Τζέι Αρ Σμιθ: Το λάθος που πληρώνει δύο χρόνια... (pics & vids)

Τζέι Αρ Σμιθ: Το λάθος που πληρώνει δύο χρόνια... (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Τζέι Αρ Σμιθ: Το λάθος που πληρώνει δύο χρόνια... (pics & vids)

bet365

Η καριέρα του Τζέι Αρ Σμιθ πήρε την «κάτω βόλτα», μετά την περιβόητη γκάφα στον πρώτο τελικό με τους Ουόριορς το 2018, και τώρα ήρθε η σειρά για την προσωπική του ζωή...

Το 2020 έχει έρθει πια κι έξι μήνες έχουν περάσει από τότε που ο Τζέι Αρ Σμιθ έχει μείνει χωρίς ομάδα,

Στις 15 Ιουλίου, ο 34χρονος φόργουορντ αποδεσμεύτηκε από τους Καβαλίερς, στους οποίους το κλίμα είχε γίνει ήδη βαρύ για εκείνον, αφού είχε γίνει προκαλέσει αρκετά σκηνικά στη διάρκεια της θητείας του, όπως να πετάξει ένα μπολ με σούπα στον βοηθό προπονητή, να διαλύσει κινητό φιλάθλου, να πλακωθεί με τον Μάρκους Σμαρτ και να παραβιάσει τον Κ.Ο.Κ.

Από την βραδιά του πρώτου τελικού, όμως, με τους Ουόριορς που πρωταγωνίστησε σε μία από τις επικότερες γκάφες στα χρονικά του ΝΒΑ, ο Σμιθ δυσκολεύτηκε τόσο να μείνει στους «ιππότες», όσο και να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του.

Ο ίδιος το παλεύει, όμως, εκτός από τις επαγγελματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ήρθε και ο χωρισμός με την γυναίκα του, μετά από πολλά χρόνια συμβίωση και τρία παιδιά, για να τον «διαλύσει». Σχεδόν, δηλαδή...

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή...

Η viral στιγμή που ήταν αστεία για όλους, εκτός από τον ίδιο

Το ημερολόγιο έδειχνε 1η Ιουνίου 2018, όταν ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε την επική... γκάφα στον πρώτο τελικό του ΝΒΑ με τους Ουόριορς.

Ο Τζορτζ Χιλ είχε κερδίσει το φάουλ του Κλέι Τόμπσον, με 4.7 δευτερόλεπτα να απομένουν για το τέλος και το σκορ να δείχνει 107-106. Ο παίκτης των Καβαλίερς ευστόχησε στην πρώτη βολή, αλλά όχι και στην δεύτερη, με τον Σμιθ να παίρνει το ριμπάουντ. Ο τελευταίος δεν είχε δει το χρόνο και άρχισε να τρέχει εκτός ρακέτας, με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς να τού φωνάζει και να τού κάνει νόημα να γυρίσει πίσω, για να σουτάρει, ή έστω να τού δώσει πάσα. Ήταν, όμως, αργά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση, όπου επικράτησαν οι Ουόριορς (124-114), οι οποίοι κατέκτησαν και το πρωτάθλημα με... σκούπισμα (4-0).

Η φάση αυτή έγινε αμέσως viral και δημιουργήθηκαν άπειρα memes, όμως, για τον ίδιο απέβη... μοιραία, καθώς από τότε, ήρθε η... κατρακύλα στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή.

Περιμένοντας μια πρόταση...

Την επόμενη σεζόν (2018-19), ο Τζέι Αρ Σμιθ έκανε μόλις 11 εμφανίσεις με την ομάδα του Κλίβελαντ, έχοντας κατά μέσο όρο 6.7 πόντους (30.8%τρ.), 1.9 ασίστ και 1.6 ριμπάουντ σε 20.2 λεπτά συμμετοχής.

Στις 15 Ιουλίου αποδεσμεύτηκε από τους Καβαλίερς, λίγο πριν το συμβόλαιό του, αξίας $15.6 εκατομμυρίων, γίνει εγγυημένο. Με αυτόν τρόπο, οι «ιππότες» έκαναν χώρο στο salary cap, ενώ νωρίτερα είχαν γίνει προσπάθειες για να κάνουν τον παίκτη τους trade, κάτι που ήθελε κι ο ίδιος και το είχε πει δημόσια, αλλά χωρίς επιτυχία.

Το όνομά του πρωταγωνίστησε σε μεταγραφικά σενάρια των Μπακς και των Ρόκετς, ακόμα και των Λέικερς του πάλαι ποτέ... μουτρωμένου ΛεΜπρόν, αλλά ακόμα ομάδα δεν έχει βρεθεί, με την περίπτωσή του να θυμίζει εκείνη του Καρμέλο Άντονι, που ταλαιπωρήθηκε αρκετά, μέχρι το Πόρτλαντ και οι Μπλέιζερς να γίνουν το νέο του «σπίτι». Τον προηγούμενο Αύγουστο φέρεται να απέρριψε και πρόταση από την Κίνα, ύψους $1.6 εκατομμυρίων.

Πάντως, ο ίδιος προπονείται και γυμνάζεται σκληρά, περιμένοντας την ημέρα που θα έρθει η πολυπόθητη πρόταση, για να επιστρέψει στα παρκέ του ΝΒΑ, ενώ είχε εκφράσει και την εξής απορία του στο twitter: «Πόσες ομάδες δεν έχουν σουτ και περιφερειακή άμυνα;», σε μια προσπάθεια μάλλον να προσεγγίσει κάποιον.

Ο χωρισμός και η «δυστυχία»

Ο Σμιθ ήταν για πολλά χρόνια ζευγάρι με την Τζούελ Χάρις, με την οποία παντρεύτηκε το 2016 κι έχει αποκτήσει τρεις κόρες - έχει ακόμα μία, από προηγούμενη σχέση. Παρά τα σκαμπανεβάσματα που είχαν περάσει και το προσωπικό δράμα με τη μία τους κόρη, που γεννήθηκε πέντε μήνες πρόωρα, αποφάσισαν όπως φαίνεται να βάλουν τους τίτλους τέλους στη σχέση τους.

Ο ίδιος φέρεται να την απάτησε με την ηθοποιό Κάντις Πέιτον, αφού είχε κάνει story στο instagram με το σκύλο της, ενώ η ίδια είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από ένα Halloween party στο Λας Βέγκας. Οι ακόλουθοί του «τρελάθηκαν», ενώ η πρώην γυναίκα του ανέβασε ένα βίντεο, στο οποίο ζητούσε συγχώρεση για τον ίδιο και την νέα του σύντροφο.

Παρόλα αυτά, ο Σμιθ, που έσβησε όλες τις φωτογραφίες στο προφίλ του από το 2017 και ύστερα, δεν φαίνεται να περνά και πολύ καλά. Σε Q&A που έκανε με τους ακολούθους του στο instagram, τόνισε πως περνάει μια δύσκολη περίοδο και σε ερώτηση για το αν είναι ευτυχισμένος, απάντησε «όχι ακριβώς, αλλά το δουλεύω».

F.O.E *Gods Plan*

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη A Jewel Dropping Jewels (@jewey808) στις

my constant

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Candice Patton (@candicepatton) στις

Glam team showing off for #peopleschoiceawards

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Candice Patton (@candicepatton) στις

just a girl born in the wrong era

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Candice Patton (@candicepatton) στις

 

NBA Τελευταία Νέα