Το «χιλιάρι» Ford Focus στην Ελλάδα (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Το «χιλιάρι» Ford Focus στην Ελλάδα (pics)
Έφτασε στη χώρα μας το Ford Focus με τον πρωτοποριακό κινητήρα χωρητικότητας μόλις 999 κ.εκ.

Το Ford Focus 1.0 EcoBoost αποδίδει 100 και 125 ίππους και το λανσάρισμά του ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες σε δελεαστικές τιμές. Η έκδοση Τrend των 100 ίππων ξεκινά από 14.200 ευρώ με απόσυρση και η αντίστοιχη με τα 125 άλογα από 15.750 ευρώ.

Στον στάνταρ εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται έξι αερόσακοι, σύστημα ευστάθειας, σύστημα Start and Stop του κινητήρα, αιρ-κοντίσιον, υπολογιστής ταξιδιού, τηλεχειριζόμενες κλειδαριές, θερμαινόμενοι ηλεκτρικοί καθρέπτες, κλπ. Το τρικύλινδρο μοτέρ συνδυάζεται με πεντατάχυτο σαζμάν στην εκδοχή των 100 ίππων και με εξατάχυτο στην ισχυρότερη των 125, οι οποίες εμφανίζουν αντίστοιχα μέση κατανάλωση 4,8 και 5,0 λίτρα αμόλυβδη ανά 100 χλμ.

Η επιτάχυνση από στάση έως 100 χλμ./ώρα έρχεται στην πρώτη περίπτωση μετά από 12,5" και στη δεύτερη μετά από 11,3", ενώ οι τελικές ταχύτητες φτάνουν τα 185 και τα 193 χλμ./ώρα. Εκτός από τις εκδόσεις Trend προβλέπονται και οι πολυτελέστερα εξοπλισμένες και ακριβότερες Sport και Titanium, ενώ διατηρούνται στη γκάμα του Focus τα υπερτροφοδοτούμενα μοντέλα με κινητήρες EcoBoost 1,6 και 2,0 λίτρων.

Ο νέος κινητήρας εξελισσόταν σχεδόν επί μία δεκαετία, συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με χαμηλή κατανάλωση και ανταποκρίνεται απόλυτα στα ελληνικά δεδομένα, καθώς εξασφαλίζει εξαιρετικά χαμηλά τεκμήρια και πολύ φτηνά τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα η Ford τον δοκίμασε εξαντλητικά, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα αξιοπιστίας και εγγυάται μία πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!