Πίστονς vs Πέισερς: Σαν σήμερα ένας από τους κορυφαίους καυγάδες στο ΝΒΑ!

Νίκος Καρφής
Πίστονς vs Πέισερς: Σαν σήμερα ένας από τους κορυφαίους καυγάδες στο ΝΒΑ!

bet365

Σαν σήμερα το 2004 έγινε ένας από τους κορυφαίους καυγάδες στην ιστορία του ΝΒΑ μεταξύ των παικτών των Πίστονς και των Πέισερς.

Πρόκειται για ένα... έπος, για την κορυφαία κλωτσοπατινάδα της ιστορίας. Πρωταγωνιστές τα…. καλά παιδιά Ρον Αρτέστ και Μπεν Ουάλας. Σκέψου να τους έχεις απέναντι σου. Τρόμος.

Οι 2 αυτοί σκληροί τύποι… τίναξαν το ματς των Πίστονς με τους Πέισερς. Ο «Βig Ben», το τέρας της ρακέτας του Ντιτρόιτ έριξε γροθιά και με τα δύο χέρια στο πρόσωπο του Αρτέστ. Για λίγο το πράγμα ηρέμησε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων. Όμως ένας οπαδός πέταξε ένα κουτάκι αναψυκτικό στον Ρον Αρτέστ, την ώρα που είχε ηρεμήσει και είχε ξαπλώσει στον πάγκο της γραμματείας. Και μετά το χάος.

Τρέλα στο αξέχαστο Palace of Auburn Hills, με τον Αρτέστ να πλακώνεται με τον οπαδό, τον Τζάκσον να ακολουθεί απέναντι σε άλλους οπαδούς και γενικά σχεδόν όλους τους Πέισερς να παίζουν ξύλο με τους οπαδούς των Πίστονς σε μια… κλωτσοπατινάδα που άφησε εποχή.

Το παιχνίδι δεν τελείωσε ποτέ, οι παίκτες της Ιντιάνα έφυγαν για τα αποδυτήρια με σκισμένες φανέλες και λουσμένοι με αναψυκτικά, ενώ αυτό το έπος έμεινε στην ιστορία ως «Μalice in The Palace».

Συνολικά, εννέα παίκτες αποκλείστηκαν από 146 παιχνίδια (137 οι Πέισερς και 9 οι Πίστονς) και έχασαν $11 εκατομμύρια από το μισθό τους. Σε πέντε παίκτες απαγγέλθηκαν κατηγορίες βιαιοπραγίας και τελικά τέλεσαν υπό επιτήρηση για ένα χρόνο, καταδικάστηκαν σε κοινωνική εργασία και έπρεπε να κάνουν θεραπεία για το θυμό τους.

Στον Αρτέστ, όπως ήταν αναμενόμενο, επεβλήθη η μεγαλύτερη ποινή: αποκλείστηκε από όλη τη σεζόν 2004-05, δηλαδή από 86 ματς (73 της κανονικής σεζόν και 13 από τα playoffs) κι έχασε $5 εκατομμύρια.

 

NBA Τελευταία Νέα