Θα του βάλουν πινακίδες; (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Θα του βάλουν πινακίδες; (pics)
Το 2011 είχε παρουσιάσει η Wiesmann στο Σαλόνι της Γενεύης ένα άκρως εντυπωσιακό μοντέλο για τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της ασυμβίβαστης σπορ οδήγησης.

Το Spyder Concept δεν διέθετε ούτε παρμπρίζ ούτε πόρτες και ήταν τόσο χαμηλό, που θα περνούσε εύκολα κάτω από νταλίκα! Το μοντέλο με την επιθετική αισθητική, εμπνευσμένη από τα μηχανοκίνητα σπορ, φαίνεται ότι θα περάσει τελικά και σε φάση παραγωγής διατηρώντας σε μεγάλο βαθμό τις προδιαγραφές του Spyder Concept.

Δηλαδή το συνολικό βάρος του θα βρίσκεται κάτω από τα 1.000 κιλά, ενώ υπολογίζεται ότι θα παραμείνει και ο V8 κινητήρας τεσσάρων λίτρων της BMW με 420 ίππους μέγιστη απόδοση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση από μηδέν έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4" και η τελική του ταχύτητα θα φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Η Wiesmann είναι μία γερμανική βιοτεχνία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων με μοντέρνες και κλασικές σχεδιαστικές πινελιές και το επόμενο διάστημα θα διακόψει μετά από 18 χρόνια την παραγωγή του ρόουντστερ MF3, οπότε χρειάζεται έναν άμεσο αντικαταστάτη του για να συντηρήσει τη μονάδα παραγωγής της. Πολύ περισσότερο, καθώς το MF3 της επόμενης γενιάς δεν προβλέπεται να κυκλοφορήσει πριν το 2014, ενώ για τη μετεξέλιξη του Spyder Concept σε μοντέλο παραγωγής θα απαιτηθούν ελάχιστοι μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!