικονομικό η συμπεριφορά του Γκαζίδη αλλάζει. Ηταν αδύνατο να προχωρήσει σε επιλογές όπως: Αλέγκρι, Λουίς Ενρίκε, Ντιέγκο Σιμεόνε, μιας και το κόστος ήταν μεγάλο. Προς το παρόν, φαίνεται πως οι οπαδοί είναι απλώς ευχαριστημένοι που δεν προσλήφθηκε ο Αρτέτα.

Σχετική εικόνα


Οι «Τimes» τονίζουν πως για να πετύχει ο Ισπανός θα πρέπει η διοίκηση να του κάνει πράξη κάθε επιθυμία και μεταγραφικά να κινηθεί σε επίπεδα... Ομπαμεγιάνγκ! Οπως σημειώνεται στο άρθρο του Ηenry Winter, η Αρσεναλ έγινε... μαλακή υπό τον Αρσέν Βενγκέρ. Δεν είναι απλά μια ομάδα χωρίς ηγέτες, προβλήματα υπάρχουν τόσο στο διοικητικό όσο και στο τεχνικό κομμάτι. Δεν είναι τόσο σκληρή, τολμηρή, όπως οι: Τσέλσι, Τότεναμ, Λίβερπουλ και φυσικά οι ομάδες του Μάντστεστερ. Ολα οδηγούν στο συμπέρασμα, πως η Αρσεναλ χρειάζεται έναν επιβλητικό άνθρωπο στο τιμόνι της. Στο Emirates οι υποστηρικτές του Σιμεόνε ήταν πολλοί, «φώναζαν» πως η Αρσεναλ θέλει όσο τίποτα άλλο το νικηφόρο DNA του Αργεντίνου. Ηταν όμως πολλά τα λεφτά, και τα κίνητρα της Ατλέτικο στον «Τσόλο» περισσότερα...

Τι πρέπει να κάνει άμεσα ο Εμερί; Με δεδομένο έναν περιορισμένο προϋπολογισμό, ο Ισπανός πρέπει να ρίξει βάρος σε δυο κορυφαίους παίκτες, Οζίλ και Ράμσεϊ. Ο 46χρονος είναι λάτρης της τακτικής πειθαρχίας και η ισορροπία στα αποδυτήρια είναι ένα λεπτό θέμα. Η... ελευθερία που απολαμβάνουν οι δυο παίκτες είναι γνωστή, αλλά πλέον καλούνται να μπουν σε καλούπια. Θα τα καταφέρει;

Ηταν η πιο φτωχή σεζόν της Αρσεναλ από τη δεκαετία του '80! Ο Εμερι θέλει μεταγραφές, αλλά και αλλαγές σε πρόσωπα που επηρέασαν κυρίως την αμυντική λειτουργία της ομάδας. Ο Μουστάφι είναι... εκτός, ο Κοσιελνί μετά και τον σοβαρό τραυματισμό δεν υπολογίζεται για τα βασικά πλάνα, ο Μερτεζάκερ αποχώρησε. Απαιτείται βελτίωση στην άμυνα με έναν εξαιρετικό αμυντικό, αλλά και η απόκτηση ενός τεράστιου γκολκίπερ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ozil - ramsey


Ο Εμερι μπαίνει στα αποδυτήρια του Emirates με έναν σκοπό, να... σκουπίσει τις κακές συνήθειες του παρελθόντος. Μια ομάδα... σκασμένη, χωρίς κίνητρα και συγκέντρωση, ένας εφησυχασμός ή άγχος ή ένα περίεργο μείγμα και των δυο είναι στοιχεία που πρέπει ο 46χρονος να «διώξει» άμεσα!

Με λίγα λόγια, ο Εμερι πρέπει κάνει την ομάδα πιο αδίστακτη, σκληρότερη. Δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή να είναι απλά ένας... ωραίος τύπος για τον σύλλογο!

 

Τελευταία Νέα