Όταν ο Τζαμπάρ και οι Μπακς έβαλαν «φρένο» στο ιστορικό ρεκόρ των Λέικερς (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Τζαμπάρ και οι Μπακς έβαλαν «φρένο» στο ιστορικό ρεκόρ των Λέικερς (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 48 χρόνια, οι Μιλγουόκι Μπακς έμελλε να περάσουν στην ιστορία ως η ομάδα που θα σταματούσε την ξέφρενη πορεία των Λος Άντζελες Λέικερς και το νικηφόρο τους σερί!

Μιλάνο - Παναθηναϊκός: Δεκάδες ειδικά για πόντους, ριμπάουντ, ασίστ, εύστοχα τρίποντα. Τα μεγάλα παιχνίδια βρίσκονται εδώ. |21+

Την σεζόν 1971-72 οι Λέικερς πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εκκίνηση και έμελλε να σημειώσουν ένα φοβερό ρεκόρ το οποίο παραμένει... στοιχειωμένο μέχρι και σήμερα!

Συγκεκριμένα και μετά το αρχικό 5-2 στο ξεκίνημα της χρονιάς, σημείωσαν 33 συνεχόμενες νίκες στο ΝΒΑ μέχρι που βρήκαν στον δρόμο τους, τους Μιλγουόκι Μπακς!

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ και η παρέα του είχαν «φρενάρει» το εντυπωσιακό σερί των Λέικερς στις 9 Ιανουαρίου 1972 κερδίζοντας στο Μιλγουόκι με 120-104.

Μόνο οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς κατάφεραν να φτάσουν κοντά και να φανούν απειλητικοί, όταν πριν από πέντε χρόνια μέτρησαν 28 σερί νίκες. Λεπτομέρεια: Και πάλι οι Μιλγουόκι Μπακς ήταν η ομάδα που τους σταμάτησε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει 11 πόντους, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ!

Πάντως το κλειδί για το «φρένο» στους Λέικερς του '72 ήταν η εξαιρετική άμυνα του Τζαμπάρ πάνω στον Τσάρμπερλεϊν, τον οποίο είχε περιορίσει στους 15 πόντους.

Το φύλλο αγώνα

ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ (Λάρι Κοστέλο): Τζαμπάρ 39, Άλεν 18, Μπλοκ 17, Ρόμπερτσον 17, Ντάντριτζ 11, Τζόουνς 7, Πέρι 7, ΜακΓκλόκλιν 4, Κίμπαλ.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΛΕΪΚΕΡΣ (Μπιλ Σάρμαν): Ουέστ 20, Χέρστον 18, ΜακΜίλαν 18, Γκούντριχ 10, Ρόμπινσον 15, Τσάμπερλεϊν 15, Ράιλι.

 

NBA Τελευταία Νέα