Όταν ο Άιβερσον... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vid)

Όταν ο Άιβερσον... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Άιβερσον... συστήθηκε στο ΝΒΑ! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 23 χρόνια, ο Άλεν Άιβερσον πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ΝΒΑ απέναντι στους Μιλγουόκι Μπακς ξεκινώντας ένα ταξίδι πολλών μπασκετικών υποσχέσεων.

Την 1η Νοεμβρίου 1996 το ΝΒΑ άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχθεί το νούμερο «1» του ντραφτ από το πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν. Οι Φιλαδέλφεια 76ers είχαν επιλέξει τον Άλεν Άιβερσον, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν μικρός το δέμας, ήταν και... θαυματουργός.

Κάτι που άρχισε να δείχνει από το πρώτο του, κιόλας, ματς στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Η ομάδα της Πενσυλβάνια με τον Τζόνι Ντέιβις στον πάγκο υποδέχονταν στο -τότε- νεόκτιστο «Wells Fargo Center» τους Μιλγουόκι Μπακς. Φυσικά όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στο «Α.Ι.», ο οποίος άρχισε να μοιράζει «απαντήσεις» και να βάζει τις βάσεις για μια μεγάλη καριέρα.

Οι Σίξερς μπορεί να γνώρισαν την ήττα με 111-103, αλλά εκείνος αγωνίστηκε 37 λεπτά και σε αυτό το διάστημα μέτρησε 30 πόντους με 10/15 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 4/6 βολές, 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ και ένα κλέψιμο! Οι Ντέρικ Κόουλμαν και Τζέρι Στακχάουζ τον είχαν ακολουθήσει με 25 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους Μπακς είχαν ξεχωρίσει οι Βιν Μπέικερ (25π.), Σέρμαν Ντάγκλας (22π.), Γκλεν Ρόμπινσον (19π.) και Ρέι Άλεν (13π.)

Ο Αλεν Άιβερσον αγωνίστηκε σε 914 ματς του ΝΒΑ και μέτρησε κατά μ.ο. 26,7 πόντους, 6,2 ασίστ, 3,7 ριμπάουντ με 42% στα σουτ εντός πεδιάς. Σε 17 χρόνια καριέρας αναδείχθηκε μια φορά MVP στην κανονική περίοδο, δύο φορές MVP σε All Star Game, rookie της χρονιάς και τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ του ΝΒΑ.

Οι Σίξερς απέσυραν το νούμερο 3, ενώ αποτελεί και μέλος του Hall Of Fame.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα