Βαγγέλης Παυλίδης: Ο «Ολλανδός»... πυροβολάει υπέροχα! (pics & vids)

Βαγγέλης Παυλίδης: Ο «Ολλανδός»... πυροβολάει υπέροχα! (pics & vids)

Βαγγέλης Παυλίδης: Ο «Ολλανδός»... πυροβολάει υπέροχα! (pics & vids)

bet365

Ο Βαγγέλης Παυλίδης είναι το Next Big Thing της επίθεσης στην Εθνική Ελλάδας; Όλα συνηγορούν στο να απαντήσουμε «ναι»! Το gazzetta.gr πηγαίνει στην αρχή της καριέρας του στους Μπέμπηδες Θεσσαλονίκης, από εκεί στο Μπόχουμ και την Ντόρτμουντ και μετά στη Βίλεμ όπου έχει κάνει την Ολλανδία να... παραμιλάει!

Το όνομα του Βαγγέλη Παυλίδη «παίζει» παντού μετά το παρθενικό του γκολ επί της Βοσνίας για τα προκριματικά του Euro 2020, το βράδυ της Τρίτης (15/10), μπροστά σε... 1.000 άτομα που έκαναν ακόμα πιο παγωμένο το ΟΑΚΑ.

Η πορεία του 20χρονου επιθετικού είναι αντίστροφη από τις γνωστές ιστορίες. Ξέρετε... «τον είδε κάποιος, τον πήγε σε κάποια "μεγάλη" ομάδα και από εκεί έκανε το άλμα για το εξωτερικό».

Ο Παυλίδης, ξεκίνησε από την Ακαδημία «Μπέμπηδες» στη Θεσσαλονίκη το 2015. Από εκεί παίρνει την απόφαση και τον Απρίλιο του 2016 υπογράφει στην Μπόχουμ το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο, το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2019.

Τα... όργια με την Μπόχουμ

Μέσα σε 1,5 χρόνο θα κάνει... όργια κι όλος ο κόσμος θα μιλάει γι' αυτόν! Στη Μπουντεσλίγκα U19 έχει σε 45 αγώνες 20 γκολ και 13 ασίστ! Φυσικά, δεν γίνεται να μην πάρει... γεύση από την πρώτη ομάδα, παίρνοντας μέρος στις προπονήσεις αρκετά συχνά.

Μάλιστα, στις 15 Μαΐου 2016, έκανε το ντεμπούτο του για το σύλλογο, μπαίνοντας ως αλλαγή στην εκτός έδρας νίκη με 2-4 εναντίον της Χεϊντενχέιμ για την Μπουντεσλίγκα 2, ενώ ο ίδιος δήλωνε αργότερα στο gazzetta.gr:

«Η πιο μεγάλη μου εμπειρία ήταν στην αρχή, όταν ήμουν 18 χρονών, είχα παίξει στο γήπεδο της Στουτγκάρδης. Ήταν κάτι το απίστευτο για εμένα να παίζω μπροστά σε 45.000 κόσμο και δεν το περίμενα. Μου έχει μείνει».

Η μεγαλύτερη διάκριση μέχρι τότε, το ότι σύμφωνα με τη FIFA, αποτελεί ένα από τα 15 μεγαλύτερα ταλέντα στους τελικούς του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 στη Βουλγαρία το 2016.

Αφήνει την Μπόχουμ και μετακομίζει στην Ντόρτμουντ, εκεί όπου μένει για 1,5 σεζόν έχοντας 32 ματς, 7 γκολ και 4 ασίστ με την ομάδα Νέων.

Το... VIP της Βίλεμ!

Το Γενάρη του 2019 έρχεται στο δρόμο του η Βίλεμ. Το ολλανδικό πρωτάθλημα του ταιριάζει... γάντι με το «καλημέρα» κι η συνύπαρξή του με τον Βρουσάι και τον Ίσακ έχουν κάνει τους φιλάθλους της ομάδας αλλά και της χώρας να... παραμιλούν.

Το VIP (Vrousai, Isak, Pavlidis) αποδίδει κι η Βίλεμ τερματίζει 10η και πήγε στον τελικό του Κυπέλλου όπου ηττήθηκε από τον Άγιαξ.

Ο Παυλίδης είχε μεγάλη συμμετοχή στην πορεία της ομάδας του έχοντας γκολ με την Τβέντε στα προημιτελικά, ενώ είχε και ασίστ στα ημιτελικά με την Άλκμααρ.

Η περσινή χρονιά κλείνει γι' αυτόν με 17 ματς, 6 γκολ και 5 ασίστ στην ολλανδική ομάδα, παίζοντας κυρίως αριστερά στην επίθεση. Ο ίδιος βέβαια νιώθει καλύτερα παίζοντας στην κορυφή ή ως 10άρι.

Φέτος, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά έχοντας ήδη σε 8 ματς 6 γκολ. Παίζει στην κορυφή, 10άρι είναι ο Βρουσάι και στα άκρα οι Κέλερτ - Νάνελι.

Μετά τον Μήτρογλου, ο Παυλίδης

Έχοντας περάσει απ' όλα τα κλιμάκια της Εθνικής, ο Φαν'τ Σιπ τον κάλεσε για πρώτη φορά στην πρώτη ομάδα.

Το ντεμπούτο του έγινε στο ματς τη Φιλανδία όπου έπαιξε για 14'. Με το Λιχτενστάιν αγωνίστηκε 22', κόντρα στην Ιταλία έμεινε στον πάγκο και με τη Βοσνία σε 70' βρήκε το δρόμο για τα δίχτυα. Για πρώτη φορά. Μέχρι την επόμενη...

Ενα παιδί μόλις 20 χρονών, δεν είναι ούτε καν στην αρχή μιας πολλά υποσχόμενης καριέρας και έχει καταφέρει να είναι τόσο σημαντικός για την ομάδα του. Κυρίως; Εχει αρχίσει να πείθει τους Ελληνες ότι μετά τον Μήτρογλου, ναι, υπάρχει κι άλλος να σκοράρει! Ο Παυλίδης έχει το ένστικτο του «Μητρογκόλ» στο σκοράρισμα, αλλά είναι πιο σύγχρονος παίζοντας και έξω από την περιοχή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ EURO Τελευταία Νέα