Η Σίτι και οι πρωταθλητές των 100+ βαθμών

Gazzetta team
Η Σίτι και οι πρωταθλητές των 100+ βαθμών

bet365

Η ομαδάρα του Γκουαρδιόλα έγινε η πρώτη που έπιασε κατοστάρα στην Premier League και η τέταρτη στα μεγάλα πρωταθλήματα. Ποιες ήταν οι άλλες που το έκαναν πριν τους Πολίτες;

Ηταν φοβερό έτσι όπως συνέβη, με τον Γκάμπριελ Ζέσους να σκοράρει στο 94'. Ετσι, με το 0-1 στην έδρα της Σαουθάμπτον η Σίτι έκανε κάτι μυθικό. Ποτέ, καμία άλλη στην ιστορία της Premier League δεν κατάφερε να ξεπεράσει τους 100 βαθμούς. Μάλιστα η Μάντσεστερ άφησε με διαφορά πέντε πόντων την Τσέλσι του 2004-'05, αλλά και την Τότεναμ του 1960'-61 με τις 31 νίκες. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα σημείωσε 32 επιτυχίες, με τον ίδιο να δηλώνει έκπληκτος με το επίτευγμά του: «Είναι απίστευτο αυτό που καταφέραμε. Πήραμε ακριβώς 50 βαθμούς εντός και 50 εκτός έδρας.

Παιχνίδι από παντού στη Novibet με κινητό και τάμπλετ.





Οι φετινοί πρωταθλητές γενικότερα έκαναν ιστορική χρονιά από κάθε άποψη. Το ρεκόρ των 32 νικών, των 18 διαδοχικών νικών, των 16 μακριά από το σπίτι τους, τη διαφορά των γκολ στο +79. Ολοκλήρωσαν τη σεζόν με διαφορά ρεκόρ 19 βαθμών από τη 2η Γιουνάιτεντ και πέρασαν 240 ημέρες στη μοναξιά της κορυφής. Μονάχα για 153 λεπτά βρέθηκαν στη 2η θέση, όπου επέστρεψαν με συνοπτικές διαδικασίες και το πήγαν μέχρι τέλους δίχως ουσιαστικό αντίπαλο.



Γενικότερα οι 100+ βαθμοί αποτελούν εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο και στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης έχουν παρατηρηθεί μονάχα σε άλλες τρεις περιπτώσεις στη σύγχρονη ποδοσφαιρική εποχή. Εκείνη που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η Γιουβέντους του 2013-'14. Η αρμάδα του Αντόνιο Κόντε πήρε μόνο νίκες στο Τορίνο, επικράτησε γενικά στα 33 παιχνίδια της και έφτασε τους 102 πόντους. Σε αυτά τα επτά διαδοχικά Σκουντέτι της Γηραιάς Κυρίας, εκείνο ήταν αναμφίβολα το πλέον εντυπωσιακό και δεν κατάφερε να το ξεπεράσει ο διάδοχός του, Μάξι Αλέγκρι, παρά τα τέσσερα σερί νταμπλ.




Στην Ισπανία ήταν δύο οι φορές που συνέβη το φαινόμενο. Φυσικά το έκαναν από μία φορά οι δύο τεράστιες ομάδες της χώρας. Το φοβερό ήταν ότι συνέβη σε διαδοχικές χρονιές. Την αρχή έκανε η Ρεάλ του Ζοσέ Μουρίνιο. Το 2011-'12 έκανε κάτι ακόμα εκπληκτικό, καθώς τα 121 γκολ που σημείωσε, εξακολουθούν να αποτελούν ρεκόρ σκοραρίσματος στο ισπανικό ποδόσφαιρο. Την επόμενη σεζόν η Μπαρτσελόνα του Τίτο Βιλανόβα Μάλιστα έφτασε επίσης ακριβώς τους 100 βαθμούς, σκοράροντας όμως 115 φορές. Το δικό της επίτευγμα ήταν ότι είχε ξεκινήσει με 18 νίκες στον Α' γύρο.

 

Τελευταία Νέα