Όταν ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε την Γιουβέντους και έπαιζε... πασούλες (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε την Γιουβέντους και έπαιζε... πασούλες (vid)

bet365

Κι όμως, πέρασαν 19 ολόκληρα χρόνια από τη νύχτα που το ΟΑΚΑ κόντεψε να... γκρεμιστεί από τους έξαλλους πανηγυρισμούς των οπαδών του Panathinaikos, με το ιστορικό 3-1 επί της Γιουβέντους!

Παναθηναϊκός - Βαλένθια με σούπερ προσφορά* & Novi Specials | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το παιχνίδι διεξήχθη στις 8/11/2000, στην 6η αγωνιστική της πρώτης φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και όποιος έπαιρνε τη νίκη, θα έπαιρνε και το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση...

Ο Παναθηναϊκός του Άγγελου Αναστασιάδη έριξε τη «Γηραιά Κυρία» στα ... σχοινιά και τη «γρονθοκοπούσε» ανελέητα για να φτάσει στη μεγαλειώδη νίκη και τη βραδιά ιστορίας, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 που αναγραφόταν και έμοιαζε λαμπερότατο στο παλιό ρολόι του ΟΑΚΑ!

Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Πάουλο Σόουζα «χωρίς φόρα, εν στάσει...», η απίστευτη ποδιά του Λυμπερόπουλου για να έρθει το πέναλτι του δεύτερου γκολ και η «εκτέλεση» του Βαζέχα για το 3-1 δεν ξεχνιούνται από κανέναν...

Με τη νίκη αυτή, το «τριφύλλι» πέρασε πανηγυρικά στη δεύτερη φάση των ομίλων, με το Αμβούργο να υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι της Γιουβέντους και ν'αφήνει τον σύλλογο του Τορίνο εκτός Ευρώπης!

Mάλιστα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, οι «πράσινοι» έπαιζαν πασούλες μεταξύ τους μετά από προτοτροπή του Άγγελου Αναστασιάδη, σε ένδειξη σεβασμού στο μέγεθος της ιταλικής ομάδας.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα