Πόσα «ευχαριστώ» να πεις στον Ινιέστα;

Πόσα «ευχαριστώ» να πεις στον Ινιέστα;

Πόσα «ευχαριστώ» να πεις στον Ινιέστα;

bet365

Η επόμενη μέρα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θα είναι εντελώς διαφορετική χωρίς τον Αντρές Ινιέστα στην Μπαρτσελόνα και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος εξηγεί τους λόγους που λατρεύει τον Ισπανό άσο.

Τι θα λείψει περισσότερο στο κοινό; Ο ποδοσφαιριστής Ινιέστα ή ο άνθρωπος Αντρές; Για όσους ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, αυτά τα δύο δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά. Γιατί πολύ απλά, ο Ισπανός άσος ήταν (και είναι) ο ίδιος άνθρωπος εντός και εκτός γηπέδων. Ίσως αυτό, βέβαια, να τον έκανε διαφορετικό από τους υπόλοιπους. Το «κεφάλαιο» Μπαρτσελόνα έκλεισε, λοιπόν, για τον Ινιέστα, όμως όσα άφησε πίσω του στα 22 χρόνια που φόρεσε την «μπλαουγκράνα» φανέλα θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στους θαυμαστές του. Κι εγώ, ως ένας από αυτούς, νιώθω την ανάγκη να του πω πολλά «ευχαριστώ». Θα αρκεστώ, όμως, σε οκτώ, σαν τον αριθμό στη φανέλα του.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί δεν αντίκρισες ποτέ σου κόκκινη κάρτα. Ήσουν ένας «καθαρός» ποδοσφαιριστής και αυτό δεν αποδεικνύεται μόνο από το γεγονός ότι δεν αποβλήθηκες ποτέ, αλλά γιατί κανείς από τους αντιπάλους σου δεν έχει πει ποτέ κακή κουβέντα για εσένα.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί δεν «πούλησες» ποτέ την προσωπική σου ζωή και άφησες την οικογένειά σου εκτός του ποδοσφαιρικού star system. Δεν είχες ανάγκη να μιλούν τα περιοδικά για εσένα, σου αρκούσε να «μιλάς» εσύ στην μπάλα μέσα στο γήπεδο.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί δεν παρασύρθηκες από πολλές μόδες της εποχής. Ούτε τατουάζ (τουλάχιστον εξόφθαλμα), ούτε μαλλί στην... πένα, ούτε «μόστρα» με πανάκριβα αυτοκίνητα. Όπως ήσουν όταν σε πρωτογνωρίσαμε πριν από μια δεκαπενταετία, είσαι και σήμερα. Άντε, με λιγότερα μαλλιά...

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί έκανες καλύτερο ποδοσφαιριστή τον Λιονέλ Μέσι. Χρειάζεται να πω περισσότερα και να... πληγώσω τους φαν της εθνικής Αργεντινής; Όσοι έχουν μάτια και βλέπουν μπάλα, ξέρουν. Διαφορετικός ποδοσφαιριστής ο σούπερ Λίο με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, διαφορετικός με την «αλμπισελέστε». Ινιέστα (και Τσάβι παλαιότερα) ο σημαντικότερος λόγος.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί έκανες μέχρι και τους μεγαλύτερους αντιπάλους σου να υποκλίνονται στο ταλέντο σου. Μόνο για τον Μαραντόνα και τον Ροναλντίνιο οι φίλοι της Ρεάλ έχουν κάνει standing ovation μέσα στο Μπερναμπέου. Ο τρίτος της... παρέας είσαι εσύ.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί ακόμα και στη μεγαλύτερη χαρά σου δεν ξέχασες αυτούς που... έλειπαν. Η αφιέρωση στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε, μετά το γκολ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ένα δείγμα της ποιότητας του χαρακτήρα σου. Κάτι που στο ανταπέδωσαν αργότερα οι φίλοι της Εσπανιόλ.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί έπαιζες για τους συμπαίκτες σου και όχι για τον εαυτό σου. Σε μία εποχή που πολλοί ποδοσφαιριστές ενδιαφέρονται για τις προσωπικές τους επιδόσεις και φιλοδοξίες, εσένα σου αρκούσε να κάνεις... μάγκες όλους όσους ήταν γύρω σου.

Αντρές, σε ευχαριστώ γιατί απέδειξες πόσο απλό είναι το ποδόσφαιρο που όλοι αγαπάμε. Και ποιος δεν εντυπωσιαζόταν από τα «μαγικά» του Ροναλντίνιο, όμως εσύ ανέδειξες μία άλλη πτυχή της μπάλας. Με ένα κοντρόλ ή μία προσποίηση έκανες όσα καταφέρνουν οι άλλοι με πέντε ντρίμπλες.

Το ποδόσφαιρο θα είναι πλέον πιο φτωχό, χωρίς εσένα στο Καμπ Νου...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα