Tο πιο επιτυχημένο ρόουντστερ (pics)

Πέτρος Πιτσίνης
Tο πιο επιτυχημένο ρόουντστερ (pics)
Το Mazda MX-5 αποτελεί το πιο επιτυχημένο ρόουντστερ στον κόσμο. Οι Ιάπωνες παρουσίασαν μάλιστα πρόσφατα την πιο σκληροπυρηνική εκδοχή του μοντέλου τους, που κατασκεύασε ποτέ το εργοστάσιο.

Πρόκειται για το πρωτότυπο MX-5 Yusho, το οποίο είδε για πρώτη φορά τα φώτα της δημοσιότητας στην έκθεση ΑΜΙ της Λειψίας (2 έως 10 Ιουνίου). Το MX-5 Yusho εφοδιάζεται με ένα κιτ μηχανικού υπερσυμπιεστή του αμερικανού βελτιωτή Flyin Miata, χάρη στο οποίο αναβαθμίζεται η ισχύς του δίλιτρου μοτέρ από 160 σε 241 ίππους και αγγίζει η τελική ταχύτητα τα 240 χλμ./ώρα.

Νέο είναι επίσης το σύστημα των εξατμίσεων με διπλές απολήξεις στο κέντρο του αμαξώματος, ενώ για ακόμη καλύτερα κρατήματα φροντίζουν οι σπορ αναρτήσεις με αμορτισέρ Bilstein και ελατήρια Eibach. Yusho σημαίνει στα ελληνικά «νίκη».

Στη συγκεκριμένη περίπτωση εμφανίζεται ο...νικητής με λευκό ματ χρώμα, με το οποίο δημιουργούν αντίθεση ο διαχύτης σε οπτική ανθρακονημάτων και οι σκούροι τροχοί.

Στο εσωτερικό προβλέπονται δερμάτινο τιμόνι και σπορ καθίσματα της Recaro με επενδύσεις αλκαντάρα, ενώ η ίδια η Mazda ανακοίνωσε ότι το Yusho έχει αρκετές προοπτικές να περάσει σε φάση παραγωγής, δεν αναφέρει όμως σε ποιον χρονικό ορίζοντα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!