Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο... νέος κόσμος και τα πολλά εκατομμύρια που έφερε στη Γιουβέντους!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο... νέος κόσμος και τα πολλά εκατομμύρια που έφερε στη Γιουβέντους!

Κριστιάνο Ρονάλντο: Ο... νέος κόσμος και τα πολλά εκατομμύρια που έφερε στη Γιουβέντους!

bet365

Όταν όλοι έβλεπαν στα μάτια του Κριστιάνο Ρονάλντο μια σούπερ μεταγραφή ενός 33χρονου από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Γιουβέντους, ο Αντρέα Ανιέλι έβλεπε έναν... νέο κόσμο! Αυτόν των νέων επενδύσεων και των πολλών εκατομμυρίων ευρώ!

Στον... πλανήτη Τορίνο, ο αστέρας είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο! Ενας αστέρας που το τελευταία διάστημα, φαίνεται να μην περνάει και τόσο άνετα στον ιταλικό Βορρά.

Στο ματς με την Λοκομοτίβ Μόσχας, ο Σάρι τον έκανε αλλαγή και εκείνος... χαλάστηκε.

Ο Σάρι θα βγει αργότερα να πει ότι ο Πορτογάλος είχε ενοχλήσεις.

Το ίδιο έγινε και με τη Μίλαν. Ο Ρονάλντο γίνεται αλλαγή, γκρινιάζει κι ο προπονητής του δηλώνει ότι «έκανε θυσία που έπαιξε».

Ο CR7 θα γράψει στο λογαριασμό του στο Instagram: «Δύσκολο παιχνίδι, σημαντική νίκη». Και μ' αυτόν τον τρόπο βάζει τελεία στο θέμα.

Τι έχει δώσει, όμως, ο Ρονάλντο στη Γιουβέντους πέρα από 34 γκολ και 12 ασίστ σε 57 ματς;

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο, το καλοκαίρι του 2018 αποφασίζει να μετακομίσει από τη Μαδρίτη στο Τορίνο με τη μεταγραφή του να κοστίζει παραπάνω από 100.000.000 ευρώ!

Ο Πορτογάλος έγινε η ακριβότερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή που έχει ξεπεράσει τα 30 χρόνια. Κάποιοι παραξενεύτηκαν από αυτήν την κίνηση.

Ο Αντρέα Ανιέλι, όμως, ένας δεινός bussinessman έβλεπε πέρα από τα γκολ. Έβλεπε... μέσα από το ατόφιο χρυσάφι της Χρυσής Μπάλας που είχε κατακτήσει ο Ρονάλντο. Ο ίδιος θα παραδεχτεί πως υπογράφοντας τον εν λόγω παίκτη θα υπάρχουν πολλαπλά οικονομικά οφέλη για το σύλλογο.

Πως αλλιώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η απόφαση να γίνει μια επένδυση που συμπεριλαμβανομένων φόρων, μισθών και όλο το πακέτο θα κόστιζε πάνω από 340.000.000 ευρώ για έναν 33χρονο;

- Μαγνήτης για παίκτες τύπου Ντε Λιχτ

Η Γιουβέντους θέλει να μπει στη λίστα με clubs όπως Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άπαντες, θέλουν να δημιουργήσουν έναν σύλλογο που να αποτελεί πόλο έλξης για παίκτες όπως ο Ντε Λιχτ. Τον ήθελαν όλοι οι μεγάλοι αλλά εκείνος πήγε στη Γιούβε. Χωρίς την παρουσία του Ρονάλντο εκεί, κανείς δεν είναι βέβαιος ότι η απόφασή του θα ήταν ίδια.

- Απίστευτη δύναμη στα social media

Η... τρέλα του κόσμου για τον Ρονάλντο αύξησε μέσα σε μία μέρα (από 10 μέχρι 11/7) οι followers της ομάδας στα social media αυξήθηκαν κατά 2.200.000!

Στο Instagram, από 9.800.000 followers, πλέον υπάρχουν πάνω από 33.000.000! Όσο για το κανάλι στο YouTube, από 730.000 subscribers πλέον υπάρχουν 2.330.000!

Πρόσθεσε, επίσης, 7.5000.000 followers στο facebook και 1.700.000 στο ιταλικό προφίλ τους στο twitter!

Τρομερή είναι η δύναμη του Ρονάλντο και στην Κίνα! Χαρακτηριστικό πως από τη μέρα που πήρε τον Πορτογάλο, η «βέκια σινιόρα», αύξησε τον αριθμό των followers της στο Sina Weibo (κινέζικο facebook) από 200.000 σε 2.330.000! Δεν είναι τυχαίο ότι ο Ρονάλντο είναι το άτομο που ακολουθείται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλον στο Instagram!

- Έφερε νέους χορηγούς και... πολλά εκατομμύρια ευρώ

Ο Αντρέα Ανιέλι είναι ένας άνθρωπος που θέλει να επενδύσει στα esports. Βλέπει πως εκεί πρέπει να στραφεί μιας και αυτός είναι ο νέος τομέας ψυχαγωγίας.

«Η ψηφιακή δραστηριότητα είναι στρατηγική για εμάς - είναι θεμελιώδη το να διατηρήσουμε μια παγκόσμια διάσταση». Η κίνηση με τον Ρονάλντο έχει προσεγγίσει νέα μερίδα οπαδών στο σύλλογο και άνοιξε νέες αγορές προς αυτήν την κατεύθυνση.

O Μάρκο Μπελινάτσο, συγγραφέας του «Το τέλος του ιταλικού ποδοσφαίρου», αναφέρει:

«Η Γιουβέντους γνωρίζει πως δεν μπορεί να μεγαλώσει πια οικονομικά μ' αυτό το ιταλικό ποδοσφαιρικό σκηνικό.

Ενα γήπεδο 40.000 θέσεων είναι μικρό για το Champions League και δεν μπορείς να αυξήσεις τις τιμές στα εισιτήρια. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα δεν μπορούν να αυξηθούν μιας και το ιταλικό πρωτάθλημα δεν είναι τόσο μεγάλο σε διεθνές επίπεδο όπως είναι η La Liga ή η Premier League.

Τα χρήματα διαιρούνται κατά τέτοιον τρόπο όπου αποτρέπεται η Γιουβέντους να βγάζει τόσα χρήματα από τα δικαιώματα όσα βγάζουν οι Άγγλοι ανταγωνιστές της.

Ετσι, όλα τα πράγματα συνηγορούν στο ότι ο σύλλογος μπορεί να αναπτυχθεί σε διεθνές επίπεδο. Και για να το πετύχει αυτό χρειάζεται ένα παγκόσμιο είδωλο όπως είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είναι πολύ χρήσιμος για νέες συμφωνίες σε Βόρεια Αμερική και Ασία».

#finoallafine

A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on

Αυτός είναι κι ο λόγος που η Γιουβέντους παίζει νωρίς το μεσημέρι συχνά, ώστε να την παρακολουθούν οι φαν της στην Ασία.

Το project που έχουν βάλει σε λειτουργία οι άνθρωποι της ομάδας φαίνεται αν δουλεύει. Η Γιουβέντους δεν ήταν ποτέ άλλοτε πιο ελκυστική για επενδυτές.

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε οι «μπιανκονέρι», υπέγραψαν μια νέα βελτιωμένη χορηγική συμφωνία για τη φανέλα με την Adidas αξίας 357.000.000 ευρώ (διπλάσιο ποσό από την προηγούμενη συμφωνία).

Τον προηγούμενο μήνα ανακοινώθηκε ότι επεκτείνεται η συνεργασία της με την Jeep, με το νέο deal να της φέρνει 42.000.000 ευρώ, τη στιγμή που το προηγούμενο άξιζε... μόνο 17.000.000 ευρώ.

Ο Ρονάλντο... τράβηξε και την Κonami (η εταιρία που σχεδιάζει το Pro Evolution Soccer), ώστε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του συλλόγου.

«Η άφιξη του Ρονάλντο δίνει μεγαλύτερη αξία σε εμάς όσον αφορά στην έκθεση και στη σημασία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής της εταιρίας Jonas Lygaard.

Ο Μπελιτσάνο τονίζει, δεν, πως «είναι ανοησία ότι ο Ρονάλντο πληρώνει το μισθό του μέσω των πωλήσεων από τις εμφανίσεις, αλλά είναι γεγονός ότι έχει συνεισφέρει για τον διπλασιασμό του ποσού από τη χορηγία για τη φανέλα. Υπήρξε επίσης αύξηση εσόδων από τις πωλήσεις των εισιτηρίων στα 70.000.000 ευρώ, γεγονός που προφανώς περιορίζεται στην παρουσία του. Η επιρροή του Ρονάλντο είναι πραγματική».

Το πρόβλημα

Σε όλα τα ωραία όμως υπάρχει και μια... πληγή.

Η Γιούβε σημείωσε απώλειες ύψους 40.000.000 ευρώ παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος πραγματοποίησε κεφαλαιακά κέρδη πάνω από 150.000.000 στη μεταγραφική αγορά.

Κι αυτό προκύπτει από τον αποκλεισμό που ήρθε από τον Άγιαξ. Αυτό κόστισε 20-30.000.000 ευρώ.

Παρά το έλλειμμα λοιπόν, στη Γιουβέντους εγκρίθηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στα 300.000.000 ευρώ. Είναι η δεύτερη επί εποχής Ανιέλι, καθότι το 2011 είχε γίνει άλλη μία στα 120.000.000 ευρώ.

Το ποσό αυτό θα φέρει μια ακόμα πιο επιθετική στρατηγική σε επίπεδο μεταγραφών και μάρκετινγκ, αλλά ο Μπελιτσάνο βλέπει την ανάγκη για πώληση παικτών με μεγάλους μισθούς αναγκαία.

Μάλιστα, τονίζει ότι δεν αποκλείεται να πουληθεί ο Ρονάλντο στην Κίνα, εκεί όπου έχει εκατομμύρια πιστούς οπαδούς να τον... περιμένουν πως και πως.

Με τον Ρονάλντο, πάντως, η Γιουβέντους μπήκε σε ένα μονοπάτι που πλέον δεν έχει επιστροφή. Και σίγουρα κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το εγκαταλείψει.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SERIE A Τελευταία Νέα