Καντονά: Σαν σήμερα πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Καντονά: Σαν σήμερα πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Καντονά: Σαν σήμερα πήρε μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)

bet365

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον γνώριζε πολύ καλά πόσο μεγάλο «όπλο» θα είχε πλέον στα χέρια του, όταν τέτοια ημέρα, 26 του Νοέμβρη, το 1992, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε τον Ερίκ Καντονά.

Τότεναμ - Ολυμπιακός με σούπερ προσφορά* & Novi Specials (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο King Eric, ένας πραγματικός θρύλος των «κόκκινων διαβόλων», λίγους μήνες αφότου είχε στεφθεί Πρωταθλητής Αγγλίας με τη Λιντς προκαλώντας θλίψη στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ, αποφάσισε να μετακομίσει στο «Ολντ Τράφορντ» και να νιώσει... πραγματικός βασιλιάς.

«Κόουτς, μπορώ να έχω δυο νεαρούς να με βοηθήσουν;». Αυτή ήταν η ερώτηση που είχε δεχθεί ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στην πρώτη προπόνηση του Καντονά με τη Γιουνάιτεντ και ο Σκωτσέζος απόρησε...

«Τί τους θέλεις;».

«Να συνεχίσω λίγο την προπόνηση...».

Αυτός ο διάλογος θα άλλαζε την ιστορία της ομάδας για τα επόμενα χρόνια με τα οποία θ' ακολουθούσαν την ίδια διαδρομή με τον Ερίκ Καντονά.

Στα πέντε χρόνια που παρέμεινε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πήρε τέσσερα πρωταθλήματα, ήταν ο πρωτεργάτης του εντυπωσιακού νταμπλ του 1996, πέτυχε συνολικά 82 γκολ σε 184 συμμετοχές ως βασικός (και μια ως αλλαγή) και μάλιστα σκόραρε 8 φορές σε έξι εμφανίσεις ως βασικός και μια ως αναπληρωματικός σε ντέρμπι με αντίπαλο τη Σίτι.

Φυσικά, δεν θα ξεχάσει ούτε εκείνος – άλλωστε την έχει χαρακτηρίσει μια από τις καλύτερες στιγμές του – ούτε κανείς, την κλωτσιά σε οπαδό στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας που του απέφερε τιμωρία αποκλεισμού περίπου εννέα μηνών, τη σεζόν 1994-1995.

Η μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ, που ολοκληρώθηκε σαν σήμερα (26/11) πριν από 27 χρόνια, κόστισε 1,2 εκατομμύρια λίρες...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα