Όταν ο ΠΑΟΚ (ξανά) έγραφε ιστορία στο Λονδίνο (pics-vid)

Όταν ο ΠΑΟΚ (ξανά) έγραφε ιστορία στο Λονδίνο (pics-vid)

bet365

Η προηγούμενη γενιά των ΠΑΟΚτσήδων πρόλαβε και έζησε το «έπος του Χάιμπουρι», η τωρινή γεύτηκε το «νέκταρ της ευτυχίας» στο γειτονικό «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», σαν σήμερα πριν από οκτώ χρόνια.

Επιστροφή στοιχήματος* στη Super League! (21+, *Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις)

O ΠΑΟΚ είχε αλώσει το 1997 το ιστορικό «Χάιμπουρι» και πήγαινε δεκατέσσερα χρόνια μετά, στην άλλη πλευρά του βόρειου Λονδίνου, στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» με στόχο να μείνει μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι όχι μόνο έμεινε όρθιος, αλλά πέτυχε ένα μάγκικο, στην κυριολεξία, διπλό, που του σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης και άφησε έξω την Τότεναμ του Μόντριτς, του Μπέιλ και του πιτσιρικά Χάρι Κέιν.

Το «Zisis the End» αναβίωνε το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου του 2011, με ελάχιστα νέα να φτάνουν στην Ελλάδα λόγω 24ωρης απεργίας των δημοσιογράφων. Πάλι καλά που επιτράπηκε στον Τάσο Κολλίντζα να σπικάρει στην τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα για λογαριασμό του ΑΝΤ-1.

Αυτοί που δεν ξεχνούσαν τον αποκλεισμό της μισητής Αρσεναλ τον Σεπτέμβριο του 1997, δεκατέσσερα χρόνια πριν, ήταν οι φίλοι της Τότεναμ, οι οποίοι υποδέχθηκαν «μετ’ Βαΐων και κλάδων» τον ΠΑΟΚ και τους περίπου 2.500 Ελληνες στην άλλη πλευρά του Βόρειου Λονδίνου.

Εκεί, όπου έλεγες «Zisis Vryzas» και σε σήκωναν στα χέρια»!

Ο «Δικέφαλος» του Λάζλο Μπόλονι ταξίδεψε στην αγγλική πρωτεύουσα χωρίς το πιο μεγάλο όνομά του, τον Αντρέ Βιεϊρίνια, ο οποίος ένα μήνα μετά πήρε μεταγραφή στη Βόλφσμπουργκ.

Ο Ρουμάνος τεχνικός εκείνο το βράδυ δεν δίστασε να εμπιστευτεί έναν 18χρονο, τότε, τον Κώστα Σταφυλίδη, ρίχνοντας τον από την αρχή στα βαθιά και αχαρτογράφητα νερά του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Ο Μπόλονι είδε με χαρά το λάτιν δίδυμο, Γκαρσία και Κοντρέρας, να παραδίδει μαθήματα αυταπάρνησης και στο πρόσωπο του Γιώργου Γεωργιάδη βρήκε τον ιδανικό αντικαταστάτη του Βιεϊρίνια.

Στην καλύτερη ποδοσφαιρική βραδιά του ο Σερραίος ακραίος επιθετικός έβγαλε δύο ασίστ «πάρε βάλε» σε Σαλπιγγίδη και Αθανασιάδη και μόλις στο 15ο λεπτό οι δύο μεγάλοι φωτεινοί πίνακες του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» έδειχναν «Τότεναμ - ΠΑΟΚ 0-2»! Ελάχιστοι πίστευαν στα μάτια τους, κυρίως, οι 2.500 ΠΑΟΚτσήδες, που είδαν και τα δύο γκολ μπροστά στα μάτια τους.

Η άδικη πέρα για πέρα αποβολή του Σταφυλίδη από τον Ολλανδό ρέφερι Μπας Νιχάουζ στο 37' και το γκολ-πέναλτι από τον Λούκας Μόντριτς φάνηκε προς στιγμή να αλλάζουν στις ισορροπίες μέσα στο χορτάρι.

Ο Πάμπλο Κοντρέρας έφυγε με φορείο από το γήπεδο. Θυσιάστηκε για να μη περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στο τέλος της βραδιάς είχε σηκωθεί στο ένα πόδι και πανηγύριζε σαν μικρό παιδί τη μεγάλη νίκη και την πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, την ίδια στιγμή που Αντεμπαγιόρ αναρωτιόταν «αλήθεια, πως θα περάσουμε τώρα στην επόμενη φάση», καθώς η Τότεναμ περίμενε νίκη του ΠΑΟΚ την τελευταία αγωνιστική στο ματς με τη Ρούμπιν Καζάν.

Στην Τούμπα ήρθε το… βολικό 1-1, ο «Δικέφαλος» πέρασε πρώτος και καλύτερος και οι «Spurs» έμειναν με την… όρεξη.

Τότεναμ (Ρέντναπ): Γκόμεζ, Τσόρλουκα, Γκαλάς, Μπασόνγκ, Ρόουζ (Μπέιλ 69'), Λίβερμορ, Πίεναρ (Ουόκερ 67'), Μόντριτς, Λένον, Κέιν (Φαλκέ 71'), Ντεφόου.

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετο, Μαλεζάς, Κοντρέρας (Τσιρίλο 81'), Σταφυλίδης, Γκαρσία, Φωτάκης, Λαζάρ (Αρίας 84'), Σαλπιγγίδης, Γεωργιάδης (Σνάουτσνερ 62'), Αθανασιάδης.

 

Τελευταία Νέα