To πρώτο ελαστικό χωρίς αέρα! (vid & pics)

Πέτρος Πιτσίνης
To πρώτο ελαστικό χωρίς αέρα! (vid & pics)
Η Bridgestone εξελίσσει το πρώτο ελαστικό για οχήματα χωρίς αέρα! Από την εφεύρεση του ελαστικού μέχρι σήμερα καταγράφηκαν άλματα προόδου, όμως για περισσότερα από 100 χρόνια η βασική συνταγή παρέμεινε η ίδια.

Τα ελαστικά των αυτοκινήτων μας αποτελούν ουσιαστικά κουλούρες από καουτσούκ (και άλλα πρόσθετα υλικά), περασμένες σε ζάντες. Ακριβώς αυτό έρχεται να ανατρέψει η Bridgestone, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ελαστικών στον κόσμο, σύμφωνα με τα δικά της λεγόμενα. Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε πριν λίγες ημέρες ένα -προς το παρόν- πειραματικό ελαστικό, το οποίο λειτουργεί χωρίς αέρα, οπότε δεν χρειάζεται ούτε βαλβίδες, ούτε απαιτείται έλεγχος της πίεσης.

Πρακτικά, τον ρόλο του αέρα παίζουν στην επαναστατική τεχνολογία Airless Tire Technology ακτίνες, που αντέχουν στο βάρος του οχήματος και ταυτόχρονα μπορούν να κυλούν μαζί με το πέλμα χωρίς κανένα πρόβλημα πάνω ακόμη και στα πιο ανώμαλα οδοστρώματα. Η εσωτερικής κατασκευή του νέου ελαστικού κατασκευάζεται από θερμοπλαστικά υλικά, τα οποία ανακυκλώνονται πλήρως, ενώ η κυκλική επιφάνεια που κυλά στον δρόμο εξακολουθεί και φτιάχνεται όπως στα σημερινά λάστιχα από καουτσούκ.

Σύμφωνα με τη Bridgestone, το νέο ελαστικό είναι 100% ανακυκλώσιμο, ενώ δεν θα υπάρχει πλέον κίνδυνος να κλατάρει ή να μειωθεί η πίεση του αέρα με ό,τι αρνητικές συνέπειες έχει κάτι τέτοιο για την ασφάλεια των επιβατών. Οι Ιάπωνες δεν είναι οι πρώτοι που πειραματίζονται με την ιδέα ενός ελαστικού χωρίς αέρα, αυτή τη φορά φαίνεται όμως ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να το πετύχουν, καθώς η καινοτομία τους βασίζεται σε τεχνολογίες, οι οποίες μπορούν όντως να εφαρμοστούν στην πράξη. Εφόσον μάλιστα φτάσει η εξέλιξή τους στο στάδιο της μαζικής παραγωγής, τότε ανοίγονται νέοι ορίζοντες στους σχεδιαστές σε σύγκριση με τα σημερινά μαύρα ελαστικά, που τους δένουν ουσιαστικά τα χέρια, όσον αφορά στο ντιζάιν τους.

Το πρώτο σετ από Bridgestone Air-Free Concept Tyre «φορέθηκε» σε ένα μικρό ηλεκτρικό πρωτότυπο όχημα και εντυπωσίασε τους επισκέπτες του πρόσφατου Μότορ Σόου στο Τόκιο, ενώ υπολογίζεται ότι μέσα στην επόμενη διετία έως τριετία θα αρχίσει να τοποθετείται και σε μοντέλα παραγωγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!