Oι Scorpions επιστρέφουν στην Αθήνα πιο έτοιμοι από ποτέ (vids)

Gazzetta team
Oι Scorpions επιστρέφουν στην Αθήνα πιο έτοιμοι από ποτέ (vids)
Οι διαχρονικοί «θρύλοι» της ροκ εμφανίστηκαν «μαγεμένοι» από το εμβληματικό Καλλιμάρμαρο και υπόσχονται μια αξέχαστη βραδιά στους χιλιάδες πιστούς οπαδούς τους.

«Once in a Lifetime» αποτελεί για τους θρυλικούς Scorpions η ξεχωριστή συναυλία που θα δώσουν στο Καλλιμάρμαρο μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις 16 Ιουλίου 2018. Και αυτό ακριβώς τόνισαν τα δυο βασικά μέλη του γερμανικού συγκροτήματος, Κλάους Μάινε και Ρούντολφ Σένκερ, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 22 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που επιστρέφουμε στην Ελλάδα και ειδικά που θα παίξουμε σε ένα τόσο ξεχωριστό μέρος όπως το Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Αυτός είναι και ο λόγος που ονομάζουμε τη συναυλία "Once in a Lifetime". Όλα αυτά τα χρόνια (σ.σ. από το 1990) έχουμε δώσει τόσες συναυλίες στην Ελλάδα που πλέον είμαστε πολύ δεμένοι με τους έλληνες φαν μας, κάθε φορά βλέπουμε γνωστά μας πρόσωπα και μέρη και όλα αυτά μας κάνουν να νιώθουμε σαν να επιστρέφουμε σπίτι μας όταν ερχόμαστε στην Ελλάδα.

Όμως αυτή η φορά είναι πραγματικά μοναδική για εμάς, είναι κάτι διαφορετικό λόγω της ιστορικής σημασίας του χώρου, του Παναθηναϊκού Σταδίου. Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμα συναυλιακό σόου αυτή η συναυλίας μας, αλλά λόγω και της σύμπραξής μας με την ΚΟΑ, είναι περισσότερο ένα πολιτιστικό γεγονός. Και αυτό μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για τη μεγάλη τιμή που μας γίνεται. Όσο ξεχωριστό είναι λοιπόν για το κοινό, άλλο τόσο είναι και για εμάς. Θα ήθελα να κάτσω και εγώ στο κοινό και να το απολαύσω!», ανέφερε ο Κλάους Μάινε, τραγουδιστής της μπάντας.

Βέβαια, όπως θύμισε και ο Μάινε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Scorpions «παντρεύουν» τα ροκ τραγούδια τους με τον συμφωνικό ήχο, αφού το έχουν ξανακάνει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, με την οποία μας έδωσαν και έναν από τους πιο επιτυχημένους δίσκους τους το «Moment Of Glory» που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2000 και οδήγησε στην εξίσου επιτυχημένη περιοδεία με την Ορχήστρα για την προώθηση του άλμπουμ.

Ωστόσο το διαφορετικό στην Αθήνα, εκτός από τον ιστορικής σημασίας χώρο, θα είναι και το γεγονός ότι τη συναυλία θα ανοίξει η ΚΟΑ, η οποία θα κάνει τη δική της παρουσίαση πάνω σε κομμάτια των Scorpions. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΟΑ θα στηριχτεί στις ενορχηστρώσεις που έχει κάνει η Συμφωνική Ορχήστρα του Βερολίνου, ενώ τη συναυλία θα καλύψουν και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.

«Οι όροι κλασική ορχήστρα και κλασικό ροκ συναντιούνται, αυτό λοιπόν θα κάνουν και τα δυο διαφορετικά σχήματα πάνω στη σκηνή, θα είναι ένας ταιριαστός συνδυασμός», υπογράμμισε από τη μεριά του ο Ρούντολφ Σένκερ, κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Scorpions και πρόσθεσε: «Έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα, ένα ισχυρό δέσιμο. Και εγώ έχω και ακόμα έναν πιο προσωπικό λόγο διότι ο πατέρας μου λάτρευε την ελληνική φιλοσοφία, είχε μελετήσει Σωκράτη και Πλάτωνα και μου έχει μεταδώσει αυτή την ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα. Από την πρώτη μας συναυλία το 1990 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι σήμερα, νιώθω πολύ ιδιαίτερα πράγματα κάθε φορά που επισκέπτομαι τη χώρα που έχει γεννηθεί η Δημοκρατία. Έχω την Ελλάδα πολύ ψηλά μέσα μου».

Μεγάλη τιμή και πρόκληση για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο νιώθει και ο Διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, Στέφανος Τσιαλής ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δήλωσε: «Αυτό που θα κάνουμε είναι μια "γέφυρα" με πολλές σημασίες, μια από αυτές είναι η ένωση, το "πάντρεμα" μεταξύ ροκ και συμφωνικής μουσικής. Πιστεύω βαθιά ότι τα είδη καλής μουσικής πρέπει να συναντιούνται και να εμπνέουν το ένα το άλλο. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που θα δουλέψουμε μαζί με τους Scorpions. Η συμβολική δύναμη του χώρου είναι τεράστια και επίσης θα είναι και για εμάς μοναδικό που η ΚΟΑ για πρώτη φορά θα παίξει μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό, 35.000 ανθρώπων».

Όσο για το αν αναρωτιέστε μήπως οι Γερμανοί νιώθουν άγχος και στρες που θα παίξουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο μπροστά σε 35.000 ανθρώπους -τουλάχιστον- σας αποκαλύπτουμε ότι ναι, νιώθουν στρες για το γεγονός ότι θα έχει... πολλή ζέστη, όπως αποκάλυψε ο Κλάους Μάινε αστειευόμενος!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην κατάμεστη από δημοσιογράφους, κάμερες και φωτορεπόρτερ, αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, οι Γερμανοί ρωτήθηκαν και για τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση της Ελλάδας την τελευταία δεκαετία. Η απάντηση του Μάινε ιδιαίτερα διπλωματική, δεν ξέφυγε από τα σίγουρα μονοπάτια και όρια της μουσικής: «Η μουσική είναι πάντοτε η γλώσσα που ενώνει τους λαούς σε εύκολους και ειδικά σε δύσκολους καιρούς. Επίσης σου δημιουργεί όμορφα συναισθήματα, θετική ενέργεια και ψυχική ανάταση. Και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε σε κάθε μας συναυλία. Να υπάρχει μαγικό κλίμα και να γινόμαστε ένα με το κοινό. Θέλουμε ο κόσμος να φεύγει από τη συναυλία και να νιώθει όμορφα, να ξεχνά για λίγο τα προβλήματα που υπάρχουν γύρω του.

Όσο για το πώς νιώθουν με μια λέξη τα ίδια τα μέλη της μπάντας για τους Scorpions όλα αυτά τα χρόνια, η απάντηση -στην οποία συμφώνησαν και οι δυο- ήταν: «Φίλοι! Είναι το πιο σημαντικό πράγμα, γιατί αν δεν σε ενώνει η φιλία με τα υπόλοιπα μέλη θα ήταν πολύ πιθανό να έλθει η διάλυση του γκρουπ», εξήγησε ο Ρούντολφ Σένκερ, ο οποίος δεν παρέλειψε να μοιραστεί μαζί μας τη σκέψη που είχε κάνει κατά τη διάρκεια παλαιότερης φωτογράφησης τους μέσα στο Καλλιμάρμαρο: «Μερικές φορές νιώθουμε ότι και εμείς είμαστε κάτι σαν Ολυμπιάδα, όπως οι 5 κρίκοι των Ολυμπιακών Αγώνων, έτσι και εμείς είμαστε 5 μέλη δεμένα μια ζωή μαζί και κάνουμε τη δική μας Ολυμπιάδα».

Πηγή: reader.gr