Η βραδιά που ο Κόμπι σταμάτησε στους 81 πόντους! (vid)

Η βραδιά που ο Κόμπι σταμάτησε στους 81 πόντους! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Η βραδιά που ο Κόμπι σταμάτησε στους 81 πόντους! (vid)

bet365

Συμπληρώνονται 14 χρόνια από το βράδυ που ο Κόμπι Μπράιαντ βάδιζε στα... χνάρια του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν στο σκοράρισμα και «φόρτωνε» το καλάθι των Τορόντο Ράπτορς με 81 πόντους σημειώνοντας προσωπικό ρεκόρ καριέρας!

Ήταν 22 Ιανουαρίου 2006 όταν οι Λος Άντζελες Λέικερς υποδέχονταν στο «Staples Center» τους Τορόντο Ράπτορς. Φυσικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τα όσα θα επακολουθούσαν στο παρκέ με την μυθική παράσταση που θα έδινε ο μεγάλος Κόμπι!

Μπροστά σε 18.997 φίλους των Λέικερς, ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ σημείωνε 81 πόντους και έφτανε στην δεύτερη καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα στην ιστορία του ΝΒΑ! Μόνο η 100άρα του Ουίλτ Τσάμπερλεϊν παρέμενε... ανέγγιχτη από τον Μάρτιο του 1962 και δη σε ματς Φιλαντέλφια-Νέα Υόρκη.

Σε εκείνο το παιχνίδι ο 27χρονος -τότε- Κόμπι είχε οδηγήσει την ομάδα του Λος Άντζελες στη νίκη με 122-104, έχοντας 21/33 δίποντα, 7/13 τρίποντα, 18/20 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και 3 λάθη. Συγκεκριμένα είχε πετύχει 14 πόντους στην 1η περίοδο και 12 στη 2η αλλά το μεγάλο «μπαμ» έγινε στο δεύτερο μισό του αγώνα: 27 πόντοι στην 3η περίοδο και 28 στην 4η! Στο σύνολο; 81 πόντοι!

«Ούτε στα όνειρά μου δεν περίμενα να πετύχω κάτι τέτοιο. Απλώς έγινε. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Δεν το είχα βάλει ως στόχο, απλώς ήθελα τη νίκη, ήμουν αποφασισμένος γι’ αυτήν και τελικά συνέβη κάτι ξεχωριστό. Αν έλεγα ότι συνειδητοποίησα τί έκανα θα ήμουν ψεύτης! Το να δώσω ένα τέτοιο θέαμα στους φίλους των Λέικερς είναι κάτι ξεχωριστό για 'μένα. Μεγάλωσα μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους και τώρα με βλέπουν να γίνομαι ένας ώριμος άντρας» παραδέχτηκε ο Κόμπι για τη μεγάλη βραδιά. Οκτώ χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο του ESPN Κρις Πάλμερ, αποκάλυψε πως: «Μέχρι σήμερα δεν το έχω δει ποτέ το παιχνίδι. Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω. Τι θα μάθω άλλωστε από αυτό; Δε βλέπω τέτοια παιχνίδια. Αν παρακολουθήσω κάτι, συνήθως πρόκειται για τον προσεχή μου αντίπαλο».

Το φύλλο αγώνα από εκείνο το παιχνίδι

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ (Φιλ Τζάκσον): Όντομ 8 (1), Μπράιαντ 81 (7), Πάρκερ 13 (1), Μπράουν 3, Μιμ 12, Τζορτζ, Ουόλτον, Βούγιατσιτς 3 (1), Κουκ 2, Γκριν.

ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ (Σαμ Μίτσελ): Ρόουζ 17, Μπος 18, Τζέιμς 26 (6), Πίτερσον 7 (1), Μπόνερ 12 (2), Βιλανουέβα 12, Γκράχαμ 3 (1), Καλδερόν 4, Σόου 4, Ουίλιαμς.

Οι 81 πόντοι του Κόμπι...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα